Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Nagy Bianka, Varga Katalin és Birkás Balázs is nyert a második válogatón - Videó

A szolnoki Holt-Tiszán a kajakosok, kenusok második válogatójának második napján a parasportolók között az NKM Szegedből Varga Katalin kétszer első, Suba Róbert kétszer második lett, míg az olimpiai sprintszámokban Nagy Bianka és Birkás Balázs is első lett.
A parasportolók első válogatója egészen jól sikerült az NKM Szeged versenyzőinek: a kajak szakágban Varga Katalin (KL2) első, Suba Róbert (KL1) és Rescsik Csaba (KL2) pedig második lett. És az időjárás is tudta a dolgát: csak a délelőtti zárás után szakadt le az ég a szolnoki Holt-Tiszára.

A délutáni versenykezdésre megint ideális volt az időjárás – leszámítva a meleget és a párát. A parasportolók kenus versenyeiben sem talált legyőzőre Varga Katalin (VL3), míg Suba Róbert szintén ismételt, ő a második helyét (VL2) duplázta meg.

Hatalmas tettet vitt véghez az NKM Szeged fiatal kenusa, Nagy Bianka: C1 200 méteren az első válogatón nem tudta megelőzni az újpesti Lakatos Zsanettet, ezúttal viszont a szolnoki víz szerencsét hozott neki. Nagy Bianka a táv első felében második volt, majd hatalmas csapásokkal utolérte, száz méterrel a cél előtt leelőzte ellenfelét, és végén majdnem egy hajónyi hosszal győzött. A párharcuk így 1:1-re áll, így szétlövés szükséges ahhoz, hogy eldőljön, ki megy a szegedi vb-re, illetve a szövetség dönt arról, ki utazik a jövő heti Európa Játékokra.


Nagy valószínűséggel nincs kérdés férfi K1 200 méteren, hiszen a szegedi Birkás Balázs ahogy az első válogatón, úgy most megint nyert. A rajt után az újpesti Tótka Sándor indult el, de Birkás szépen lassan leelőzte, és elsőként ért a célba. Olimpiai számban kettőből két győzelmet aratott, ám ennek a számnak a sorsa nagyban függ a K4 500 méteres egységtől, amelynek szintén tagja Birkás.


A K2 200 méteres távon a Karnok Marcell, Kis-Bicskei Márk egység ötödik, az Árok Dorottya, Verbőczi Eszter páros pedig hatodik lett.

Az algyői, de győri színekben kajakozó Kopasz Bálint az 1000 méter egyes után 500 méteren is nyert, a duplázása pedig ebben a számban is világbajnoki indulást érhet.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs még kvótája a paraatlétáknak

A pa­­raatlétikában még zajlik a kvótaszerzési időszak a 2020-as tokiói paralimpiai nyári játékokra. Tovább olvasom