Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Nagy buli, jó hangulat

Ma a megnyitóval megkezdődik a szegedi ifjúsági kajak-kenu világbajnokság. A Démász-Szegedi VE két kiválósága, Joób Márton és Vajda Attila a saját ifi vb-emlékeit idézi fel.
Mint minden sportágban, a kajakosok és a kenusok mezőnyében is végig kell járni a ranglétrát. Előbb a gyerek- és serdülőversenyek, aztán az ifjúsági kor, majd a válogatottság. Így történt mindez a Démász-Szegedi VE két, olimpiát is megjárt kenusával, Vajda Attilával és Joób Mártonnal is. A sportolók éremmel térhettek haza, így igen büszkén meséltek és kellemes élményekre emlékeztek a szegedi világbajnokság rajtját megelőző napon.

Joób három érme

– Számomra kedves pálya 1999 óta a horvátországi Zágráb – gondolt vissza a hat évvel ezelőtti eseményekre Joób. – Akkor az ifiválogatott tagjaként három számban három medált szereztem: ezer és ötszáz egyesben is második lettem, míg az ezres négyesünknél nem volt jobb akkor a mezőnyben. Ráadásul most is Zágrábba készülök, ezúttal a felnőtt vb-re. Mozgalmas napok elé nézek, hiszen három négyesben indulok ezen a viadalon, így szinte hozzám igazították a kvartettek edzésprogramját. Szerintem jó, hogy már ilyen fiatal korban, 17–18 évesen találkozhat a tehetség a korosztálya legjobbjaival. Rutint lehet szerezni, a figyelem középpontjába kerülhet a versenyző. Bár kevés információm van a Szegeden induló mezőnyről, azt tudom, hogy a lányok jók, a kenusoknál pedig a párosokra igaz ez a megállapítás.

Joóbnál két generációval fiatalabb az olimpiai bronzérmes Vajda, így ő 2001-ben jutott el az ifjúságiak világeseményére. Méghozzá nem is akárhová: Dél-Amerikába.

Vajda Brazíliában járt

– A brazíliai Curitibában két egyéni számot vállaltam. Ezren harmadik lettem, ötszázon viszont nagyon gyengén ment, csak a kilencedik helyre futotta. Az ezres futam örökké emlékezetes marad: hallgattam a rossz taktikát súgóra, és ha nem változtatok, akkor most nem éremről beszélhetnék. A mezőnyben ott volt a német Thomas Wylenzek, aki tavaly Athénban olimpiai bajnok lett párosban, és most, a poznani Eb-n is első helyen végzett szintén duóban. Kettőnk között csak a jobb berúgás döntött – a javára, így lettem harmadik. Olyan rendezvénysorozat az ifi vb, amely nem csak a versenyzőknek, hanem a nézőknek is óriási élmény. Hatalmas buli, kiváló hangulattal – nyilatkozta Vajda.

Buszok és biciklik

A Tisza Volán Rt. az ifjúsági síkvízi vb helyszínére, a Maty-érre ismét elindítja 40 C jelű járatát. Az útvonal: Tarján, Víztorony tér, Csillag tér, Szilléri sgt., Nagykörút, Mars tér, Bartók tér, Dugonics tér, Petőfi sgt., Maty-ér. Bővebb információ a 06–62–550–180-as, a 06–62–479–827-es, vagy a 06–62–560–100-as telefonszámon, illetve a www.tiszavolan.hu internetes oldalon érhető el.

Ami pedig a bicikliseket illeti: a szervezők szombaton a szegedi Novotel Szálló előtti szökőkúttól kerékpáros túrát indítanak 13 és 13.50 között a vb otthonául szolgáló Maty-éri vízicentrumba. Jelentkezni is ebben az időpontban lehet, majd utána rögtön mehet a start.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick-nyitány a Zaporizzsjéval

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata hétfő óta Bogácson edzőtáborozik. Tegnap elkészült a Bajnokok… Tovább olvasom