Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Nagy Péter pontszerző lehetett volna Pekingben

Az egyik internetes honlap szerint a pekingi olimpián súlyemelésben a 77 kg-ban 29-en, míg a +105-ben mindössze 13-an indulnak. Juhász István szövetségi kapitány egy hónappal ezelőtt éppen az előbbi súlycsoportban induló mellett döntött a szupernehézsúlyú szegedi Nagy Péter ellenében.
Oláh Imre, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelőinek vezetőedzője is meglepődött, amikor rátalált az egyik internetes honlapon a pekingi olimpiai indulókra. Ebből kiderült, hogy a 77 kg-ban 29-en, míg a +105-ben mindössze tizenhárman versenyeznek. Ez a Tisza-parti klubot igencsak érzékenyen érintette, hiszen az egyetlen magyar kvótáért a szupernehézsúlyú szegedi Nagy Péter is versenyben volt. Juhász István szövetségi kapitány azonban a középsúlycsoportos Baranyai János indulása mellett tette le a voksot. A sportági szövetség elnöksége rábólintott a kapitány javaslatára. Felhívtuk telefonon Fehér Tamás elnököt, hogy kikérjük a véleményét a kialakult helyzetről. Az országos szövetség első számú vezetője miután elolvasta az elküldött kéziratot, azt írta e-mailben: „Közléséhez nem járulok hozzá." Bár az újabb telefonhívásunkra bizonyos véleményét megerősítette, s közlésre is alkalmasnak találta, de mi tartottuk magunkat az írásbeli utasításhoz, mert a közmondás szerint is: „A szó elszáll, az írás pedig megmarad".

Nagy Péter itthonról követheti az olimpiai eseményeket
Nagy Péter itthonról követheti az olimpiai eseményeket
Fotó: Schmidt Andrea

Az elnökkel folytatott telefonbeszélgetésünkkor megemlítette, a szegediek elfelejtették megemlíteni, hogy Nagy Péternek többször is fegyelmi ügye volt. Arról, hogy mi a szövetség első számú vezetője nem volt hajlandó beszélni. Ezért Oláh Imre edzőt tanítványának az elnök által említett fegyelmi vétségéről is megkérdeztük. A szakember elmondta, hogy az Eb-n állítólag ittas állapotban találták, másrészt pedig éppen az olimpiai kiküldetésről döntő felmérő verseny hajnalán ment vissza az edzőtáborba, s javította meg tizenöt kilóval addigi legjobbját.

– Abban egyeztünk meg a szövetség vezetésével, hogy Péter tiszta lappal indul a közvetlen felkészülés előtt, s nem feszegetjük. Annál inkább fáj az a mendemonda, amely szerint versenyzőm meg nem engedhető eszközt használt a teljesítményjavulás érdekében. A fejlődés nem jár minden alkalommal doppingolással. Szerintem tanítványom ennél is jobb eredmény elérésére képes. Állítom, az olimpián ez egészen biztosan kijött volna. Az első hetet nem lett volna képes megelőzni, de a többit már igen. De ez csak elmélkedés, hiszen nem Nagy Péter képviseli Magyarországot az ötkarikás játékokon. Egyébként bármikor lehet tőle venni vizelet-, vér-, vagy éppen izommintát.

Olvasóink írták

 • 2. zsuci 2008. augusztus 03. 18:52
  „A kiválasztó verseny csak "színjáték" volt. Már előre el volt döntve,
  hogy ki megy Pekingbe. A szakmai érveket háttérbe szorítva szület-
  hetett meg a döntés. Péter emelt fővel járhat, hiszen a zéró toleran-
  cia idején folyamatos fejlődést mutatott. A kiválasztott versenyző
  2004-es évhez viszonyítva mínusz 20,5 kg-ot változtatott egyéni
  teljesítményén a felmérő versenyen.
  Sajnos a sportban sem a teljesítmény számít. Az alaptalan dopping-
  gyanúsítgatás egyszerűen felháborító! Miért végeznek doppingvizs-
  gálatot, ha a vezetőség az általuk megállapított eredményben bizony-
  talan? Elgondolkodtató, hogy mi még csak itt tartunk/EU tagként/.”
 • 1. triatlonos 2008. augusztus 01. 10:26
  „A kapitány döntött, és a mi lenne ha kezdetű mondatoknak nincs értelme. Várjuk meg a versenyt, és az ottani eredményeket lehet hasonlitani Péter eredményéhez.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiss Zsolttal erősített a GabonaTransz

Friss szerbiai bajnokkal erősített a GabonaTransz-Szegedi TE szuperligás férfi tekecsapata. A 31… Tovább olvasom