Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Nagy Sportágválasztó: hamarosan Szegeden és Vásárhelyen is

A 2010. május 7-8-án immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nagy Sportágválasztó ismét szélesre tárt kapukkal várja a sport szerelmeseit. A rendezvény májusban Csongrád megyébe is ellátogat.
A non-profit, civil kezdeményezés azért kelt életre, hogy rendszeresen lehetőséget adjon a gyermekek, de akár a felnőttek számára is, hogy a sport közelébe kerülhessenek és a gyakorlatban ismerhessék meg az egyes sportágak lényegét, megkönnyítve ezzel a döntést: „Melyik sportágat válasszam?"

Hiszen a budapesti rendezvény egy helyszínen több mint 80 sportág számára ad bemutatkozási lehetőséget, és ami a lényeg: a látogatók mindegyikbe „belekóstolhatnak", kipróbálhatják a sportágakat, s mindezt díjmentesen, edzői felügyelet mellett tehetik meg, rögtön felvilágosítást kapva, hogy hol gyakorolhatják az adott mozgásformát.

Van itt műanyag sí-lesikló pálya, kajak-kenu medence, plasztik jégpálya, de a torna, a küzdősportok vagy éppen a labdajátékok sokaságával is van mód megismerkedni. Szóval egy igazi „sportkalandpark" várja a látogatókat. A több mint 80 sportág közül mindenki kiválaszthatja a korának, nemének, testfelépítésének, vagy akár pénztárcájának leginkább megfelelőt.

Az V. sportágválasztó.

A rendezvény pénteki napján elsősorban az előre bejelentkezett óvodás, iskolás csoportokat várják a szervezők, de pénteken 14 órától és szombaton egész nap (9 és 17 óra között) a családoké, a nagyközönségé a terep.

Együtt bokszolni Kótai Misivel, egy hajóban evezni Kozmann Györggyel, együtt vízilabdázni Gergely Istvánnal? A rendezvény két napján közel 40 élsportoló, olimpikon is megjelenik, többségükkel az együttsportolásra is lehetőség nyílik, mely életre szóló élményt jelenthet a látogatóknak.

Újdonság, hogy a budapesti két (májusi és szeptemberi) rendezvény mellett, idén 15 vidéki városban, köztük Szegeden és Hódmezővásárhelyen is lesz Nagy Sportágválasztó, hogy az egész ország választhasson!

Májusi vidéki helyszínek:
május 7-8. - Békés, Szeged
május 14-15. - Dunaújváros
május 28-29. - Hódmezővásárhely, Kecskemét, Nyíregyháza, Pécs.

Olvasóink írták

  • 2. tobaccoroad 2010. április 19. 15:24
    „Remélem Vásárhelyen az Emlékpont hajigálást is ki lehet próbálni ...”
  • 1. Kövecske 2010. április 19. 15:24
    „Lesz sportantropometria-i felmérés is Szegeden?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második a Máté-tékvandó

A tékvandó formagyakorlat országos bajnokság második legeredményesebb csapata lett a… Tovább olvasom