Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Nagyüzem a KM-túrán

Tömegsport - Eddig két állomáson van túl a KM- túra 2009 tömegsportrendezvény- sorozata. A nyáron két újabb megmérettetés következik, július 4-én az Érj át a Maty-éren! távúszás.
A Szegedi Sport és Fürdők Kft. létesítményei fenntartása és üzemeltetése mellett kiemelt feladatának tekinti a város szabadidős sportrendezvényeinek szervezését. A város utcai futóversenyei mellett egyéb sportágakban is ajánl mozgáslehetőséget: elsősorban azoknak, akik szabadidejük egy részét egészségük megőrzésével, sportolással töltik. Az elmúlt évben lezajlott olimpiai ötpróba sorozaton megyénkből több mint 800 szabadidős sportoló teljesítette a különböző sportágak távjait, majd sorsoláson közülük ketten is kijutottak nézőként a pekingi nyári olimpiai játékokra.

Idén a KM-túra 2009 sorozaton öt sportág (kerékpározás, gyaloglás, úszás, triatlon, duatlon) hat rendezvényén próbálhatják ki állóképességüket a mozogni vágyók. A sorozat legtöbb rendezvényén nem elsősorban a versenyzés, hanem a távok szintidőn belüli teljesítése a cél. Az eddig lezajlott két tavaszi eseményen, a Sziki- gyalogláson és a kerékpáros teljesítménytúrán több mint 600 sikeres teljesítést regisztráltak a szervezők.

A nyáron az Érj át! úszómaratonnal és a Csavarker-triatlonnal folytatódik a KM-túra.

Július 4-én immár kilencedik alkalommal várja a a remek Maty-éri Nemzeti Kajak-kenu Olimpiai Központba az úszás szerelmeseit a rendező Szegedi Sport és Fürdők Kft. Az Alföld legnagyobb nyílt vízi eseményén a 2000 méteres ezüst- és 4000 méteres aranytávot lehet teljesíteni. Vonalkódos időmérés, frissítés, a rendezvény emblémájával ellátott póló és tombolasorsolás várja a partra érkezőket. Augusztus 30-án az ország egyik legszínesebb programú triatlonos eseményén a jubileumi, tizedik Csavarker-triatlonon mini- és sprint táv, valamint baráti és családi váltófutamok követik egymást. Ősszel a KM-duatlon és a kerékpáros teljesítménytúra zárja a sorozatot.

Azok, akik legalább öt rendezvényen sikeresen teljesítették a távokat, sorsoláson vesznek részt, értékes sportszereket, fődíjként egy 2 személy részére szóló külföldi utazást nyerhetnek a KM Tours jóvoltából. A túra soron következő eseményeiről részletes információt a www.szegedsport.hu honlapon olvashatnak az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntés, amely csak a profiknak kedvez

Labdarúgás - A Makó FC elnöke, Ménesi Gábor el van keseredve amiatt, hogy az MLSZ a 2010/2011-es… Tovább olvasom