Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 26°C Még több cikk.

Nagyüzem a sportigazgatóságon

Aki azt hiszi, hogy a Szeged Városi Sportigazgatóságon nyári uborkaszezon van, az téved. Már a bejáratot is csak útbaigazító táblával találhatja meg. Ugyanis a héten egy hatvanmilliós beruházás kezdődött meg.
– A sportigazgatóságunk tervében már régóta szerepel az üzemeltetésében lévő sportcsarnok és sportuszoda légkezelő berendezésének korszerűsítése. A hiányosságok megszüntetésére a héten egy hatvanmillió forintos beruházás kezdődött. Az átalakítással járó kényelmetlenségek miatt előre is elnézést kérünk a vendégeinktől. De hogy szükség volt rá, azt máris érzékeljük, hiszen szeptembertől sokkal nagyobb az érdeklődés a létesítmény bérlésével kapcsolatban – mondta Mezei Richárd, a Szegedi VSI vezetője.

A sportigazgatóság az első ütemben az uszodai közös, illetve az első emeleti öltözők légcsatornáinak, valamint a főbejárat szélfogójának a bontását, majd betonozását kezdték meg. Ezért a csarnokba június 4 és 17. között a Temesvári körút felőli ideiglenes kapun lehet bejutni. A második ütemben, várhatóan június 20-ától a földszinti öltözők, a két edzőterem és a konditerem munkálatai következnek. De a főbejárat már használható lesz. Tulajdonképpen ez a legnagyobb volumenű munka, amelynek elkészülte várhatóan július közepe lesz.

– A harmadik ütem lesz a legkevésbé zavaró, hiszen a berendezések beszerelése, majd a beszabályozása következik. Amennyiben sikerül az előre eltervezett ütemet tartani, akkor július végén megkezdődhet az üzempróba is – jelentette ki a sportigazgató.

Mezei Richárd hangsúlyozta, hogy ezek a munkálatok nem befolyásolják a nyári hónapokra tervezett programok megvalósítását. A távlati tervben szerepel a nagy küzdőtér klimatizálása is, azonban ehhez elengedhetetlenül szükség lesz az önkormányzat támogatására.

– A saját költségvetésünk terhére a jégpályán is mintegy tízmillió forintos munkálatokat kezdtünk meg – folytatta Mezei. – Korszerűsítjük a pihenőhelyiségeket, a büfét átalakítjuk, s végleges helyére kerül a gépészeti helyiség is. Ezzel szeretnénk a szolgáltatás minőségén javítani.
A Szeged Városi Sportigazgatóságnak bővült a létesítményszáma, hiszen megkapta az önkormányzattól a Liget-játékok kertjét.

– Igaz, pluszköltséggel jár, de nem ér bennünket felkészületlenül az átadás, hiszen már régóta szerettük volna birtokba venni. Ugyanis házon belül szeretnénk tartani az extrém sportokat, amelyeknek jó gyakorló- és versenyhelye lesz ez a terület – fejezte be a sportigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előrelépett a Pick

Az első kalap harmadik helyén várja a június 29-i bécsi Bajnokok Ligája sorsolást a Pick Szeged… Tovább olvasom