NB II: SZEGED-CSANÁD GA–FC AJKA 2–1

2020.10.18. 17:00

Dobos Áron hatalmas góljával legyőzte a Szeged az Ajkát – Galéria

A labdarúgó NB II 12. fordulójában a Szeged-Csanád GA az FC Ajkát fogadja. A félidőben a hazaiak vezettek, majd egyenlítettek a vendégek, de Dobos Áron bal lábas felső sarkos góljával Szegeden maradt a három pont.

Munkatársunktól

NB II: SZEGED-CSANÁD GA–FC AJKA 2–1

Fotó: Frank Yvette

LABDARÚGÓ NB II

12. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GA–FC AJKA 2–1 (1–0)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 1264 néző. Vezette: Nagy Róbert (Tőkés, Sinkovicz)

Szeged-Csanád GA: Varga B. – Ódor, Moga, Szilvási, Mohl – Oláh G., Jovanovics – Dobos Á. (Rózsahegyi, 90+1.), Germán (Varga Sz., 36.), Kóródi (Gajdos, 58.) – Grumics (Takács T., 58.). Vezetőedző: Dobos Barna

Ajka: Horváth D. – Görgényi, Kenderes, Heffler T., Rétyi – Szekér, Soltész – Csizmadia Z., Nagy I., Stoiacovici (Lakatos, 57.) – Zamostny (Tóth P., 57.). Vezetőedző: Kis Károly

Gólszerzők: Jovanovics (38.), Dobos Á. (89.), ill. Csizmadia Z. (76.)

Összefoglaló

Hat játékos karanténba vonult a koronavírus miatt, három sérült, egy pedig eltiltott – így nézett ki a meccs előtt az Ajka kerete. Nem csoda, ha a vendégek kispadján két kapuson és három mezőnyjátékoson kívül csak a stáb tagjai ültek.

A Szegedben ellenben mindenki bevetésre várt, így például Kárász, Varga Sz., Rózsahegyi a kispadon, Kóródi viszont egyenesen a kezdőben találta magát – tizenkét labdarúgó ült a hazai padon. Hudák Martin viszont már nem, a középpályás Szegedről Soroksárra igazolt, és játszott is öt percet tegnap.

Ebben a helyzetben az látszódott, hogy az Ajka nem sok mindent akar, ennek megfelelően a Szeged volt az aktívabb az első félidőben, az Ajka pedig agresszíven védte a kapuját. Ez egészen a 38. percig sikerült is, amikor a sérülés miatt Germánt elveszítő hazaiak Jovanovics okos találatával megszerezték a vezetést.

Azt nem mondhattuk, hogy érdemtelenül, de azért váratlanul egyenlített az Ajka, amely egy szöglet utáni fejesből talált a hazai kapuba. Ám erre volt válasza a Szegednek: Gajdos hatalmas párharc után még lábon lőtte az elévetődő kapust, Dobos Áron viszont a 89. percben ballal a jobb felső tekerte a győztes gólt.

Dobos Barna: – Sajnálom, hogy nem játszottunk jól, de a győzelem kárpótol minket. A vezetés után az Ajka többet kockáztatott, de ezt nem tudtuk kihasználni. Az eredménnyel elégedett vagyok, a teljesítmény pedig javulhat még.

Kis Károly: – Két ellentétes félidőnk volt: az elsőben nem találtuk a meccs ritmusát, de a szünetben átalakítottuk a játékot. Ezután kiegyenlített volt a meccs, majd a gólunk után úgy éreztük, meg is nyerhetjük, de egy hibánkat kihasználta a hazai csapat.

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek, nyert a Szeged-Csanád GA.

90+1. perc: Dobos Á. helyére Rózyahegyi érkezik.

Kettő perc a ráadás.

89. perc: GÓÓÓL! DOBOS ÁRON ballal a jobb oldalról a jobb felső sarokba lőtte a labdát. Hatalmas gól volt. 2-1.

87. perc: Mohl kapott sárgát.

82. perc: Szekér kapott sárgát.

81. perc: Gajdos birkózott a védővel, övé maradt a labda a 16-oson belül, majd lőtt, Horváth D. lábbal védett hatalmasat.

79. perc: szöglet után Moga csúsztatott éppen csak mellé.

76. perc: GÓÓÓL! EGYENLÍTETT AZ AJKA. Szöglet után CSIZMADIA Z. fejelt a jobb felső sarokba, 1-1.

75. perc: gyömöszölik egymást a csapatok a pálya középső harmadában.

64. perc: Csizmadia Z. lövését tolta szögletre bravúrral Varga B.

61. perc: Rétyi lövésébe lépett bele Oláh G, szögletre pattant a labda.

58. perc: Kóródi helyett Gajdos, Grumics helyére Takács T. érkezik hazai oldalon.

57. perc: Zamostny helyett Tóth P., Stoiacovici helyett pedig Lakatos érkezett.

56. perc: Zamostny bólintott fölé gyengén szöglet után.

54. perc: Szilvási fejelte gyengén a kapus kezébe az előreívelt szabadrúgásból a labdát.

49. perc: Görgényi kapott sárga lapot elkésett becsúszásért.

46. perc: Elkezdődött a mérkőzés második félideje.

Vezet a szünetben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia: a korábbi ferencvárosi és debreceni játékos, Jovanovics a fejelni akaró boly mögött okosan helyezkedve belsőzte a labdát a kapuba.

45+1. perc: Vége az első félidőnek.

45. perc: Egy perc a ráadás.

44. perc: Ajkai szabadrúgásból érkezett a kapu elé a labda, Csizmadia Z. egyedül fejelt, de az ütem nem volt jó, a labda fölément.

Szegedi gólöröm. Fotó: Frank Yvette

38. perc: GÓÓÓL! Varga Sz. bal oldali beadása után JOVANOVICS közelről belsőzte a labdát a hálóba, 1-0.

36 . perc: Cseréni kell, Germán nem bírja, Varga Szabolc érkezik a helyére, a csapatkapitány pedig Jovanovics lesz.

33. perc: Germánt kell ápolni, fáj az ágyéka.

31. perc: Grumics csúsztatta mellé Dobos Á. bal oldali beadását.

26. perc: Szép szegedi passzjáték után Germán elé került a labda a 16-os vonalán, aki rálőtte, Horváth D. a levegőben úszva tolta oldalra.

20. perc: Grumics távolról rálőtte, Horváth D. oldalra tolta a labdát. Nagy védés volt.

19. perc: Heffler T. tart rá Grumics lábára, sárga lap. Mohl ívelte be a labdát az ötösön belülre, Germán a védőt megelőzve a földre fejelte, Horváth D. védett.

13. perc: Szegedi szabadrúgás kissé jobbról, kb. 22 méterre az ajkai kaputól. Germán végezte el, két méterrel szállt fölé a meccs első kapura lövési kísérlete.

6. perc: A Szeged irányít, az Ajka agresszíven védekezik.

3. perc: már három ajkai szabálytalanság volt.

1. perc: Kék-feketében a Szeged, fehér-zöldben az Ajka. A hazaiak kezdték a játékot.

Bemelegítés. Fotó: Frank Yvette

A Szeged keretében egyetlen változás volt: Hudák Martin a kevés lehetőség miatt Soroksárra igazolt, és pályára is lépett a Siófokon 3-2-es sikert aratott új csapatában a 85. percben.

Az Ajka legnagyobb hiányzója a góllistát vezető Nagy Mihály Krisztián, helyette minden bizonnyal Zamostny Balázs játszik majd centert.

A Szeged-Csanád A éppen az ellenkező utat járja be: most szinte mindenki a szakmai stáb rendelkezésére áll, Kóródi Nándor azonnal a kezdőbe is került, Varga Szabolcs és Kárász Krisztián a kispadon kapott helyett.

Mindössze öt cserejátékost nevezett az Ajka a mérkőzésre, amelyen karantén, sérülés és eltiltás miatt tíz labdarúgójára nem számíthat Kis Károly vezetőedző.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Megtudjuk, mire megy a hármas győzelmi sorozata után legutóbb a Vasas vendégeként alulmaradó Szeged a hullámzó teljesítményt nyújtó, de az előző fordulóban az élmezőnyös Gyirmót ellen mind a három pontot begyűjtő Ajkával szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!