Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

NB I-ben maradt a Makói SVSE sakkcsapata

A Makói SVSE NB I-es sakkcsapata az utolsó fordulóban, bár vereséget szenvedett, de bebiztosította helyét a legmagasabb osztályban.
Bp. Honvéd–Makói SVSE 7:5
Budapest. Az MSVSE-ből győztek: Tatár Kiss Szabolcs, Domány Zsófia. Döntetlent játszott: Volosin Vlagyimir, Butunoi Alexandru, Emődi Gyula, Farkas Tibor, Balog Imre, Nagy Dániel.

Az NB I-es sakkcsapatbajnokság utolsó fordulójában mind a tizenkét klub a fővárosban, a Hotel Auqincum Szállóban ült asztalhoz. A Makói SVSE a nyolcadik helyről várta a döntő összecsapást a többszörös bajnok Bp. Honvéd ellen. A küzdelem nagyságára jellemző volt, hogy az első parti négyórás csatában dőlt el. A fővárosiaknak ez akkora szerencsét hozott, hogy zsinórban három partit is megnyertek – mindannyiszor a jobb állásban lévő makóiak rontottak. Tatár Kiss mesteri játékkal, Domány Zsófia pedig menetrendszerű győzelmével a Maros-partiak megszerezték azt a minimális pontot, amivel bebiztosíthatták helyüket az első osztályban.

A bajnokság végeredménye: 1. Nagykanizsa 94, 2. Zalaegerszeg 92, 3. Paks 81, 4. Bp. Statisztika 72, 5. Bp. Honvéd 68, 6. Szombathely 67,5, 7. Bp. Postás-MTK 61,5, 8. Makói SVSE 54, 9. BEAC 52, 10. Edelény 51,5, 11. Bp. Vasas 50, 12. Tabáni Spartacus 48,5 ponttal. Az utolsó két helyezett klub búcsúzott el az első osztályú küzdelemtől.

Az NB I/B-s Szegedi Maróczi házigazdaként szenvedett 8:4-es vereséget a Kazincbarcikától. Ennek ellenére a Tisza-parti együttes az ötödik helyen fejezte be a bajnokságot. A szegedi csapatban Tésik Csaba nyert. Döntetlent játszott: Linczer János, Csirik András, Bartos Tamás, Papp László, dr. Borus András.

Az NB II-ben is befejeződött a bajnokság. A Makói SVSE II. a Karcagot fogadta, s nyert 7:5-re. A Vásárhely pályaválasztóként kikapott a Gyulától 9:3-ra. A Szentes 7:5-re bizonyult jobbnak a Mezőberénynél. A Makói SVSE a harmadik, a Vásárhely a kilencedik, míg a Szentes az utolsó előtti lett a bajnokságban. A Kurca-partiak osztályozóra kényszerülnek a bennmaradás kiharcolásáért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pick Szeged ült fel a királyi trónra

Heroikus küzdelemben, nem mindennapi izgalmak közepette, ötezer szurkoló előtt a klub második… Tovább olvasom