Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Négy ob-arany

Négy aranyérmet nyertek a Szegedi VSE tájékozódási futói a Mátraalmáson rendezett országos csapat- és egyesületi váltóbajnokságon.
A Mátra északi oldalán rendezett országos csapat- és váltóbajnokságon közel 700-an álltak rajthoz. A szegediek csapatai kitűnően szerepeltek, hiszen a három bajnoki cím mellé még négy dobogós helyezést szereztek. Ez utóbbi közül külön is említést érdemel a felnőtt nők gárdája, amely Oláh Katalint nélkülözve is a harmadik helyen végzett. A junior lányok papírforma győzelme mellé sikerült a junior fiúknak és az újonc lányoknak is megszerezni az első helyet. A szakosztályi pontversenyt 41 ponttal az SZVSE nyerte a PVSK (28) és a Diósgyőr (22) előtt.

A váltó következett. Az előző napi terepnél lényegesen finomabb domborzattal, sok pontos pályák vártak a versenyzőkre. De ezen a napon sem tudtak a szegedieken túltenni. A nőknél fölényes szegedi győzelem született, még a fiúknál is mindkét váltó bajnoki pontot hozott. A 11 pontos SZVSE után a Pécsnek és az Egernek 8–8 pontja lett. A versenyzőket Szerencsiné Csamangó Jusztina és Gera Tibor készítette fel.

A hét végén a nappali egyéni bajnokság következik, amit az SZVSE rendez Kiskunhalas körzetében. A versenyre 800-an neveztek, mivel a bajnokság nyílt, ezért a szomszédos országokon kívül még Svájcból is érkeznek versenyzők.

A Szegedi VSE eredményei, csapatbajnokság, N14: 1. SZVSE (Tóth Réka, Szokol Mónika, Juhász Renáta); N16: 2. SZVSE (Zsigmond Tímea, Farkas Mariann, Szokol Boglárka), 3. SZVSE II. (Kakuk Zsófia, Csurel Beáta, Samu Liza); N20: 1. SZVSE (Szerencsi Ildikó, Szerencsi Dóra, Nagy Virág); N21: 3. SZVSE (Balogh Piroska, Szabó Andrea, Felföldi Hajnalka); F16: 2. SZVSE (Bereczki Máté, Horváth Tamás, Farkas Ottó); F20: 1. SZVSE (Takács Balázs, Viczián Péter, Nagy Bence).

Váltóbajnokság, női: 1. SZVSE (Balogh, Szerencsi I., Szerencsi D., Zsigmond, Tóth), 6. SZVSE (Szabó, Nagy, Farkas, Szokol, Szokol). Férfi: 5. SZVSE (Novai, Nagy, Viczián, Horváth, Pálinkó), 6. SZVSE II. (Fodor, Gál, Takács, Bereczki, Farkas).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra nyugodt és boldog

Befejezte. Mint arról tegnapi számunkban hírt adtunk, a vásárhelyi-mártélyi úszó, Risztov Éva… Tovább olvasom