Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 33°C Még több cikk.

Negyedszázados lett a Squash Club: a szövetség is elismerte Pápai Miklós munkáját

Negyedszázados lett a Squash Club: a szövetség is elismerte Pápai Miklós munkáját
Szeged - Huszonötödik születésnapját ünnepelte szombaton a Squash Club Szabadidőközpont, amely a szabadidő- mellett a versenysportban is meghatározó szerepet tölt be Szegeden. A klub pályáin készülő Tisza SE fallabdázói és tollaslabdázói egyaránt az ország élvonalába tartoznak.
– Ezt a lehetőséget az élet hozta, de egy álom lett belőle. A klub számomra egy sziget, ahol mindig jól érzem magam. Ebben ti is segítettetek, köszönöm nektek – fogalmazott szombat este Pápai Miklós, a szegedi Squash Club Szabadidőközpont tulajdonosa, amikor a klub 25. születésnapja alkalmából rendezett eseményen a nyitóbeszédét mondta. Nem ment neki könnyen: többször elérzékenyült a barátok, sporttársak, sportolók előtt. Az esemény alkalmából Képes Gábor, a Magyar Fallabda Szövetség főtitkára is ajándékot nyújtott át Pápainak.
Negyedszázados lett a Squash Club. Fotó: Kuklis István (galéria)
A Kenyérgyári úti létesítményt 1993-ban alapította Farkas József és fia, Farkas Gábor. Pápai 1998-ban vette meg az azóta is folyamatosan fejlődő szabadidőközpontot, amely a Tisza SE révén a fallabda, majd később a tollaslabda otthona lett. Innen indult az egyaránt hatszoros magyar bajnok, ezzel rekorder Szombati Edina és Hajnal Helga, utóbbi még mindig a klub versenyzője. A női és férfi fallabdacsapat is többszörös bajnok és kupagyőztes, és amire Pápai a legbüszkébb, hogy szinte kizárólag saját nevelésű játékosokkal érték el a sikereket.
Negyedszázados lett a Squash Club. Fotó: Kuklis István (galéria)
De hogy csak a legutóbbi évet említsük: a nőknél Csókási Gabriella szerezte meg az ob-aranyat, Hajnal ezúttal harmadik lett, a férfiaknál pedig Sebők Benedek nyert bronzérmet klubtársa, Hoffmann Péter előtt. Tollaslabdában is felnőtt egy generáció, akik között Pápai Miklós fia, Balázs szállította a legnagyobb eredményt: a sportágban első magyarként kijutott az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára. 

Ezek a sikerek soha nem születtek volna meg, ha nincs a Squash Club Szabadidőközpont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rengeteg gólt hozott a megyekettő utolsó fordulója

Rengeteg gólt hozott a megyekettő utolsó fordulója
Gólzáporos záróra a megyekettőben, csengelei siker a rangadón. Tovább olvasom