Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Nehezen, de sikerült a címvédés

Sorozatban negyedszer nyerte meg a férfi tenisz szuperligát a Hód TC, miután a vasárnapi, budapesti döntőben 5:4-re legyőzte a trónkövetelő IDOM Teamet. A harmadik a Gödöllő lett. Serfőző István csapatvezető a siker titkát a kitűnő csapategységben látja.
Már a férfi tenisz szuperliga csoportmérkőzéseinek eredményeiből arra lehetett következtetni, hogy az előző idényhez képest sűrűsödött a mezőny. Bár mindig a megszerzett bajnoki címet a legnehezebb megvédeni, most azonban a két dobogós helyért is nagy volt a tülekedés. A csoportmérkőzéseken nem is egyszer fordult elő, hogy akár másként is alakulhatott volna a vásárhelyiek sorsa. Már a Fehérgyarmat elleni összecsapáson is volt olyan meleg pillanat, amikor az ellenkező oldalra is billenhetett volna a mérleg nyelve. A Gödöllő pedig kimondottan éles csatára kényszeríttette a jelenlegi legjobb magyar teniszező, Bardóczky Kornél fémjelezte vásárhelyieket.

– Várható volt, hogy a Gödöllő most is mozgósítja minden tartalékát, bár véleményem szerint tavalyhoz képest gyengültek, hiszen az előző évi csapatbajnokságban kikaptunk tőlük a csoportkörben – mondta Serfőző István csapatvezető. – Éppen ezért kellett nekünk nagyon komolyan venni őket, ugyanis el akartuk kerülni az elődöntőben az IDOM Teamet. Csoportmásodikként velük kerültünk volna szembe.

A csapatvezető ezután elárulta, miért tartottak annyira az IDOM-tól. Ugyanis éppen ez a fővárosi klub volt az, amely elcsábította Vásárhelyről Jancsót, aki amellett, hogy edzősködött, egyben játszott is. Továbbá megszerezték Jarost és Tóthot is.

Serfőző István és Bardóczky Kornél a bajnoki trófeával Fotó: Segesvári Csaba
Serfőző István és Bardóczky Kornél a bajnoki trófeával.
Fotó: Segesvári Csaba

– A név szerinti nevezés alapján már tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a bajnoki címvédés. A vezetőkkel való beszélgetésből pedig kitűnt, komolyan is gondolják, hogy bajnokok szeretnének lenni – folytatta Serfőző István. – Éppen ezért kértük meg a 37 éves Nagy Viktort, hogy ne hagyja abba a játékot, mert ő is azon teniszezők kategóriájába tartozik, aki ha egyéniben nem is tud nagy játékerőt kifejteni, de párosban sokszor csodákra képes.

A sportvezetővel ezután felidéztettük a finálé néhány momentumát. Éppen az előbb említett Nagy Viktoron és párján, Both Józsefen dőlt el a Hód TC javára a döntő.

– Mivel leghamarabb a Nagy, Both duó mérkőzése fejeződött be, akik három szettben diadalmaskodtak, a másik két páros feladta a további csatározást. A Bardóczky, Lukács párosunk az első szettet elveszítette, a másodikban a rövidített játszmát megnyerte. Ugyanez volt a helyzet a harmadik párosunk esetében is. Annyit azért őszintén be kell vallani, hogy volt a párosok küzdelmének olyan pillanata, amikor mindhárom mérkőzésen az ellenfelünk állt jobban. A már említett vásárhelyi egység azonban a nehézségen is túllendítette a csapatot.

Hogy jövőre hány trónfosztó lesz, arról egyelőre nem érdemes morfondírozni, hiszen addig a Hód TC-nek is újabb csapatépítésbe kell kezdenie. Ehhez pedig megfelelő anyagi hátteret szükséges teremteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németh villant

Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott győzelemmel mutatkozott be a csehországi Európa-bajnokságon,… Tovább olvasom