Sport

2019.01.23. 11:46

Nem akar már profi futballista lenni Usain Bolt

A nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai sprinter azt is elárulta, mivel akar foglalkozni a civil életben.

MTI

Nem akar már profi labdarúgóvá válni Usain Bolt nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai sprinter.


A 32 éves sztáratléta kedden a jamaicai televízióban jelentette be, hogy sportolói pályafutását végleg befejezi, és a civil életben, üzletemberként képzeli el a jövőjét.


A 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcstartója a 2017-es visszavonulása után döntött úgy, hogy futballistaként sportolna tovább, s először Németországban, majd Norvégiában is tréningezett élvonalbeli csapattal, tavaly augusztusban pedig szerződést kötött az ausztrál Central Coast Mariners együttesével. Bolt felkészülési mérkőzésen pályára lépett a csapatban, gólokat is szerzett, majd a Mariners októberben támogatókat keresett ahhoz, hogy meg tudjon állapodni vele. A tárgyalások viszont november elejére megrekedtek, s az ausztrál klub bejelentette, hogy Bolt távozik.


"Jó tapasztalat volt" - nyilatkozta most az Ausztráliában töltött nyolc hétről Bolt. "Egyszerűen csak élveztem, hogy egy csapat tagja lehetek, ez teljesen más volt, mint az atlétika, remek élmény volt."


Bolt 2009 óta tartja a 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcsát 9.58, illetve 19.19 másodperccel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!