Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Nem ajándékba kapták az Eb-indulást

A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnökségi ülésén kiderült, a szegedi Fürdök, Horváth páros indul a pontevedrai Eb-n C2 200 méteren.
Nagyon ment a hajójuk. A 200 méteres számok amúgy is igen gyorsan lepörögnek, de a Démász-Szegedi VE két kenusa, Vécsi Viktor edző két tanítványa, Fürdök Gábor és Horváth Gábor keze rettenetesen dolgozott a döntőben. A Kozmann György, Kolonics György duót nem tudták megelőzni, ám kiderült, az országos bajnokságon, egyben második válogatón elért második helyük Európa-bajnoki indulást ér, mivel a Györgyök az olimpiai számokban való eredményesség érdekében nem éltek indulási jogukkal. Persze, a szegediek még így sem ajándékba kapták az Eb-részvételt.

– Nagyon szoros volt az első három befutója, szűk öt tized volt a különbség közöttünk. Úgy érkeztünk a válogatóra, hogy fáradtak voltunk, előtte sokat dolgoztunk. Közepes pályát mentünk a döntőben, a végén a fittség hiányzott. Az utolsó harminc méterre elfogyott ugyanis az erő, ott vertek meg Kolóék minket. Mikor másodikként célba értünk, úgy gondoltam, várhatóan az a döntés születik, hogy mi megyünk az Eb-n ebben a számban. Az utolsó hat-hét évben Fürdökkel edzek, ez nekem óriási dolog, jó vele dolgozni, hiszen munkabíró versenyző, és ez engem is többre serkent. Fel akarunk állni a dobogóra az Eb-n! – mondta a duó fiatalabb, 22 éves tagja, Horváth.

Rengeteg verseny áll Fürdök háta mögött. A 33 éves kenus a sokadik világeseményére készül.
– Naná, hogy megszerettük volna verni őket annak ellenére, hogy azt vártuk, ami történt, azaz ha másodikok vagyunk, megyünk az Eb-re. Az ezer és az ötszáz után nehéz volt belerázódni a kétszázba. Gondoltuk, Kozmannék jók lesznek, hiszen évek óta párost mennek. Jó a kettősünk, ám ha az Eb-n csinálsz egy rossz mozdulatot, vége. Ha nyernénk, az fantasztikus lenne, de a dobogó is sikernek értékelhető. Ezen a távon lehetetlen előre jósolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZTE-Szedeák : jó Tanács a mai döntőhöz

Tanács Attila három és fél éves kényszerszünet után visszatért a kosárlabdapályára. A korábban az… Tovább olvasom