Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Nem fékez a Csongrád

Nagyszerűen sikerült a tavaszi rajtja a labdarúgó megyei I. osztály listavezetőjének, a Csongrádi Tiszapart SE-nek. Kurucz István tanítványai magabiztosan győzték le a Kisteleket, jókora lépést téve ezzel a bajnoki aranyérem megszerzése felé.
A Kistelek elleni 6–2-es győzelemmel ott kezdte az idei szereplését a Csongrádi Tiszapart SE, ahol az elmúlt szezont decemberben abbahagyta. Ruzsinszkiék az első tavaszi fordulóban is tudtára adták a mezőnynek, nekik bizony kell az az aranyérem.

– Nem tagadom, volt bennünk egy kis félsz, hiszen a felkészülésünkbe az időjárás erősen közbeszólt – magyarázta Kiss István klubelnök. – Ezzel együtt azért nem merült fel bennünk, hogy gondot okozhat hazai környezetben az alsóházhoz tartozó Kistelek legyőzése. A rajtunkra nem lehet panasz, reméljük, a magabiztos sikerünk sokáig elkíséri csapatunkat. Ősszel nagy sorozatot értünk el, tavasszal sem szeretnénk alább adni.

Bár még tizennégy forduló hátravan a bajnokságból, de a hét pont előny már-már behozhatatlannak tűnik. Arra voltunk kíváncsiak, vajon ezt a klub első embere is így látja?

– Mindenképpen egy kis nyugalmat kölcsönöz. Két fő riválisunk, a Tisza Volán SC-Szeviép és a Balástya-Lubicka beragadt a rajton. Ami számukra szomorúság, bevallom, mint csongrádi sportvezetőnek, nekem, nekünk öröm. Szerencsés fordulón vagyunk túl.


Sikertörténet

Párját ritkítja a Csongrád elmúlt ötévi szereplése. A 2001 októberében alakult klub labdarúgó-szakosztálya 2002-ben a megyei III. osztályban kezdte meg működését. Első nekifutásra azonnal megnyerte a bajnokságot, rá egy évvel pedig már megyekettes aranyérmet ünnepelhetett. A megyei I. osztályban eltöltött első évadot a harmadik helyen fejezte be, most pedig már az NB III-ba jutás a cél. Mi ez, ha nem sikertörténet? 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klasszisokkal jobb a Sopron

A kosárlabdában jártasok már a melegítés alatt megállapíthatták, hogy klassziskülönbség van a két… Tovább olvasom