Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Nem kapott csömört a Pick

Amint az várható volt, nagy gólkülönbségű győzelmet (41–19) aratott a férfi kézilabda NB alapszakaszának tizenötödik fordulójában az évek óta túlélésre berendezkedett Csömör ellen a Pick Szeged.
Fotó: Karnok Csaba
– Nagyon érzékeny az ujjbegyem, ennek ellenére úgy érzem, vállalni tudom a játékot – mondta a mérkőzés előtt Berta Róbert. Ugyanakkor Bakos Dávid a melegítés után olyan fájdalmat érzett a térdében, hogy Kovács Péter edző ezen a mérkőzésen pihenőre szánt Bendó Csabát volt kénytelen a kispadra leültetni. Vancsics és Lele szerepeltetése miatt Mezei Richárd is szünnapot kapott. Tehette Kovács mester, hiszen a vendégek mindössze tizenegy játékost tudtak felvonultatni.

– Sok a sérült és beteg játékosunk. Emellett anyagi gondokkal is küszködünk – jegyezte meg Adorján Gábor a vendégek edzője.

– Hát ennyit ér ez a mérkőzés is – mondta Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke, miközben a foghíjas lelátóra mutatott.

– Mindössze 110 belépőt adtam el – erősítette meg az érdektelenségre vonatkozó információt Kiss Tamásné Marika, a klub titkárnője.

Krivokapics ismét nyolc

Ismét Milorad Krivokapics volt a Pick Szeged legeredményesebb góllövője. A szerb idegenlégiós, csakúgy, mint a Bajnokok Ligája három csoportmérkőzésén, most is nyolc találatot jegyzett. De aki figyelte a jobbátlövőt, az észre vehette, hogy valamennyi gólja után szelíden odapillantott feleségére, akinek ölében ott volt a januári jövevény.  
Ez azonban nem zavarta meg Daniel Andjelkovicsot, hogy megkezdje a gólgyártást. Negyedóra alatt kialakult a tíz közte: 13–3. Adorján Gábor pedig hiába kért időt, nem tudott olyan taktikai stratégiát kidolgozni amely megakadályozhatta volna a Pick menetelését. Negyedóra alatt Ilyés volt a legeredményesebb, aki három találatot jegyzett, a két gólig jutó Herbert, Berta, Anjelkovics, Krivokapics előtt. Ekkor azonban az átlövő pihenőt kapott, s már a mérkőzés végéig nem is tudott ezen az átlagán javítani. A helyébe lépő Perunicsicset már az elején kellően felpaprikázták, ugyanis a világsztár kapott jócskán a fejére, a sérült karjára. Ez pedig egyre jobban felpaprikázta, s dühében az első játékrészben lőtt négy gólt.

– Ez így jó lesz. Próbáljátok azért még ennél is pontosabban befejezni a támadásokat, s jobban figyeljetek a védekezésre is – tanácsolta Kovács Péter edző a szünetben. Mindössze három percig tartott, hogy mindkét kapuban egyformán zörgött meg a háló, aztán ismét beindult a Pick-gépezet.

Perunicsics változatlanul sokat küzdött a rá különösen nagyobb figyelmet szentelő csömöriekkel. Aztán a 49. percben elszakadt nála a cérna: Pál Gergely hátulról belerohant, eltalálta a tarkóját, erre a volt világválogatott meglegyintette, s ha nem fogják le, jól eltángálta volna a vele szabálytalankodót. Természetesen piros lapot kapott.

A mérkőzés másik említésre méltó eseménye egy perc múlva következett be: az egykor Pick Szeged játékosa, Szotyori István olyan rosszul fogott talajt egy átlövés után, hogy megbicsaklott a térde.

– Szerintem nem szakadt el a keresztszalag, de eléggé komoly a sérülés – állapította meg Szabó doktor a Pick csapatorvosa.

Kovács Péter: – Azt kértem a mérkőzés előtt, hogy negyven gólnál többet lőjünk, s húsznál kevesebbet kapjunk – ezt sikerült telesíteni.
Adorján Gábor: – A jelenlegi helyzetünkben még ez is erőnk feletti teljesítmény volt.

Pick Szeged–Csömör 41–19 (23–8)
Újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Bujdosó, Tomecskó.
Pick Szeged: SZENTE – Berta 4, Djurkovics, HERBERT 3, Andjelkovics 3, Ilyés 3, Vadkerti 3. Csere: Puljezevics (kapus), KRIVOKAPICS 8 (3), Perunicsics 7, LELE 5 (2), Vancsics 2, Matics 2, Bendó 1. Edző: Kovács Péter.
Csömör: Kovács – Gigler 3, Elek 2, Rácz 1, Piroska 1, Pál 2, Szlaukó 2. Csere: SZOTYORI 7 (1), Kárpáti 1, Kocsis, Felvári. Edző: Adorján Gábor.
Kiállítások: 6, ill.2 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 1/1.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 5–0, 16. p.: 13–3, 22. p.: 18–5, 36. p.: 29–10, 52. p.: 39–16.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janics-előny

Szárazföldi versennyel nyitja az évadot a magyar kajakos válogatott. A különleges verseny nyolc… Tovább olvasom