Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Nem lesz Bodrogi-Bau a Kosársuli

Hosszú ideje semmit sem hallani az NB I/A osztályú férfi kosarasok háza tájáról. Elek András, az egyesület elnöke lapunknak változásokról nyilatkozott.
– A legnagyobb változás, hogy az egyik névadó szponzorral, Bodrogi Ferenccel közös megegyezéssel úgy döntöttünk, az augusztus 31-én lejáró szerződést nem hosszabbítjuk meg – jelentette ki Elek András elnök, majd így folytatta:

– Be kellett látnunk, hogy az a támogatás, amit a város és a Bodrogi-Bau tudott biztosítani, csak a túléléshez volt elég, az előrelépéshez nem. Sajnos az is bebizonyosodott, hogy a közönség nem igazán vevő a vegetálásunkra – igaz, óriási szerepük volt úgy a B csoportos bajnokság megnyerésében, mint az elmúlt két évben a bennmaradás kivívásában. Vásárhely önkormányzata tisztességes összeggel támogat bennünket évek óta, többet nem is várhatunk sem a polgármestertől, sem a képviselő-testülettől.

A Bodrogi-Bau tulajdonképpen megmentette az egész vásárhelyi férfi kosárlabdasportot, hiszen három éven át – mondhatjuk, hogy merő szimpátiából – a cég névadó főszponzor volt. Szintén köztudott: Bodrogi Ferencet az is motiválta, hogy mindkét fia a csapatban kosárlabdázott. Csaba azonban időközben sportágat váltott, Feri pedig Pestre került egyetemre.

– A főszponzor rendkívül korrektül teljesítette valamennyi vállalását, sokszor több hónapot előre kifizetett, vagy kölcsönnel segített ki bennünket – szólt az elnök dicsérete.

Gémes Levente nem int búcsút a Vásárhelynek. Fotó: Tésik Attila
Gémes Levente nem int búcsút a Vásárhelynek.
Fotó: Tésik Attila

Sajnos a klub vezetősége abszolút tehetetlennek bizonyult további szponzorok megszerzésében, ami miatt az első osztályú csapat a riválisokhoz viszonyítva hihetetlenül szerény költségvetéssel működött. Egyértelmű volt, hogy lépniük kellett.

– Többéves munkámnak végre meglett az eredménye: egy budapesti befektetői csoportnak „megtetszettünk". Napokon belül véglegesítjük eddigi tárgyalásaink eredményét, amelyek alapján elmondhatom, hogy végre stabil anyagi helyzetű középcsapattá válhatunk. Nagyságrenddel nagyobb támogatást fogunk kapni a cégcsoporttól, amelynek neve (kérésükre) egyelőre nem publikus – magyarázta a sportvezető.

A Vásárhelyi Kosársuli játékosai a bajnokság befejezése után még közel egy hónapig levezető edzéseken vettek részt. A két amerikai is, aki csak július elején repült haza. A tervek szerint augusztus 18-án kezdődik a felkészülés a bajnokságra. Vásárhelyen már régóta nyílt titok, hogy az edzői poszton változás lesz, mégpedig a klub volt játékosa, a szakedzői képesítéssel rendelkező Utasi Gábor lesz a felnőtt és U20-as csapat szakmai irányítója.

– Az új tréner munkáját egy neves szakember felügyeli majd szakmai igazgatóként. Nevet nem mondhatok, mivel még nincs aláírt szerződése. Az eddigi edző, Czuprák László az utánpótlásvonalon fog dolgozni. Valamennyi magyar játékosunk itt folytatja. Egyelőre úgy néz ki, Gémes Levente sem vonul vissza. Majd kiderül, kire lesz szüksége az új szakmai stábnak. Brooks és Freeman sorsa is napokon belül eldől. Természetesen lesz jó néhány új játékos is – közölte Elek András.

Olvasóink írták

 • 3. vin diesel 2008. augusztus 08. 18:34
  „még 4uj játékos és benne vagyunk az első 8ban..
  hajrá utasi,hajrá vásárhely!!!”
 • 2. FFFF 2008. augusztus 06. 21:21
  „Hát az tényleg vicc lehet!De azért Hajrá!Cupit!”
 • 1. Kangyal 2008. augusztus 06. 19:20
  „Utasi?! Ez vicc, ugye?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbjutott a Csongrád

A labdarúgó magyar kupa országos főtáblájára három Csongrád megyei csapat került. Közülük a… Tovább olvasom