Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Nem sikerült: Sopron-Szeviép Szeged 79-66

Bár a második félidőre feljavult, nem tudta megszorítani a Sopront a Szeviép-Szeged a női kosárlabda NB I-ben. Fürészék vereségükkel a harmadik helyen zárták az alapszakaszt.

Sopron-Szeviép-Szeged 79-66 (27-17, 15-10, 15-22, 22-17)
Női kosárlabda NB I, A csoport. Sopron, 1200 néző. Vezette: Valovics, Király, Farkas.
Sopron: TOLIVER 14, Honti 11/3, HOLT 11/3, Milovanovics 8, HORTI 11. Csere: Krivacsevics 11, Semsei 3, Eördögh 8, Varga 2. Vezetedző: Székely Norbert.
Szeviép: CIGLAR 22/3, Németh 2, Fürész 2, Zserzserunova 10, SIPAVICIUTE 22. Csere: Kajdacsi 5, Horváth Zs. 2, Laczi 1, Russai. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Mai sikerével a Sopron nyerte az NB I A csoportjának alapszakaszát, a Pécs a második, a Szeged harmadik lett. Az elődöntőben, csakúgy, mint tavaly, Pécs-Szeged meccset rendezhetnek.

IV. negyed (22-17)

10. perc: Zserzserunova és Ciglar még betalál, 79-66 a vége.

9. perc: a nagy hajrá elmarad, kosarak itt is, ott is. A Szegedből Ciglar talál be 77-62.

8. perc: megint Toliver, most büntetőből, Zserzserunova ziccerből 77-60.

7. perc: Holt kosarára Ciglar válaszol 73-58.

6. perc: Toliverrel nagy vásárt csinált a Sopron, bár gyaanítható, nem volt olcsó az amerikai 69-55.

5. perc: most bedobja az ukrán 67-55.

4. perc: Horváth Zsuzsi kosara jó, Zserzserunova hibázik 67-53.

3. perc: még nincs szegedi pont a negyedben 63-49. Toliver, majd Sipaviciute 65-51.

2. perc: szerencsére a Sopron rosszul büntetőzik, ám Eördögh duplájával így is 61-49. 

1. perc: Krivacsevics kezd kosárral 59-49.

III. negyed (57-49)

10. perc: nem a bírók a legnépszerűbbek, zúg a "három hülye!"

9. perc: most elöl minden rendben, Zserzserunova passzát teszi be a litván 57-46. Ciglar szenzációs betörése, a kosár mellett büntetőt is dobhat. Bent van, 57-49.

Meg lehet fogni a Sopront.
Meg lehet fogni a Sopront.

8. perc: feljavult Sipaviciute, ő a legeredményesebb szegedi 18 pontjával 57-44.

7. perc: Horti Dóra közelről nem tud hibázni 54-42.

6. perc: úgy van! Sipaviciute tízen belül hozza a Szegedet! Gyerünk lányok 50-42.

5. perc: sajnos nem sokáig: Toliver talál be 50-36. Örjöng a soproni csarnok, közben Sipaviciute hozza vissza a reményt 50-40. Székely időt kér, most úgy tűnik, nincs veszve semmi.

4. perc: Sipaviciute, majd Ciglar büntetőkből, kicsit közelebb jövünk 45-36.

3. perc: Zserzserunova kosara jó a dudaszókor 45-32.

2. perc: Ciglar egy hármassal kozmetikáz 45-30.

1. perc: Honti Kata egyet dob be a technikaiból, Holt azonnal rátesz egy duplát. Baj van 45-27.

Megérdemelten vezet a Sopron a kosárrangadón, a hazaiak - a sérülése miatt kiváló Milovanovics nélkül is - jobban használják ki a lehetőségeiket. Bár nem ezen múlik, rendkívül bosszantó szegedi szempontból, hogy a Sopron mekkora nyomást helyez a játékvezetőkre: minden ellenük történő ítélet után reklamálnak, amely kétségkívül kihat a sporik teljesítményére is - nem volt véletlen Bencze Tamás reakciója sem a félidőben.

Sopron-Szeviép Szeged 79-66. Fotó: Magasi Dávid (galéria)

II. negyed (42-27)

10. perc: hibázunk, Krivacsevics eredményes az utolsó támadásból. Bencze Tamás reklamál vehemensen, tehnikai a "jutalma". 42-27 a félidő.

9. perc: Bencze Tamás a meccs előtt 70-75 pontot várt a lányoktól. Ez elég is lenne egy szoros meccshez, ám félidőre jó, ha 25-ig jutunk. Sipaviciute büntetőivel ez azért összejön 40-25. Újból ő, megint bent van mindkettő 40-27.

8. perc: "Eördöghi" kosár 38-23. Megint 40-23.

7. perc: támadásban erőtlen a Szeged, nem bontakoznak ki a vendégakciók.

6. perc: Laczi dobása kijön, Semsei hármasa bemegy. Nincs szerencsénk 36-23. Egymás után két támadólepattanót engedünk a Sopronnak, szerencsére harmadjára sem találnak be. Mi sem...

4. perc: most Székely Norbert kér időt. Fürész a sípszó pillanatában eredményes 31-23. Sipaviciute is három hibánál tart.

3. perc: Toliver harmadik hibája, Ciglar kihagyja a büntetőket. Sipaviciute bevág egy "hármast", sajnos csak kettőt ér 31-21.

2. perc: Eördögh remek passzát Krivacsevics dobja be 29-17. A haatodik szegedi tripla szinte a gyűrűből szédül ki, tvábbra sem megy távolról. Kajdacsi azért eredményes 31-19.

1. perc: megint eladott labdával kezdünk, sok van belőle a meccsen. Nincsenek egyszerű helyzetben a szegediek, a Sopron minden egyes bírói ítéletnél reklamál...

I. negyed (27-17)

10. perc: Ciglar nyolcadik pontját szerzi, eddig ő dícsérhető. Toliver azonnal válaszol 25-14. Megint az amerikai, szemfüles labdaszerzése után könnyű kosarat szerez. Kajdacsi is betalál, 27-17 a negyed vége.

Ciglar szervez.
Ciglar szervez.

9. perc: Krivacsevics büntetőjével 6-9 után már 20-10 áll az eredményjelzőn. Valamit ki kellene találni. Németh büntetői beszédülnek 22-12.

8. perc: eddig hiányzik a győri pontosság, a hárompontos vonalról minden kísérlet kimarad szegedi oldalon. Horti büntetőből növeli a különbséget 17-10. Hiányoznak a szegedi pontok, Hortit nem tudjuk tartani 19-10.

7. perc: a harmadik hármasunk is kimarad, Zserzserunova sapkézza le Hortit. Székely a pályán ugrál, Milovanovics lesántikál. Rangadó a javából 16-10.

6. perc: Zserzserunova is hibázik, Horti nem, 16-10 a hazaiaknak. Bencze Tamás időt kér.

5. perc: Fürész hármasa kimarad, Holt eredményes betörésből 14-10.

4. perc: Hontit hagyjuk egyedül, remek triplájával 12-9.

3. perc: megint a litván eredményes, Székely Norbert csapata védekezését bírálja. Milovanovics egyenlít 9-9.

2. perc: Milovanovics kosara, Sipaviciute gyorsan beszed két személyit 4-2. Ciglar duplája és büntetője is jó, először vezetünk 4-5. Sipaviciute, majd megint Milovanovics 6-7.

1. perc: a Sopron hozza el a labdát. Horti két büntetőjével vezetnek a hazaiak 2-0. Ciglar is bedobja mindkettőt 2-2.

17.55: zajlik a bemutatás. Horváth Zsuzsira és Németh Bernadettre emlékeznek Sopronban, mindketten nagy tapsot kapnak - bár előbbi talán nagyobbat. A hazaiak közül Tolivert élteti leginkább a publikum.

Az utolsó pillanatok a meccs előtt.
Az utolsó pillanatok a meccs előtt.

17.40: egyelőre csak szálingoznak a drukkerek, ám a helyiek szerint a Sopron meccseire csak az utolsó percben esnek be a rajongók. Legyen igaza.

17.30: pályán a Szeviép is, a két edző, Székely Norbert és Bencze Tamás beszélget a találkozó előtt. Székely a Szeviép klubigazgatójával, Donkó Orsolyával is összefut: gyanítható, a válogatotttnál együtt dolgozó két szakember ezúttal nem ejt szót a nemzetei csapatról, mindkettőt saját együttese sikere érdekli.

Melegít a Szeviép.
Melegít a Szeviép.

17.20: a Sopron jött ki hamarabb a bemelegítésre. Amber Holt, a hazaiak másik amerikai légiósa a szokásoknak megfelelően zenét hallgatva végzi  gyakorlatokat.

17.00: a szokásoknak megfelelően Iva Ciglar maradt kint legtovább dobálgatni a Szeviépből, a bemelegítés előtt még az öltözőben készülnek a lányok. A Sopron érdekes módját választotta a ráhangolódásnak: a meccs előtt csapatképet készített a kisalföldi együttes, és a játékosait is egyenként megörökítették. Először szerepel a hazaiak fotóján Kristi Toliver, a néhány hete igazolt amerikai irányító.

Korábban
Matematikai alapon még akár meg is nyerheti a női kosárlabda NB I alapszakaszát a Szeviép-Szeged. Ehhez „mindössze" annyi szükséges, hogy Fürészék ma este 18 órától nyerjenek Sopronban, míg az ugyanebben az időben tartandó másik rangadón a Pécs hazai pályán vereséget szenvedjen a Győr ellen.

Bár a fentiek együttes teljesülésére vajmi kevés esély mutatkozik, Bencze Tamás csapata saját feladatát, tehát a soproni sikert mindenképpen megpróbálja kicsikarni. A második helyhez már ez is elég lenne.

– Mondanom sem kell, nem mi vagyunk az esélyesek – fogalmazott a Szeviép-Szeged vezetőedzője. – Bár hazai pályán nyerni tudtunk Székely Norbert csapata ellen, a Sopron azóta sokkal kiegyensúlyozottabb lett, és új igazolásuk, az amerikai Kristi Toliver is nagy erősítésnek számít, vele még gyorsabbak lettek a támadásaik. A Győr elleni sikerből mindenesetre kiindulhatunk, az ott nyújtott dobóteljesítménnyel és legalább 70–75 dobott ponttal lehet esélyünk – mondta.

A támadás mellett hangsúlyos lehet a minél szilárdabb védekezés és a centerek játéka is: a Pécs elleni bajnokin csak nyolc pontot dobó trió, Zserzserunova, Sipaviciute és Kajdacsi teljesítményétől sok függ.

Ciglarnak össze kell fognia a Szeviépet Sopronban. Fotó: Schmidt Andrea
Ciglarnak össze kell fognia a Szeviépet Sopronban.
Fotó: Schmidt Andrea

– A Győr ellen már jobbak voltunk a palánk alatt, és a centerek szerzett 25 pontja sem mondható rossznak, pláne úgy, hogy jócskán maradt még bennük – folytatta Bencze Tamás. – Létfontosságú, hogy a kinti dobásaink hasonlóan jók legyenek, mint voltak a múlt héten, hiszen így a palánk alatt is több helyünk lenne. Mindenki vállalja a játékot, bár Németh és Fürész nem teljes intenzitással edzett a héten – mondta.

És hogy mi történne egy vereség esetén? – Gyakorlatilag semmi különös. Bár a hazai pálya fontos egy csapat számára, láthattuk, a dobogóra esélyes együttesek közül bármelyik tud nyerni idegenben, ezért egyik párharc sem dőlhet el kizárólag a pályaelőny miatt – fogalmazott a vezetőedző.

Egy biztos: a mai két rangadó eredményétől függetlenül az utóbbi évek egyik legizgalmasabb és legkiegyenlítettebb rájátszása vár ránk a bajnokságban.

Korán kelnek, hogy kipihentek legyenek

Reggel hétkor indul útnak a Szeviép-Szeged Sopronba, és várhatóan dél körül érkeznek meg a kisalföldi városba. Mivel a több mint ötórás út megterheli a sportolókat, az ebéd után egy helyi szállodában pihen néhány órát a csapat, majd közvetlenül a 18 órakor kezdődő összecsapás előtt érkezik meg az MKB Arénába.

Mégis képernyőn

Hosszas egyeztetések után a pécsi szervezőknek sikerült megállapodniuk a Digi Sport TV-vel, így mégis lesz televíziós közvetítés a női kosárlabda magyar kupa jövő hétvégi döntőjéről. A rendező klub pénteken arról tájékoztatott, hogy a sportcsatorna a második nap mindkét mérkőzését élőben adja, az elődöntőkről pedig összefoglalót sugároz. A Szeviép-Szeged szombati, Sopron elleni elődöntőjéről és a másnapi összecsapásáról is élő online tudósításban számol be a delmagyar.hu.

Olvasóink írták

 • 8. stevestone 2010. március 21. 12:44
  „Kedves fcsopron60!

  "7. perc: a harmadik hármasunk is kimarad, Zserzserunova sapkézza le Hortit. Székely a pályán ugrál, Milovanovics lesántikál."

  Üdv,
  GyI”
 • 7. zehn 2010. március 21. 11:55
  „Nem baj lányok, verjük még meg mi a Sopront. Nem is kell erre sokáig várni.”
 • 6. fcsopron60 2010. március 21. 08:03
  „zolisen Ott sem voltatok a meccsen+ Gollam Neked is szól!

  Olyan messze van Szeged és pécs a kosárlabdától mit makó Jeruzsálemtől!!

  Hajrá Sopron
  Meg mit akartok 200-300 szurkolóval?”
 • 5. Gollam 2010. március 21. 07:10
  „fcsopron60!
  Ne csodálkozz, hogy az ilyen hozzáállás miatt (mi lehet, ha meg kell szólaljál???) rühellnek titeket Pécsen (is)....”
 • 4. zolisen 2010. március 21. 00:15
  „moderálva”
 • 3. fcsopron60 2010. március 20. 23:16
  „Azt kedves szerkesztő úr miért nem irja Jecát már a 9. percbe le kellet cserélni mert egy durva szabájtalanságot nem szólalt meg a sip!
  <moderálva>”
 • 2. bm9 2010. március 20. 21:13
  „kár érte :(”
 • 1. greg 2010. március 20. 18:34
  „Kösz Bencze, Kajdacsi a 3. helyet a kupában és a bajnokságban. Takarodó van. :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegenbeli ötgólos Hungerit-győzelem

Ötgólos győzelmet aratott a Hungerit-MetalCom-Szentes női vízilabdacsapata a BVSC vendégeként a… Tovább olvasom