Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Nem tudták megállítani a bajnokot: Szedeák - Szolnok 69-92 - fotók

Olykor komoly csatára késztette a címvédőt a Naturtex-SZTE-Szedeák a bajnoki rajton, de a Szolnok végül behúzta a meccset.
Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olaj KK 69-92 (17-18, 16-22, 17-21,17-29)
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 1. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Ádám, Farkas G., Kovács N.
Szedeák: Boltics 6, Wirth 5/3, Davis 9/3, JUHOS 22, SULOVICS 16. Csere: Green 11/3, Vágvölgyi, Révész, Kerpel-Fronius, Bonifert. Edző: Andjelko Mandics.
Szolnok: VOJVODA 14/9, Murphy 13/3, Benke 6, MILOSEVICS 14/6, Tóth Á. 10. Csere: Airington 11, ANDRIC 15, Rowsey 7/3, Kovács P. 2. Edző: Dragan Alekszics.

Andjelko Mandics: - 35 percig partiban voltunk a Szolnokkal, de a kulcspillanatokban sokat hibáztunk. A magas szerkezettel játszó Szolnok elsősorban a palánkok alatt múlt felül bennünket, ráadásul sok büntetőt is hibáztunk.

Dragan Alekszics: - Fizikálisan és mentálisan is nehéz meccset játszottunk. A hosszabb kispad döntött, a Szeged 6-7 emberrel játszotta végig a 40 percet, nálunk a cserepadról pályára lépők mindig hozzá tudtak tenni valamit az eredményhez.
Kosárlabda: Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olaj KK 69-92. Fotó: Karnok Csaba (galéria)
IV. negyed 

Juhos kosarára Tóth válaszol, majd Green szerez egy remek triplát, 57-65! Talán még egy utolsó nagy roham... így aligha, Milosevics távolról, 57-68. Juhos 18 pontos már, 59-68. Milosevics egy könnyű lepattanó után, 59-70. Boltics beviszi, a lepattanót Juhos teszi vissza, 61-70. Sulovics ennél tisztábban nehezen szerezhetne labdát, de fault, ráadásul neki a negyedik már. A center most megnyer egy párharcot Andric ellen, aki megmosolyogja az ítéletet. Sulovics extázisban, két ember között bújik ki, 63-70. Benke rég szólt hozzá, de kár ezért: 63-72. Wirth is keresi a rést, de nem kap faultot, majd ő üt be egyet, neki még lehet. Hat perc vissza, kilenc pont a Szolnok előnye. Milosevics kintről, ez volt a hetedik szolnoki hármas, 63-75, időt kér Mandics. Greent kétszer is blokkolják, de ez sem akadályozza meg abban, hogy kosarat szerezzen, 65-75. Juhostól most egy lepattanó, tízpontos hátrányban az utolsó öt perc előtt. Néma síp, jöhet a Szolnok, Andric pedig beejti, 65-77. Greentől hosszú a középtávoli, de most a szolnoki pad fogja a fejét az ítélet után. A kanadai nem kap fújást, így hát kénytelen megállítani Rowseyt, aki bedobja mindkét büntetőjét, 65-79. A komplett Szedeák azt reklamálja, amit Andric művelt Green-nel, össze is akaszkodnak a felek, végül Andric dobhat büntetőket, a másodikat be is dobja, 65-80. Juhos visszateszi Sulovics lepattanóját, 67-80. Andric folyamatosan keresi a fault lehetőségét, sikerült is felhúznia Greent. Airington jó büntetői után Boniferttől nem jó a hármas, ahogy Murphy is kihagyja, közben Révész és Kerpel-Fronius is a pályán. Green büntetőzhet, mindkettő a helyén, 69-82. Airington zsákol, 69-84. Tóth Ádám szépen oldja meg két szegedi között, 69-86. Airington zsákolhat, 69-88, ekkora különbség nem volt ma a két csapat között, de a Szolnok megérdemelten nyer. Rowsey dobhat egy ziccert, 69-90. Benke is roboghat, 69-92 - ez a vége, nem hozzuk már fel, a két edző gratulál egymásnak. A Szolnok a második félidőben robbantott, onnan pedig nem engedte ki a meccset a kezéből.
Kosárlabda: Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olaj KK 69-92. Fotó: Karnok Csaba (galéria)
III. negyed

Andric tempója most kiperdül, az első rontott kísérlete - eddig ötöt bedobott. Mandics dühösen reklamál, picit tisztelik a Szolnokot a bírók, Sulovicsnál nincs fault, Vojvoda ellenben büntetőzhet, ráadásul Bolticsnak ez a harmadik faultja. Csak a második jó Vojvodától, 35-43. Airington ziccerig mehet, 35-45. Sulovics megint, ez most jó, 37-45. Boltics labdaszerzése után viszont nem tudunk közelebb jönni, Megint jó a védekezés, Sulovics tüzeli a társakat és a közönséget! Andric faultja után Davis állhat a vonalra, most is csak az egyik büntetője jó, 38-45. Andric üresen marad  a palánk alatt, ezek könnyű kosarak - így pedig nehéz lesz fordítani, 38-47. Milosevics megmozdulása után videóznak a bírók, Juhos kapott egyet az ágyékára, azt reklamálja a szegedi kispad és Juhos is, hogy ez szándékos fault volt. Meg is változtatják, sportszerűtlen fault Milosevicsnek, Juhos büntetőzhet, mindkettő jó, 40-47, és még jöhetünk. Bolticsnak el kell dobnia, ez rövid, a Szolnok pedig megint egy könnyű kettest szerezhet, Airinhgton, 40-49. Davis egy kézzel, 42-49, eltelt a negyed fele, de ott tartunk, ahol a nagyszünetben. Andric is három faultos, Boltics dobása pedig beszédül, 44-49, jövünk felfelé! Sulovicsra ez egy nagyon könnyelmű ítélet volt, majd Murphy beszór egy hármast a sarokból, 44-52, és kezdheti elölről a Szedeák. Airingtonnál a hiba, Boltics büntetőzhet: ő is csak egyet dob be, 15-ből hat büntetőt is kihagyott a Szedeák, 45-52. Juhos remek floatere, 47-52, na most kell egy jó védekezés! Airington dobhat kintről, de pontatlan, és megjön a közönség hangja is. Tóth Ádám a levegőben löki meg Juhost, de ezekből is csak egy van bent, 48-52. Vojvoda tör be, 48-54. SULOVICS! Egy utolsó másodperces kosár tőle, vele volt a gyűrű is, de ez lényegtelen, 50-54. Tóth közelről, 50-56. Wirth nem tudja befejezni a ziccert Murphy szorításában, majd az Olaj légiósa hasonló szituációt megolt, 50-58-nál, 1.47-el a negyed vége előtt időt kér Andjelko Mandics. Juhostól ez a tempó most nem jó, Vojvodától viszont egy bődületesen nagy hármas jön, 50-61. Wirth bedob két büntetőt, 52-61. Tóth Ádám előbb Bolticstól megszerzi, majd háttal a gyűrűnek is bedobja, 52-63. Ez a negyed vége, a kulcspillanatokban nem tudott még közelebb lépni a Szolnokhoz a Szedeák, így a címvédő 11 ponttal vezet az utolsó negyed előtt.
Kosárlabda: Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olaj KK 69-92. Fotó: Karnok Csaba (galéria)
II. negyed

Juhos büntetőjével egyenlítünk, 18-18. Most akcióból is a szegedi cséká, 20-18. Milosevics beejti, 20-20. Greentől nem jó a tempó, de a túloldalt sem jön a kosár. Sulovics egy középtávolival, 22-20 - Vojvoda visszadobja egy triplával, 22-23, majd egy tempóval, 22-25. Boltics betörése után 24-25, Benke is beiratkozik a pontszerzők közé, 24-27. Lépéshibát reklamálnak a szegediek, de faultot fújnak a sporik, Vojvoda szabadon dobhat, majd Murphy szedi össze a lepattanóját, Andjelko Mandics pedig időt kér 24-29-nél, a negyed fele ment el. Green első szegedi pontjai, 26-29. Milosevics tud bemenni a palánk alá, 26-31. Wirthtől rövid a hármas, majd helyette visszajön Juhos a pályára. Milosevics megint, 26-33 - az Olaj minden pályára lépett játékosa dobott már pontot, összesen kilencen szereztek már kosarat a címvédőnél. Vojvoda beleállhat megint egy tiszta triplába, nem is ront, először tízpontos a különbség, 26-36-nál megint időt kér Andjelko Mandics. Sulovics passzából Juhos eredményes, 28-36. Védekezésben nem találja az ellenszert a Szedeák, Andric megint, 28-38. Vágvölgyinél lép vissza a saját térfelére, megint a Szolnok jöhet, megvan a labda, Sulovics pedig ezt is bedobja közelről, így már 10 pontnál jár. 30-38-nál kér időt Dragan Alekszics. Sulovics most a saját palánkja alatt, leszedi Murphy lepattanóját. Boltics büntetőzhet, sajnos nem esik be a labda, így nem lehet belőle hárompontos akció. Csak az első jó tőle a vonalról, de megint megvan a labda, hátul most jobban működik a Szedeák. Boltics labdaszerzése után Green fejezi be az akciót - újabb szolnoki időkérés, 33-38-nál! A félidő utolsó perce, Milosievics túldobja a gyűrűt, de összeszedik, és Murphy már pontosabb, 33-40. Juhos floatere után 35-40, még 10 másodperc: Murphynek ez is elég arra, hogy bevigye a sarokból, 35-42, hét ponttal vezet a Szolnok tehát a nagyszünetben.
Kosárlabda: Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olaj KK 69-92. Fotó: Karnok Csaba (galéria)
I. negyed

Boltics üti be az év első faultját, Tóth Ádám viszont ziccert dobhat, 0-2. Davis szed egy támadólepattanót, majd büntetőzhet: a második dobja be, 1-2. Juhos a saját lepattanóját szedi össze, majd ejti be, 3-2. Szép szegedi védekezés, majd Davis első mezőnykosara is megvan, 5-2. Murphy kettesére érkezik az első szegedi tripla, Wirth a szerzője, 8-4. Labdaszerzés után kimarad Wirth ziccere, de Murphy triplája is rövid. Jön Airington és Andric a Szolnokba. Sulovics a körtéből, 10-4, Andric középtávolról válaszol, 10-6. Davis faulttal együtt dob egy triplát! Kimarad azonban a büntető, de így is 13-6. Megint jó a védekezés, de Davistől egy picit hosszú a hármas. Andric két közelijével 13-10. Boltics labdavesztése után Juhos okos faultja, de befagyott az eredményjelző egy ideje, Juhos ejtése sincs bent. Kovács Péter viszont a sarokból akadálytalanul mehet, 13-12. Andric kosarával fordít az Olaj, 8-0-s futásban az Olaj - sőt, 11-0-ásban, Rowsey elsüllyeszt egy hármast, 13-17. Sulovics büntetőzhet, az első jó, a másodikat pedig meg kell ismételni. Ez is jó, 15-17. Az első negyed utolsó percéhez érünk, Airington felezi a büntetőket, 15-18. Sulovics gyönyörű kettese, 17-18. Még van egy támadásnyi időnk: Boltics beviszi, de nem tudja befejezni, egy ponttal vezet a Szolnok.

17.54 - Köszöntünk mindenkit az újszegedi sportcsarnokból, hamarosan kezdődik a Szedeák idénye! Ami jó hír, hogy Juhos Levente a társakkal melegít, vállalni tudta ma a játékot.

Korábban írtuk:

Az Olaj már tétmeccseket is játszott, az olasz Cantú ellen veszített a Bajnokok Ligája-selejtezőben, a Szedeáknak ez lesz az első tétmérkőzése ebben a szezonban. Debütálhat a csapatban a nyáron érkezett két légiós, a kanadai Tyrell Green és az amerikai Darrell Davis is. Az utóbbi években többször is volt rá példa, hogy idehaza megszorongassa a Szolnokot a Naturtex, 2017 januárjában hosszabbítás után sikerült is legyőzni a nyolcszoros bajnokot. A találkozóról élő, szöveges tudósítással jelentkezik a delmagyar.hu.
Nyilas debütál

 Először működhet közre NB I/A csoportos mérkőzésén játékvezetőként Nyilas István. A korábbi Szedeák-játékos a mai fordulóban Papp Péter és Pozsonyi László mellett a Jászberény–Paks találkozó bírója lesz. Nyilas tavaly került fel az NB I-es keretbe, ám eddig a B csoportban fújt meccseket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépen zárni a szeptembert: ma 17 órakor a BL-ben: Motor Zaporizzsja-MOL-PICK Szeged

Szépen zárni a szeptembert: ma 17 órakor a BL-ben: Motor Zaporizzsja-MOL-PICK Szeged
Vasárnap 17 órakor (élő: Sport 1) a férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligájában a MOL-PICK Szeged… Tovább olvasom