Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Németh Toll Makó: rendeződnek az anyagi gondok

A Németh Toll Makó NB I-es női kézilabdacsapata 6 ponttal a 11. helyen zárta az alapszakaszt. A célja nem is lehet más a György Ferenc és Csendes Edit által dirigált együttesnek, mint az élvonalbeli tagság megőrzése. A 9–12. helyért folyó rájátszást 2 ponttal kezdik.
– Viharos időszakon van túl az egyesület, a csapat – mondta György Ferenc elnök-edző, akinek a munkáját a tréningeken Csendes Edit segíti. – Fel kellett dolgozni a történteket, levonni a tanulságokat, és most úgy érzem, az utóbbi időben egyfajta megtisztulási folyamaton mentünk keresztül.

Csak emlékeztetőül – eddig nem volt „unalmas" az újonc 2006/2007-es szezonja –, a távozó Száva Flórián edző után ideiglenesen György Ferenc ült a kispadra, majd érkezett Berzsenyi Mária, aki anyagi okok miatt bontott szerződést. Szintén az utóbbi indok miatt – a névadó szponzor, Németh Toll jelentősen csökkentette a támogatást – igazolt Kiskunhalasra Barna Éva, és távozott Szöllősi Szilvia, valamint Fekete Gabriella is.

Érkeztek újak is (például: Silye, Vakarcs), akik sikeresen épültek be az együttesbe, és egy-egy mérkőzésen már meghatározó szerepet játszottak a tisztes helytállásban, pontszerzésben vagy győzelemben. De a keret már jó ideje tudatosan a rájátszásra és arra készül, hogy az alsóházi ellenfelekkel szemben megőrizze NB I-es tagságát.

A rájátszás menetrendje

A Németh Toll Makó programja a rájátszásban, április 21. (szombat), 18 óra: Makó–Békéscsaba; április 27. (péntek), 18 óra: Vác–Makó; május 5. (szombat), 11 óra: Kőbánya-Spartacus–Makó; május 12. (szombat), 18 óra: Makó–Vác, május 20. (vasárnap), 19 óra: Békéscsaba–Makó; május 26. (szombat), 18 óra: Makó–Kőbánya-Spartacus.

– Most már nem tűrök el kilengéseket, fegyelmezetlenségeket – fogalmazott ellentmondást nem tűrően a klub első embere –, minden erőnkkel arra kell törekednünk, hogy kiharcoljuk a bennmaradást. Az anyagiak rendeződtek, lehet nyugodtan dolgozni, vagyis erre nem lehet fogni, kenni az eredménytelenséget. Kijelentem: a csapatot képesnek tartom arra, hogy elérje a megfogalmazott, kitűzött célt. Lehet, hogy a fogadóirodáknál nem mi vagyunk a favoritok, én mégis úgy gondolom, eljött a mi időnk.

Azt, hogy most ilyen gondjai vannak a Maros-parti alakulatnak, György Ferenc arra vezeti vissza, hogy az alapszakaszban idegenben nem bírták megverni a Kőbánya-Spartacust, és nem szállítottak bravúrt, meglepetést sem. A játékosok hozzáállása ingadozó volt. Ez (is) megváltozott:
– Nagyon elégedett vagyok a szurkolóinkkal, a B középpel, ők mindig mellettünk álltak. Csendes Editre és a többi idősebb, rutinosabb játékosra mindig számíthattam, a fiatalok pedig azzal bizonyíthatnak – maguknak, a kézilabdasportnak és a játékospiacnak egyaránt –, ha az első osztályban marad a csapat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pippo Inzaghi álma: ötről a hatra

Ma este 20.45-től a Bayern München–Milan (az első mérkőzés: 2–2, m1, élő) és a… Tovább olvasom