Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Nenad Perunicsics szerint a kondíciójával már nincs gond

A Pick Szeged szurkolói már nagyon várták azt a napot, amikor láthatják a csapat legnagyobb sztárjának, Nenad Perunicsicsnek a játékát. Kíváncsiak voltak arra, hogy a Magdeburgban két évvel ezelőtt vállsérülést szenvedett világsztár mennyire épült fel? Nos, eléggé vegyes vélemény alakult ki a jubileumi Volán-kupa után a teljesítményéről, amit maga a kézilabdás is elismer.
Fotó: Miskolczi Róbert
– Mennyire szokta már meg Szegedet, s mennyire érzi már a helyét a csapatban?

– Szegeden szuperul érzem magam, hiszen nagyon sok honfitársam él itt. Feltűnt, hogy mindenki olyan kedves. Egyébként büszke vagyok, hogy olyan csapatban játszom, amelynek van stílusa, s a játékosok szívüket kitéve hajtanak. Sajnos meglátszik még mindig a teljesítményemen, hogy két évig nem edzettem rendesen. Mindenkit arra kérek, hogy egy rövid ideig még legyenek türelmesek. Időbe telik, amíg a formámat visszanyerem és megtalálom a helyem a csapatban.

– Az előző klubjai közül melyikbe volt a legnehezebb a beilleszkedés?

– Az új játékossal szemben mindenütt nagy az elvárás. Így volt ez minden eddigi csapatomnál. Magdeburgban sem volt egyszerű az eleje. Aztán meg jött a vállsérülés. Két év alatt egyszerűbb a formát és a kondíciót elveszíteni, mint azokat visszaszerezni. Igyekszem ezt az időt lerövidíteni. A kondíciót az eddigi komoly edzések segítségével érzésem szerint már visszanyertem. A lövés erősségét és a precizitást kell javítani.

– Tudja-e, hogy a szegedi közönségnek nagy az elvárása egy sztárjátékossal szemben? Már hallani negatív véleményeket is a játékáról...

– Egész életemben meg kellett felelnem az új csapatomnak, az új drukkereknek, az új vezetésnek. Ezt természetesnek tartom, s igyekszem is az elvárásnak eleget tenni, s a drukkerek legnagyobb megelégedésére játszani.

– Sok szegedi drukker nem hitte el, hogy a vállműtét után egyáltalán játszani tud. Mennyire jött rendbe a sérült rész?

– Szinte teljesen. Doboj óta nem érzek egyáltalán fájdalmat sem az edzésen, sem pedig a mérkőzéseken. A Veszprém elleni mérkőzésen azon kaptam magam, hogy teljesen elfeledkezek már róla, s ugyanúgy használom a vállam, mint korábban. Sajnos az időjárás-változást előre megérzem: akkor enyhén fáj a műtét helye.

– Említette a Veszprém elleni meccset. Érezte, hogy a két csapat között különleges rivalizálás folyik?

– Szomorú voltam a mérkőzés után a vereség miatt, s hogy én is hozzájárultam a hétméteres elpuskázásával a Veszprém sikeréhez. Biztos győzelmet vártam, s szalasztottunk el, hiszen a Veszprém nem tudott komplett csapattal kiállni. Szerintem, ami késik, az nem múlik. Szerintem hamarosan megmutatjuk, hogy ez a csapat nemcsak itthon, hanem a nemzetközi kupában is bravúrosan szerepel. Arra alapozom a véleményemet, hogy minden poszton két szinte azonos tudású játékossal rendelkezünk, amely egyben a fejlődés záloga is lesz.

– Az új társak közül kivel érti meg a legjobban magát a pályán? Puljezevics kapust kétszer is leteremtette. Miért?

– Senkit nem emelnék ki. Mindenkivel jó kapcsolatot építettem ki. Mindenkivel együtt tudok játszani, s már két évvel ezelőtt is kijelentettem, hogy nagyon tetszik a Pick Szeged karakteres, csupa szív játéka. Puljezevicset pedig azért fedtem meg, mert önmagát ünnepelte, s nem arra törekedett, hogy minél gyorsabban lerohanjuk a Veszprémet. Nem szeretem az öncélú játékot. A siker csak csapatmunkával érhető el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy közé a Fradival

A férfi vízilabda MK-negyeddöntőjében Fortuna az FTC-t sodorta a Szeged Beton VE útjába. Az… Tovább olvasom