Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Névadó szponzort keres Szeged női kosárlabdacsapata

Továbbra is a megmaradásért küzd Szeged női kosárlabdacsapata. Az egyesület számára a nemzetközi szereplés már elúszott, míg a bajnokságba július 15-éig kell leadnia a nevezését – ehhez viszont mindenképpen szüksége lenne egy új névadó szponzorra.
Bár több újságban és hírportálon is úgy jelent meg, Szeged női kosárlabdacsapata nem vállalja az indulást a 2011/2012-es NB I A csoportos bajnoki szezonban, a valóság az, az együttesnél folyamatosan dolgoznak rajta, hogy az utóbbi több mint húsz évhez hasonlóan a csapat ott legyen a legjobb hazai együttesek között – a nemzetközi szereplés, az Európa-kupás indulás viszont már elúszott a gárda számára.
Megírtuk: az eddigi névadó szponzor, a Mediteam Zrt. június 23-i közleménye szerint a továbbiakban nem vállal szerepet a szegedi női kosárlabdázásban. A „szakítás" után a csapat vezetői elkezdtek tárgyalni a lehetséges új szponzorjelöltekkel, és bár a megbeszélések folyamatosak, a július 15-i nevezési határidő vészesen közeledik.

– Éppen ezért fordultunk a szövetséghez, és kértünk 15 napos nevezési haladékot – mondta megkeresésünkre Domokos Mihály ügyvezető.

Domokos Mihálynak (jobbra, mellette Tamás Sándor) sokat kell még egyeztetnie. Fotó: Schmidt Andrea
Domokos Mihálynak (jobbra) sokat kell még egyeztetnie.
Fotó: Schmidt Andrea


– Az A csoportos indulásnak szigorú feltételei vannak, ezeket az új helyzet miatt nem lehet ilyen rövid idő alatt teljesíteni. Elszántan dolgozunk azért, hogy ne szűnjön meg a városban a legeredményesebb női csapatsportág. Rengeteg értünk szorító szurkoló hívott fel azzal, hogy tegyünk meg mindent a női kosárlabdáért, már csak miattuk is küzdünk az indulásért.

Nyilvánvaló, hogy csakis új névadó szponzorral nyílik esély a csapat számára az élvonalbeli  szereplésre.

– Konkrét jelöltjeink vannak, akikkel
A Kosársuli már nevezett
A B csoportos nevezési határidő lejárta előtt az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli együttese elküldte a hivatalos papírokat a szövetséghez. A tavalyi bajnokság nyolcadik helyén végző csapatnál folyamatosan zajlik a következő szezon előkészítése.
folyamatosan egyeztetünk, bár el kell mondanom, a tárgyalásokat az idő rövidsége és egyetemi elfoglaltságaim is nehezítik. Terveink szerint a következő szezon egyfajta stabilizációs év lesz, amikor az egyesület az adósságait letudva, a játékoskeret képességeihez mérten tisztességesen teljesít. Ha ugyanis alulról, alsóbb osztályból indulva kellene építkeznünk, az a sportágra nézve többéves kiesést jelentene – fogalmazott.

A csapattól egyelőre a három légiós (Szazonenko, Roglics, Zserzserunova) mellett Rasheed Rita távozott biztosan, a válogatott játékos az Euroliga-indulást elvállaló Győrben folytatja pályafutását. A gárda magyar magja együtt maradt, ám még a játékosokkal és az edzővel, Mészárosné Kovács Andreával is le kell ülniük tárgyalni a vezetőknek.

 – Az elmúlt három hónapban egyetlen játékossal sem én tárgyaltam, így amikor a Mediteam Zrt. kilépett, ezen a téren is új helyzet állt elő. Az első lépés természetesen az indulási feltételek megteremtése, utána tudunk egyeztetni a keret tagjaival. Annyi biztos, hogy a tavalyi vonalat folytatva fiatal, hazai tehetségekkel felálló együttest képzelek el – tette hozzá az ügyvezető.

U20: Irány Ohrid!

Rövid, de annál tartalmasabb felkészülés után tegnap délelőtt elutazott az U20-as női kosárlabda-válogatott a pénteken Macedóniában, Ohridban rajtoló B divíziós Európa-bajnokságra. A magyar csapat – amelynek két szegedi tagja van: Mészárosné Kovács Andrea edző és Kováts Anna – első mérkőzésére ma este 21.15-kor Bulgária ellen kerül sor. A folytatásban a feljutásra legesélyesebb svéd válogatott következik, majd Portugália, és végül a házigazda macedón válogatott ellen lépnek pályára. A csoportból az első négy csapat jut tovább.

Olvasóink írták

 • 3. fxtrader 2011. július 08. 21:42
  „Domonkos Úr! Vegye már észre a Mediteam Zrt. is rájött erre Szegeden nincs szükség továbbá, ezt kérem fogadja el, foglalkozzon az egyetemi elfoglaltságaival, és mindenki jobban jár majd akkor...”
 • 2. better77 2011. július 08. 09:53
  „"Rengeteg értünk szorító szurkoló hívott fel azzal, hogy tegyünk meg mindent a női kosárlabdáért, már csak miattuk is küzdünk az indulásért."
  Az a rengeteg szurkoló maximum hatvankettő lehet, mert annál többen a meccsekre sem járnak ki. A sok elfoglaltság közül pedig véletlenül kimaradtak az úszóházon folytatott tevékenységi körök: könyökemelgetés borospohárral a kézben, asztalcsapkodás kártyalappal, stb.”
 • 1. vendég114 2011. július 08. 07:28
  „"- Az elmúlt három hónapban egyetlen játékossal sem én tárgyaltam, így amikor a Mediteam Zrt. kilépett, ezen a téren is új helyzet állt elő. Az első lépés természetesen az indulási feltételek megteremtése, utána tudunk egyeztetni a keret tagjaival. Annyi biztos, hogy a tavalyi vonalat folytatva fiatal, hazai tehetségekkel felálló együttest képzelek el - tette hozzá az ügyvezető."
  Ezt mégis hogyan gondolja egy olyan hiteltelen ember, aki természetesen folyamatosan beszél a csapattagokkal és zavarja el őket amikor a fizetéseiket kérik???????????!!!!!!!!!!
  Ebből lehetett elege a Mediteam Zrt. vezérének is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiváló bajnoki főpróba az EDF Démász-Szeged evezőseinél

A szerbiai Palics adott otthont a nyílt vajdasági evezős bajnokságnak, amelyen a szerb, horvát és magyar klubok vettek részt. Tovább olvasom