Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Neve(zete)s edzőkérdés

Az információt legalább két forrásból ellenőrizni kell – tartja az újságírók alapszabálya. Ahhoz azonban, hogy ez végleg rögzüljön az emberben, néha kell egy-egy égbekiáltó bakit elkövetni az évek során.
A történet még megboldogult rádiós koromból származik, és ha nem velem történik, valószínűleg én is jót nevetek rajta. Persze ismerőseim nyugtattak, hogy hasonló eset előfordulhat bárkivel, ám ez az ominózus pillanatban nem sokat segített rajtam...

Történt ugyanis, hogy Kásás Zoltán elfogadta a Szeged Beton megkeresését, így a Hódmezővásárhelyi VSC vízilabdacsapata edző nélkül maradt. Vásárhelyi rádióról lévén szó, értelemszerű volt, hogy a következő adásban meg kell szólalnia az új edzőnek, akit azonban ekkor még nem ismertem...

Felhívtam hát az egyesület elnökét, Tímár Lászlót, aki azonnal segített, elárulta, hogy Kasza Attilát kell keresnem, ő kapta meg a megbízást.
Az újdonsült tréner egyből fel is vette a telefont. – Szervusz, Attila, Gyúrós István vagyok, a helyi rádió sportszerkesztője, az edzői munkádról szeretnék egy rövid interjút készíteni veled – mondtam. – Persze, kérdezzél nyugodtan – válaszolta, mintha csak ismernénk egymást.

Beszélgettünk, majd elköszöntünk egymástól, az esti adásban pedig felvételről elhangzott a hanganyag, amely után megerősítettem, Kasza Attila vállalta el a vezetőedzői feladatot.

Másnap azonban, amikor kinyitottam a Délmagyarországot, furcsa módon Kasza Károly állt a HVSC vezetőedzőjeként a lap hasábjain. Nyilván érdekelt, mi lehet ennek az oka, ezért ismét az elnököt tárcsáztam.

– Persze, Károly a keresztneve, de mindenki Attilának hívja... – kaptam a magyarázatot, majd fogtam a fejemet.

Így lett néhány napra Kasza Attila, a csapat akkori fiatal játékosa édesapja, Kasza Károly helyett a HVSC vezetőedzője. Én pedig így jegyeztem meg a fent említett szabályt egy életre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudja a bal kéz

Találós kérdés: egy vagy két ember van a vízben? Tovább olvasom