Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Névtelen levélben vádaskodnak

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen a Szegedi Vízisport Egyesület működésével kapcsolatban. A szerkesztőségünkhöz is eljuttatott névtelen levél a klubigazgatót, Petrovics Kálmánt vádolja hűtlen kezeléssel, visszaélésekkel. A sportvezető és az egyesület elnöke valótlanságnak tartja a rágalmakat.
Még 2005 októberében érkezett egy névtelen levél a Szegedi Vízisport Egyesület elnökségéhez, amelyben a klub tagsága, az edzők, a versenyzők és az alkalmazottak nevében petíciót nyújtott be valaki Petrovics Kálmán igazgató munkaköri felfüggesztése, illetve az egyesületből történő eltávolítása ügyében.

Van feljelentés

A megszólított elnökség akkor valótlannak tartotta és zsarolásnak tekintette a levél tartalmát, nem foglalkozott vele. Ám információink alapján az ismeretlen fel is jelentette az egyesületet a rendőrségen.

– A szegedi sportegyesület ügyében valóban érkezett a rendőrségre, valamint más nyomozóhatóságokhoz is feljelentés az elmúlt év végén, amely szerint az egyesület a kapott támogatást nem csak arra költötte, amire kellett volna. Az ügyben a Szegedi Rendőrkapitányság folytatja a nyomozást ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja alapján. A rendőrség a klub könyvelési anyagait lefoglalta, tanúkihallgatásokat végzett, valamint igazságügyi könyvszakértőt rendelt ki a feljelentésben foglaltak valóságtartalmának megvizsgálása érdekében – nyilatkozott lapunknak Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Szerettük volna megtudni, vajon ki volt a feljelentő, ám Tuczakov Szilvána konkrét névvel nem tudott szolgálni.

Vádak

A szerkesztőségünkbe is eljuttatott levélben többek között a következő vádak szerepelnek Petrovics Kálmánnal szemben: az 1998-as vb ajándéktárgyainak elkészítése során 6,5 millió forintos deficit halmozódott fel; magáncélokra használta az egyesület mikrobuszát; olyan beruházást hajtott végre a szegedi vízitelepen, amelyről nem számolt be és el; szabadon variált fiktív számlákkal; az egyesületi páncélszekrényből késő esténként kivett, majd visszatett dokumentumokat.

Az elnök csalódott


A Szegedi VE vezető testülete megkapta a levelet, az elnök, Dervarics Attila csalódottságának adott hangot.
– A felrótt visszaélések, sikkasztások megalapozatlanok – mondta az elnök. – A levélíró zsarolta az elnökséget, alaptalan rágalmakat írt le, de minket nem lehet dróton rángatni. Ám azon vagyunk, hogy igenis derüljön ki az igazság, mert ez a klub, az elnökség, így az én érdekem is. Petrovics ártatlan – ez az elnökség álláspontja. És ha a nyomozás után mégis elmarasztalják őt, a munkájában valóban kifogások merülnek fel, akkor le kell vonni a következtetéseket. Úgy érzem, máshogy nem lehet az ügy végére járni. Meggyőződésem, nem edzők és nem válogatott versenyzők állnak a háttérben, hanem olyan ember, aki negatív érzéseket táplál a klub iránt. A feljelentőnek fel kellene mérnie, milyen súlyos károkat okoz a Szegedi VE-nek. Lehet, hogy ez az igazi célja?
Dervarics elmondta, már keresték őt is a rendőrségtől, ám nem érték el, feleségének jelezték, hogy az egyesület ügyében őt is meghallgatják majd.

Nem magyarázkodik

És végül az érintett: Petrovics Kálmán, aki nem magyarázkodott.
– Vádaskodó, rengeteg valótlanságot tartalmazó anyagról van szó. Tudok arról, hogy feljelentést tettek, tudok arról, hogy engem is személyesen támadnak benne, de se visszavágni, se védekezni nem akarok. Akinek a dolga, az majd kivizsgálja az ügyet, és döntést hoz. Szeretném a munkámat továbbra is lelkiismeretesen elvégezni, hiszen rengeteg feladat vár még ránk idén, hiszen augusztusban lesz a világbajnokság Szegeden – nyilatkozta Petrovics.


A klub is feljelentést tett

Nemrég újból elküldte az ismeretlen levélíró az irományát az elnökségnek, sőt szerkesztőségünkhöz is eljutott az e-mail. A feladó egy bizonyos Szabó Lásuló (így lett regisztrálva a név), címe pedig szalad55@freemail.hu. Lapunk megpróbálta felvenni vele a kapcsolatot, ám nem érkezett visszajelzés kérésünkre. A Szegedi VE elnöksége ismeretlen tettes, azaz a névtelen a levélíró ellen megtette feljelentését az egyesület jó hírnevének rombolása miatt. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MLSZ egy héttel kitolta az NB II tavaszi rajtját

A Makó FC NB II-es labdarúgócsapata nem vasárnap, nem hazai pályán, és nem a Soroksár ellen kezdi… Tovább olvasom