Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Nikola Lazics lett a Szedeák új edzője

A Falco és a Zalaegerszeg korábbi trénere, Nikola Lazics három hónapos szerződést kötött a Naturtex-SZTE-Szedeák élvonalbeli kosárlabdacsapatával, így vasárnap a szombathelyiek ellen már a szerb szakember ül a kispadon vezetőedzőként. Az eddigi tréner, Bonifert Domonkos és segítője, Simándi Árpád maradt a szakmai stábban.
A Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata három hónapos szerződést kötött Nikola Laziccsal, így a szezon hátra lévő részében az 52 éves, korábban a ZTE-nél és a Falcónál is dolgozó szerb tréner irányítja a szegedi együttest az eddigi vezetőedző, Bonifert Domonkos helyett.

– Döntésünket Bonifert Domonkossal és Simándi Árpád másodedzővel együtt hoztuk meg. Mindketten tagjai maradnak a stábnak, és a bajnokság folytatásában segítik Nikola Lazics munkáját. Meggyőződésünk, hogy Nikola tapasztalata pozitív hatással lesz a csapat eredményességére – mondta Kardos Péter, a Naturtex-SZTE-Szedeák elnöke.

Nikola Lazics a Szedeák új edzője. Fotó: bb1.hu
Nikola Lazics a Szedeák új edzője. Fotó: bb1.hu

Az újvidéki szakember ma este már ott volt a Szedeák edzésén is. Lazicsnak a szezonban nem volt csapata, de rendszeresen járt Magyarországon, így ismeri a mezőnyt, tisztában van az erőviszonyokkal.

– Nagy kihívásnak érzem, hogy újra magyar csapattal dolgozhatok. Nem szeretnék ígérgetni, de egyértelmű, hogy a legjobb nyolc közé jutás még elérhető, ezért dolgozok majd. A keretből több játékost, például Horváth Ákost, Kiss Zsoltot vagy Jereminovot is ismertem, az új arcokat pedig megismerem a hétvégéig. Remek dolog, hogy ilyen közel dolgozhatok Újvidékhez, az otthonomhoz. Szeged egy szép város, amely megérdemel egy jó kosárlabdacsapatot – nyilatkozta Lazics a Délmagyarországnak.

Érdekesség, hogy utolsó magyarországi együttesétől, a Falcótól azután néhány héttel küldték el a szakembert 2011 januárjában, hogy kikaptak Szegeden, vasárnap 18 órától pedig éppen korábbi szombathelyi együttese ellen mutatkozik be az újszegedi sportcsarnokban. Még egy adalék: Bonifert Domonkos és Simándi Árpád 2012 decemberében szintén egy Falco elleni meccs előtt vette át a kispadot Molnár Józseftől – ez akkor szerencsét hozott, hiszen a Szeged legyőzte a Falcót.

Harmadszor hazánkban
Nikola Lazics (52) harmadik magyar csapata lesz a Szedeák. A tréner Zalaegerszegen játékosként is szerepelt, majd itt lett először edző, egészen 2003-ig dolgozott a csapatnál. Akkor a szerb Vojvodina kedvéért hazatért, ám 2006-ban újra elfogadta az egerszegi ajánlatot, Kis Attilát váltotta a kispadon. Két évig dolgozott a ZTE-nél, 2007-ben a negyeddöntőig jutottak, egy évvel később a 11. helyen végeztek. 2008-ban leváltották, Völgyi Péter foglalta el a helyét. 2009 novemberében a Falcónál vállalt munkát, ahol 2011 januárjáig dolgozott, az együttes számára 2010-ben a negyeddöntő jelentette a végállomást, a kupában viszont ezüstérmet nyertek. Lazicsnak a jelenleg is zajló szezonban nem volt csapata.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jászapáti Petra és Czakó Dávid aranyérmes

Két napon át csatáztak az utánpótlás gyorskorcsolyások Szegeden, a XVI. Mol Tisza-kupa nemzetközi versenyen. Hét országból 130-an álltak rajthoz. Tovább olvasom