Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Nincs könnyű helyzetben a Hódtáv SC

Nincs könnyű helyzetben a Hódtáv SC. A vásárhelyi úszóklub a fennmaradásáért küzd, az új vezetőség azon fáradozik, hogy a jövőben ugyanolyan sikeres legyen a szakosztály, mint a múltban.
A közelmúltban változás állt be a Hódtáv SC vezetésében: Lázár János polgármester egyéb elfoglaltságaira hivatkozva lemondott az elnöki funkcióról, utódja Szabó József lett. Minderről Gábor István elnökségi tag tájékoztatta lapunkat, aki arról is beszélt, hogy egyelőre nem tűnik valami fényesnek a klub jövőképe:

– Az elmúlt esztendőben 18 millió forintból gazdálkodhattunk. Ebből fizettük a létesítményt, az edzők bérét, a versenyeztetést (utazás, szállás). Ha szűkösen is, de kijöttünk az összegből. Ebben az esztendőben viszont egyelőre nem tudunk kalkulálni. Mégpedig azért nem, mert a létesítményhasználatot az önkormányzat csak márciusban tárgyalja, a sporttámogatást pedig áprilisban pályáztatja. Ezek nem ismeretében kizárólag a saját erőre, azaz a szülői segítségre, valamint a tagdíjakra (gyerekekként 3700 forint havonta) támaszkodhatunk, azzal számolhatunk. Rettenetesen bízunk abban, hogy az önkormányzat a korábbi évekhez hasonlóan, a jövőben is biztosítja a működésünk feltételeit.

Versenyek

A vásárhelyiek a napokban vettek részt az általuk rendezett Tavaszváró-kupán, a hét végén pedig Gyulán ugranak vízbe a régióválogatottak versenyén. Március 10-én és 11-én a hagyományos müncheni viadalon vesznek részt, aztán májustól elkezdődik a korosztályos országos bajnokságok sorozata.

A Hódtáv SC-ben 117 gyerek sportol négy tréner irányítása mellett. Csókay Miklós vezetőedzőhöz a 12 évesnél idősebbek, Tóth Tiborhoz a 10–12 év közöttiek, Kőhegyi Ferenchez a 8-tól 10 esztendősek, Nagyné Zaka Ildikóhoz pedig a 8 év alattiak tartoznak. A klubot az elmúlt szeptemberben nagy érvágás érte: két kiválóság, a hosszú távú ifi és felnőtt Eb-n is indult, a Balaton-átúszáson első helyezett Sallai Ágnes, illetve az országos viadalokon érmeket szerzett Herczegh András a Szegedi Úszó Egyletbe igazolt.

– Szerencsére maradt még nálunk néhány nagy tehetség, mint például a '95-ös születésű Lehoczki Patrik, Batancs Flóra és Seres Medárd, a '96-os Korsós Kristóf, valamint Gábor Tamás, illetve a '97-es Oswald Viktor. Úgyhogy nem félek a jövőtől – jelentette ki végül Gábor István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjúsági kézilabda NB1: élen a Volán

Két pont előnnyel vezeti az NB I-es ifjúsági kézilabda-bajnokságot a PLER előtt a Tisza Volán… Tovább olvasom