Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Nusser Elemér újra felnőtt kispadon

Nusser Elemér Hulmann Zsoltot (nem tudta vállalni a 2006/2007-es idényt) váltva ült le a Starcopy-Szeged élvonalbeli férfi röplabdacsapatának kispadjára. A szakember szerint a bennmaradás reális célkitűzés, de nem lesz könnyű teljesíteni.
Nusser Elemér sportpályafutása, edzői karrierje nyitott könyv a röplabda iránt érdeklődők előtt. Kecskemétről került Szegedre – éppen mielőtt bajnokságot nyert volna a hírös gárda –, játékosként, majd edzőként szolgálta a Papiron SC-t, a Medikémiát. Az utánpótlás-nevelésben maradandót alkotott, a 80-as évek közepétől a 90-es évek elejéig mindent megnyert a Hulmann, Petheő, Rácz, Polgár, Csíkos fémjelezte alakulattal. Volt az ifjúsági válogatott szakvezetője, és másodedzőként segítette Nyári Sándor munkáját a Medikémiánál és a felnőtt válogatottnál. A Starcopy-Szegednél idén február 1-jén kezdett el dolgozni a gyermek- és a serdülőcsapatnál – előtte, mintegy két éve az SZDRE női együttesét irányította –, és maga sem gondolta, hogy a felnőtt kispadon köt ki.

– Nagyon meglepett a felkérés, hiszen a klub idénynyitó összejövetelén még semmi sem utalt a változásra. Másnap azonban telefonon hívott az egyesület két vezetője, Varga Tamás és Dávid Tibor, hogy baj van, el kellene vállalnom a felnőtt csapat szakmai irányítását, mert Hulmann Zsolt felállt a kispadról. Pár nap gondolkodási időt kértem, és már ismert, igent mondtam. De csakis azzal a feltétellel, hogy ezzel párhuzamosan folytathatom a munkát a gyermek- és serdülőcsapatnál. Nagyon tehetséges „banda", már megszokták a munkát is, nem szívesen adtam volna ki őket a kezeim közül. Ezt nem is kellett megtennem.

Hulmann Zsolt indokai

– Sok minden összejött... – kezdte döntése indoklását Hulmann Zsolt. – Meghalt az édesapám, anyu egyedül maradt, így rá is jobban oda kell figyelnem, és ott van a saját családom is. Dolgozom, a munka mellett tanulok – a GAMF-ra járok menedzserképzőre, másoddiplomás képzés. Fájó szívvel – a realitásokat figyelembe véve – úgy határoztam: nem vállalom a Starcopy-Szegednél az edzősködést. Pedig az volt az álmom, hogy a röplabdával visszatérjek a régi sikerek színhelyére, az újszegedi sportcsarnokba. Ez most nem valósul meg...

Mint mondta, végül is a fiatalok miatt vállalta a felnőtteket is, mert ha szétszéled az élvonalbeli gárda, akkor hová, minek nevelnek utánpótlást? Nem lenne miért dolgozni. Így viszont nem könnyű. Három hete „kínozza" az idősebbeket, de munkahelyi elfoglaltságok miatt ritkán teljes a foglalkozásokon a keret. A cél azonban az élvonalbeli tagság megőrzése.
– A bennmaradásért nagyon meg kell küzdenünk – mondta Nusser –, munka és tanulás mellett kell teljesíteniük a játékosoknak a célt.

Ütőerőben nem leszünk túl acélosak, de bízom benne, hogy kialakul egy stabil, gyors alapjátékunk. Ez viszont nagyfokú precizitást igényel, pontos nyitásfogadással, a feladó és a többiek közti ideális összhanggal.

A Starcopy-Szeged szeptember 23-án, itthon, a Kecskemét ellen kezdi a pontvadászatot, majd következik a verhető Fehérvár. A rajtig Dabason (szeptember 9.) és Kecskeméten (szeptember 16.), a Hírös-kupán vesz részt az együttes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár: Aranyat akarunk!

Holnap megkezdődik Belgrádban a vízilabda Európa-bajnokság, melyen várhatóan folytatódik az utóbbi… Tovább olvasom