Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Nyári a BSE-nél - interjú

A következő szezontól Nyári Sándor irányítja a BSE női röplabdacsapatának szakmai munkáját. A korábbi szegedi tréner egyéves megállapodást kötött a bajnoki bronzérmes fővárosi klubbal.
– Márciusban egészen közel állt a férfi válogatott szövetségi kapitányi tisztségéhez, ám végül nem ön lett a befutó. Gondolta, hogy ilyen hamar érkezik az újabb komoly kihívás?
– Hosszú ideje készülök a visszatérésre. A kapitányválasztáskor gyakorlatilag én mondtam ki a végső szót, de nem bántam meg. Az elmúlt hónapokban több klub is érdeklődött, így nem lepett meg a felkérés – mondta az egykori Medikémia Szeged mestere.

– Hogyan került kapcsolatba a BSE-vel?

– Három hónapja Budapesten élek, alig néhány utcányira a városmajori csarnoktól. Az utóbbi hetekben amikor csak tehettem, megnéztem a BSE hazai mérkőzéseit, és sokat beszélgettem Nagy Jenővel, a klub szakosztályvezetőjével. Régóta ismerjük, félszavakból értjük egymást. Az első felvetést alapos egyeztetések követték, végül egymás tenyerébe csaptunk. Olyan erősítéseket tervezünk, amelyekkel a csapat a bajnokságban vagy a magyar kupában döntős lehet.

– Női csapat edzőjeként ez lesz az első megbízatása. Nem tart a feladattól?

– Egyáltalán nem. Szívesen látogatom a női mérkőzéseket, a sporttelevízió szakkommentátoraként az utóbbi években jó néhány rangadót láttam. A pálya ugyanakkora, a nők is Mikasa-labdával játszanak, nincs okom az aggodalomra. Tisztelem a lányokat, tudom, hogy más pedagógiai eszközök illetik meg őket. Kiszámíthatóan és következetesen kívánok velük dolgozni. A hivatalos bemutatásomkor úgy éreztem, sokat várnak tőlem, én pedig a hosszú kihagyás után már alig várom, hogy sikerre éhes csapatot irányíthassak.

– Teljesen elszakadt Szegedtől?

– Fizikálisan igen, de a szívem egyik csücske ott maradt. Nagyon szeretem a várost, rengeteg barátom él ott, a kapitányválasztáskor kapott fricskát már elfelejtettem. A költőt idézve kívánom a szegedi vezetőknek, hogy amit én nem egészen dicstelenül kezdtem, folytassák ők teljes dicsőséggel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép-Szeged: amilyen az edzés, olyan a meccs

Súlyos vereséggel kezdte szereplését a bajnoki elődöntőben a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata.… Tovább olvasom