Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Nyeretlen a HKNC

A női kézilabda NB I rájátszásában az 5–8. helyért ismét vereséget szenvedett a HNKC.
HNKC SE - Kiskunhalas 24-30
NB I-es női kézilabda-mérkőzés, rájátszás az 5–8. helyért. Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Szabó, Kolarovszki.
HNKC SE: Körmöczi – Mucsi 1, Nyikolajenko 3 (1), Wolf 6 (2), Gaál 2, Jenőfi 5, Ancsin 2. Csere: Scholtz (kapus), Jókai, Sipos 3, Dobó, Fehér 1, Miklós, Bloj 1. Edző: Buday Ferenc.
Kiskunhalas: VÖRÖS – Baross 2, Borbély 2, ILYÉS 5, Micskó 2, Kocsik 7 (4), KOROKNAI 6. Csere: Győri (kapus), Kocsis 1, Ruskó 2, Kurgyis 3 (3). Edző: Zsiga Gyula.
Kiállítások: 16, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 9/7.

Csipkeverő. A vásárhelyi kézilabdás lányok úgy gondolták, kitanulják ezt a szakmát, vagyis az 5–8. helyért folyó rájátszás harmadik meccsén végre győznek, és megverik a Kiskunhalast. A Buday-lányok szeretnének előrelépni a 8. helyről, ehhez pedig pont, pontok kellettek.

Remekül kezdett a Vásárhely: alig telt el két perc, már 4–0 állt az eredményjelzőn. Hamar magához tért azonban megilletődöttségéből a Halas, s Borbély, valamint Kocsik góljaival pillanatok alatt fordított, 8. perc: 5–6. A hazaiak gödörbe kerültek, támadásaik rendre fennakadtak a vendégfalon, vagy Vörös hárított, míg a másik oldalon rendre góllal értek véget az akciók. Buday Ferenc edző kénytelen volt időt kérni. A feljebb zárkózást technikai hibák, eladott labdák gátolták, de a kék-sárgák küzdöttek, harcoltak. Ennek eredményeként Wolf hetesével a 15. percre egyre csökkent a hátrány, 9–10. A 18. percben Sipos találatával egyenlített (11–11) a HNKC – kezdődhetett minden „elölről". De ismét az ellenfél szerzett előnyt, és a döntő pillanatokban megint rossz passzok, figyelmetlenségek vetettek véget egy-egy hazai attaknak. Szerencsére a halasiak is hibázgattak, a Vásárhely esélyt kapott az egyenlítésre, s ezt Wolf realizálta is, 14–14. A hajrára is egymás kezét fogva érkeztek a csapatok. Sipos találatával visszavette a vezetést a HNKC SE, de Kocsik a szünet előtti utolsó másodpercekben hetesből egalizált.

A pihenő után először (majd másodszor is) a Bács megyeiek rezegtették meg a hálót. Mindkét együttes rohant, kapkodott, és ebből a „flúgos futamból" az első percekben a Zsiga-lányok jöttek ki jobban. A vásárhelyiek több ziccert is kihagytak. Jenőfire ezúttal nem lehetett panasz (persze csak korábbi önmagához képest), szépen termelt, a szélsők azonban nem sokat tettek hozzá a meccshez. A szegény embert még az ág is húzza, vagyis megszemélyesítve: a Szabó, Kolarovszki bírókettős, amely ítéleteivel inkább a vendéglátókat sújtotta. A vendégek fokozatosan növelték előnyüket, 49. p.: 20–25. Semmi sem sikerült, és egyre távolodott Jókaiéktól a Kiskunhalas, illetve a hőn áhított első rájátszásbeli siker, 21–27. Azt azért el kell mondani: mindkét gárda hullámzó teljesítményt nyújtott, de Ilyéséknek volt több jó periódusuk. A hajrára sajnos már csak az maradt a kérdés: mennyivel győz a Kiskunhalas?

Buday Ferenc: – Gratulálok az ellenfélnek. A bírókkal nem szoktam foglalkozni, most mégis megteszem: az első félidőben is tévedtek a kárunkra, a másodikban azonban már botrányosan fütyültek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy álom teljesülhet

Az év meglepetése volt a hazai tekeéletben Zapletán Zsombor, aki 21 éves létére olyan teljesítményt… Tovább olvasom