Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Nyilatkozatháború a labdarúgó megyeegyben

Érdekes közjáték vezette fel a Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulóját.
Három egyesület, a Mórahalom, a Csongrád-Turbó és a Balástya közös közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben kifejtik: „irreálissá tette a bajnoki évadot, hogy a Kistelek meccseinek 15–20 százalékánál (rangadókon vagy sérülések esetén) az NB III-as KITE-Szeged játékosait szerepelteti, míg a többi mérkőzésen nem". A jelenségre a legutóbbi fordulóban is példa akadt, a Kistelek nagymágocsi 2–1-es győzelmekor Czibere Adrián, Nagy András és Balogh Norbert is pályára lépett, utóbbi győztes gólt szerzett.

A „visszajátszás" egyébként teljesen szabályos, hiszen a KITE-Szeged (amely a Kistelek által kiharcolt NB III-as jogon indult el az idei szezonban) fiókcsapataként üzemelteti a kisteleki klubot, ahogy a HFC és a HFC II., vagy a Makó FC és a CONTITECH-Makó II. esetében is megszokott a játékosvándorlás. Kiss Istvántól, a Csongrád elnökétől megtudtuk, a nyilatkozat kiadói nem a helyzet jogszerűtlenségét kifogásolják – amely nem is áll fenn –, hanem a KITE-Szeged ügyvezetőjének, Bakai Csabának egy korábbi kijelentését kérik számon, amelyben elmondta, „olyan döntés született, hogy nem adnak le, csak két NB III-as játékost, Papp Zoltánt és Keller Zoltánt".

Bakai Csaba érdeklődésünkre elmondta, nem tartja jogosnak a csapatok kifogásait, és a tulajdonosokkal történő egyeztetés után a közeljövőben érdemben reagál a nyílt levélre.

A levelet egyébként Nógrádi Tiborhoz, az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatóságának vezetőjéhez is eljuttatták, aki szintén közleményben kifejtette: a számára eddig ismeretlen helyzet „sportszerűségi és etikai kérdéseket vet föl", emiatt pedig „megbeszélést kezdeményez a Profi Futball Kft. tulajdonosi képviselőjével, Bozóky Imrével és a Kisteleki TE képviselőjével, Nagy Sándor polgármesterrel a helyzet tisztázása érdekében".

A 18. forduló párosítása. A hétvégén a 18. fordulóval folytatódik a megyei I. osztály. Szombaton 15.30-tól Tápé (12.)–Balástya (8.), UTC (11.)–Csanádpalota (11.), Mindszent (5.)–Nagymágocs (10.), vasárnap ugyanebben az időben Kiskundorozsma (9.)– Csongrád-Turbó (3.), Ásotthalom (7.)– Sándorfalva (6.), Mórahalom (2.)–Üllés (15.), Kistelek (1.)–Kiszombor (14.), Röszke (16.)–SZVSE-Gyálarét (4.) találkozókat rendeznek.

Olvasóink írták

 • 11. ruslan 2011. március 19. 19:50
  „Szerintem az az egyik legnagyobb baja a szegedi focinak, hogy minkenki torzít, és hinti a lila ködöt...
  Hiteltelen emberek, akik most szerencsés csillagzat alatt pozícióba kerültek...
  Miről beszél a Nógrádi Tibi amikor szorosan kötődik a KITE-Szegedhez?!
  Saját maga ül le saját magával? Az nem elég, hogy az MLSZ előtt letagadta a kötődését a csapathoz. Akik itt élnek tisztán tudják, hogy a Nógrádi/Bakai/Kun-Szabó ugyanaz a vonal. A KITE honlap tele van a Nógrádi cikkjeivel NT monogram alatt, meg KITE sportkabátban jár mindenhová...

  Lehetett itt szidni a Talpaiékat (joggal), csak az a baj, hogy ezek ugyan olyanok...
  Miről beszélünk? Cseberből vederbe...
  És még ezek akarják megváltani a szegedi foci...
  Uram Isten...

  u.i: Az persze igaz, h a Mórahalom 40 éves átlagéletkorral, Tóth Ákos baráti kör SE nevet is kaphatná... Ákos is sztrájkol havi 100 ezerért, mert bebolondított véhány vezetőt, és 10 millióért nem bizutos, hogy sikerül bajnokságot nyerni a nyugdíjas zsoldosokkal...”
 • 10. lila 2011. március 19. 14:56
  „Véleményem szeint, akiknek eszük ágában sincs csapatot indítani az NB III-ban, azok ne szóljanak egy szót sem!”
 • 9. ferkata78@freemail.hu 2011. március 19. 09:14
  „Én azt nem értem hogy ezt mit kell agyon bonyolítani.A KITE Szeged csapatának a Kistelek a fiokcsapata. Ami annyit jelent hogy leadhat játékosokat. Ez magasabb osztályban is így van. Szerintem sokkal nagyobb kihívást jelent egy olyan csapat ellen játszani netalántán elverni vagy megszorongatni amelyikben NB III.-as játékosok játszanak. Amugy meg szinte gondoltam hogy a Mórahalom elit gárdájának nem tetszik. Csodálkozok hogy még nem óvtak. Náluk az a menő. " Egy Dorozsma Játékos"”
 • 8. eldorádó 2011. március 19. 08:01
  „7. Palacsinta 2011.03.19. 07:44

  elvileg, a KITE-Szegedet ki kellene zárni az NB.III-ból, mivel nincs ifi csapata (a helyettesítő Kistelek rég visszalépett).

  egyébként, Bakai hiába erőlködik, akkor sem fog feljutni a KITE az NbII-be!
  ráadásul, a pénzük is elfogy a nyáron!”
 • 7. Palacsinta 2011. március 19. 07:44
  „A Szegednek mindent szabad.Szabad utánpótlás meccseket nem lejátszani,szabad jogot vásárolni,mert Bakai meg Nógrádi ezt akarják..”
 • 6. 3xhe 2011. március 19. 06:54
  „Ha a Balástya a Barcelona fiókcsapata lenne Kisteleken etikusnak és sportszerűnek tartanák hogy Messi játszana ellenük egy Balástya-Kistelek mérkőzésen?”
 • 5. 3xhe 2011. március 19. 06:48
  „Sportrendezvényhez kapcsolódna a sportszerűség, ez azért nevetséges ami a KITE és Kistelek között folyik. Valaki hallott már arról hogy ezen a szinten ez csak JÁTÉK???
  Ami az ősszel az elhalasztott Kistelek-Csongrád meccsen történt azután ha Nógrádi Tibor meglepődve fogadja most hogy mi történik akkor mondjon le!!! Nem vagyok csongrádi csak szeretem ha tisztességes küzdelemben győz a jobbik!
  Szebb jövőt!!!”
 • 4. JungHeinrich 2011. március 18. 21:14
  „Nyilatkozatháború? Megyeegy? Foci? Ez most vicc? Sóval behinteni a területet, mi ez az éktelen baromság ..<moderálva>”
 • 3. gardiola 2011. március 18. 17:19
  „Az UTC-Csanádpalota meccs elmarad a pálya használhatatlansága miatt!!!”
 • 2. síkvidéki 2011. március 18. 16:49
  „na majd pont Nagy Sándor polgármestert fogja érdekelni a kialakult helyzet...”
 • 1. airwaves 2011. március 18. 16:28
  „Bakai Csaba, Nógrádi Tibor: megfelelő embert a megfelelő helyre...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnokok Ligája: Chelsea-ManU a negyeddöntőben

Az Európai Labdarúgó Szövetség nyoni székházában pénteken elkészítették a Bajnokok Ligája… Tovább olvasom