Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Nyit a műjégpálya

A Szeged Városi Sportigazgatóságon teljes erővel végzik a télre való felkészülést: állítják a sportuszoda sátrát, s a jövő héten pedig megnyitják a műjégpályát. Mezei Richárd sportigazgatóval való beszélgetésünkből pedig kiderült, futószalagon zajlanak a nagy versenyek.
Kezdjük talán a jó hírrel: október közepén nyit a városi sportigazgatóság üzemeltetésében lévő műjégpálya. Ehhez azonban a nyári holtszezonban sok mindent el kellett végezni.

– A legköltségesebb karbantartást, az ammónia-nyomástartó edények felülvizsgálata jelentette – kezdte a tájékoztatást Mezei Richárd, a sportigazgatóság vezetője. – A munkálatok részeként kondenzátorcserére és a hűtőrendszer biztonsági szelepeinek cseréjére került sor. Jelenleg pedig folyik még a közönségöltözők elektromos hálózatának teljes felújítása, valamint a helyiségek fűtésrendszer korszerűsítése. Az öltözők egyébként új gumiszőnyeg-borítást kapnak, melynek egyenletes felszíne a korcsolyák védelmét szolgálja. Mindezek mellett a szokásos gépkarbantartási munkákat is elvégezték.

Egészen a hét végéig zárva tart a sportuszoda, hiszen az ilyenkor szokásos sátorállítási munkálatokat végzik a sportigazgatóság dolgozói. A korábbi évekhez hasonlóan ezt az időszakot használják ki arra, hogy elvégezzék a medencék tisztítását és a gépkarbantartási munkákat. A versenymedence csempefelületét újra fugázzák, s a szükséges falfelületeket újra festik. Az öltözők mennyezete pedig műanyag borítást kap. A vízminták eredményeitől függően a tervezett nyitás: október 10., 8 óra.

Mezei Richárd igazgató elmondta, hogy a sportigazgatóság közreműködésével javában készülnek az év hátralévő nagy versenyeire, mint a vasárnapi Pick korosztályos futóversenyére, amelyen évfolyamonként csak 130-an indulhatnak. De mindenki kap pólót, chiót és gatorade üdítőt. Majd a jövő hétvégén a sportcsarnokban lesz a kick-box országos bajnokság. November legkiemelkedőbb rendezvénye pedig a 30-án kezdődő és december 4-én záruló wako kick-box világbajnokság lesz. Az évet pedig a szokásos Kék Mókus-kupa zárja, amelyre december 29-én kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javuló formában

A Fitworld Rögbi Club NB II-es csapata a Szentestől elszenvedett vereség után Békéscsabán nyerni… Tovább olvasom