Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Oláh Imre felbontotta Pekingre készített borítékját

Az olimpiai részvételről lemaradt Nagy Péter szegedi súlyemelő trénere, Oláh Imre borítékolta tanítványa pekingi helyezését. Most felbontattuk vele.
Júliusban Juhász István, a magyar súlyemelők szövetségi kapitánya meghozta azt a fura döntését, hogy nem a 15 kilót javuló Nagy Pétert, a Szegedi Lelkesedés SK versenyzőjét, hanem a nyíregyházi Baranyai Jánost – aki csak négy kilóval tudta megjavítani egyéni csúcsát – nevezi Magyarország a pekingi olimpiára. A szegedi súlyemelés teljesen felbolydult ezen, s joggal akart minden fórumot megragadni a döntés visszásságának megvilágítására. Ekkor nyilatkozta lapunknak Oláh Imre, a klub vezetőedzője, hogy lezár egy borítékot, amiben a két versenyző, Baranyai és Nagy eredményét és helyezését rögzíti. Ez meg is történt.

– Sajnos nem igazán lett így ütős a dolog. Nagyon sajnálom, hogy Baranyai János súlyos sérülést szenvedett, s így értékelhetetlen lett az olimpiai szereplése. Azért az emberben ott bujkál a kisördög, s azt mondatja ki, az élet bennünket igazolt. Az a helyzet, hogy a nyíregyházi versenyzőtől 320–325 kg-ot vártam. Ezzel az eredmények ismeretében 18. lett volna. Nagy Péternek 390-et írtam, annyit, amit az utolsó hazai tesztfelmérőn elért, s ezzel a kilencedik helyet szerezte volna meg az olimpián. A nyolcadik helyezett német versenyzőt, aki 413 kg-ot ért el, nem tudta volna megelőzni. Tudom, hogy ebben sok a ha és már nem lehet bebizonyítani az igazságát, de azért a tüske bennünk van még mindig – mondta a kiváló szakember.

Nagy Péter összpontosítása kilencedik helyet is érhetett volna Pekingben. Fotó: Schmidt Andrea
Nagy Péter összpontosítása kilencedik helyet is érhetett volna Pekingben.
Fotó: Schmidt Andrea

Nagy Péter az ominózus eset után szinte letargiába esett, s alig látogatta az edzőtermet, csak szintentartásra törekedett. A másfél hónapos kihagyás után azonban elindult a napokban egy versenyen. A tehetségét bizonyítja, hogy egy kecskeméti, úgynevezett „helyből" versenyen 155 kg-ot szakított és 195 kg-ot lökött. Ezzel nem csupán a legjobb lett az ólomsúlyban, hanem az abszolút versenyt is megnyerte a Sinclair-pontszámítás alapján. Nagy Pétert a szövetség jelölte a főiskolai világbajnokságon résztvevő csapatba, s meghívta a tatai edzőtáborba. A novemberben sorra kerülő versenyen Oláh Imre edző lökésben 220 kilogrammot vár tanítványától, hogy bebizonyítsa a kétkedőknek tehetségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcmeccses nyeretlenségi sorozatot kell megszakítani

Olyan csapat ellen játszik vasárnap 17.30-tól a labdarúgó NB II-ben a Makó FC, amelyet nagyon régóta… Tovább olvasom