Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Olasz lehet az első érmesünk: 25 kilométeren szurkolhatunk a szegedi klasszisnak

A Haász SZUE klasszisa, Olasz Anna már korábbról Európa- és világbajnoki ezüstérmes 25 kilométeres nyílt vízi úszásban, és ma a balatonfüredi vb-n is szeretne dobogóra állni a számban. Bevallotta: tavasszal abban sem volt biztos, hogy indul a hazai eseményen, de már túl van a holtponton, és élvezi az úszást.
Az első, 10 kilométeres megmérettetésén nyolcadik lett Olasz Anna, de ami ennél is fontosabb: a Haász SZUE nyílt vízi úszója láthatóan kirobbanó formában versenyzett. A szegedi klasszis számára tehát az olimpiai szám tökéletes felvezetés volt a ma 8.30-kor kezdődő 25 kilométeres fináléra, amelyen éremeséllyel száll vízbe Balatonfüreden. E távon eddig két világversenyen indult: az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is ezüstöt szerzett. A legutóbbi, kazanyi vb-n ezzel a magyar küldöttség első medálját hozta össze, és most is Gellért Gábor tanítványa nyithatja a sort.

– Az edzésidők és az első futam alapján is hasonlóan jó formában érzem magam, mint Kazanyban, így a cél csak erősödött bennem, dobogóra szeretnék állni! – hangsúlyozta Olasz. – A hajrában eddig nem voltam annyira jó, de múlt héten ez is remekül sikerült. Lehet rá számítani, hogy a maratoni számban erre szükség lesz, de egy ilyen hosszú távon semmiben sem lehet biztos az ember. Rengeteg forgatókönyve lehet a versenynek, de a lényeg, hogy jól érzem magam, és készen állok rá.
Olasz Anna összpontosít. Nagy nap lehet számára a mai. Fotó: MTI
Olasz Anna összpontosít. Nagy nap lehet számára a mai. Fotó: MTI

Olasz bevallotta a napokban, hogy nem volt ez mindig így, még idén tavasszal is kétségei voltak afelől, hogy indul-e a magyarországi vb-n.

– Sűrű hónapok voltak a diplomaszerzés miatt, és persze a peches olimpiai kvalifikációkat sem lehet kitörölni az emlékeim közül, illetve az sem segített, hogy évek óta nem volt egy hosszabb pihenőm. Fáradt voltam, kezdtem elveszteni a hitem, de aztán hazajöttem Szegedre, és mintha kicseréltek volna. Újra élvezem az úszást – mondta mosolyogva.

Ezt jó látni és hallani, hiszen a 25 kilométer annyira hosszú táv, hogy itt az edzettség másodlagos tényező, fő- ként fejben dől el a viadal. Öt és fél óra úszás végén nem a forma számít, ezért nagy öröm, hogy – Anna megfogalmazása szerint – nála most minden klappol. Kiemelte: Balatonfüreden fantasztikus a hangulat, és ennyi nézőt még sosem látott nyílt vízi versenyen, ami szintén erőt ad neki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonaton adott autogramot - Milyen gyerek volt Schultz Levente?

A szegedi származású korábbi labdarúgó, jelenlegi játékosügynök, Schultz Levente (40) aláírásáért a vonaton álltak sorba a szurkolók. Tovább olvasom