Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Örök nyugalomra helyezték Szeged leghűségesebb labdarúgóedzőjét, Szalai István ˝Dzsínót˝ - galéria

A szegedi Belvárosi temetőben örök nyugalomra helyezték Szeged leghűségesebb labdarúgóedzőjét, a szegedi labdarúgás díszpolgárát, az egykori NB I-es játékost, majd pálya- és vezetőedzőt, Szalai Istvánt, Dzsínót. Az egyik legnevesebb tanítványa, Szabics Imre Ausztriából érkezett a temetésre.
73 éves korában hunyt el a szegedi futball leghűségesebb edzője, a Szegedi Labdarúgás Díszpolgára, Szalai István, Dzsínó.
Örök nyugalomra helyezték Szeged leghűségesebb labdarúgóedzőjét, Szalai István ˝Dzsínót˝. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA
Az élet megadta neki, amit nagyon megérdemelt: alig két hónapja, szeptember 22-én megkapta mint Szeged leghűségesebb edzője a Szegedi Labdarúgás Díszpolgára címet a Vasutas-pályán rendezett SZVSE–Ferencváros magyarkupa-mérkőzés előtt. Közel háromezren ünnepelték őt ott, ahol egykor nagy sikereket ért el, élt át. Korábban a csapatot, most őt tapsolta meg a közönség.

Életpálya

Szalai Dzsínó István 1945. augusztus 13-án született. Pályafutása alatt csak szegedi csapatokban (UTC, SZVSE, SZEOL) szerepelt, majd 1979-ben krónikus Achilles-sérülés miatt abba kellett hagynia az aktív futballt. Méltó módon búcsúztatták, hiszen az akkor még szovjet Csernomorec Odessza elleni nemzetközi mérkőzésen vonulhatott vissza. 

Dr. Juratovics Aladár azonban a labdarúgás mellett tartotta, és az ifjúsági B csapat edzője lett. Csehó, Hurguly, Kemenes, Takó, Kampler – többek között ők voltak az első tanítványai. 

A felnőtteknél a SZEOL, majd a Szeged SC kispadján ült, előbb mint másodedző, majd egészen az élvonalig jutott vezetőedzőként. Az utolsó teljes NB I-es szezonban ő volt a Szeged SC vezetőedzője 1990/91-ben. Később megalapította a Szegedi Szalai Focisulit, a mai SZEOL SC jogelődjét. Sikeresen irányította 2000 és 2004 között az FC Szegedet is az NB I/B-ben, illetve 1996-ban a Tisza-Új KSK-t a megyei I. osztályú bajnoki címig vezette. Az utóbbi időben a megyei labdarúgásban dolgozott az utánpótlásban, a versenybizottságban, a játékvezetőkkel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályán az utánpótlás: taroltak a táncosok a vb-kvalifikáción és őszi bajnokságon

Pályán az utánpótlás: taroltak a táncosok a vb-kvalifikáción és őszi bajnokságon
Tovább olvasom