Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Örömtánctól a bajnoki címig: Vidovenyecz Andrea 9 éve vezeti sikeresen a Fallaway TE-t

A kecskeméti ,,anyaklub" szegedi szakosztályaként immár kilenc éve működik Vidovenyecz Andrea vezetésével a Fallaway TE, amely a hagyományos táncképzés mellett - a sikereket országos bajnoki címek jelzik - a modern követelményeit is elhozza minden korosztály számára.
Vidovenyecz Andreát 2009- ben kérte fel a kecskeméti Fallaway Táncegyesület, hogy vállalja el a szegedi szakosztály szakmai vezetését. A profi táncos, pedagógus, alternatív mozgásterapeuta 1995 óta tanítja a táncot, közben pedig 1998-ig még ő is aktívan versenyzett, így természetesen igent mondott a felkérésre.

A klubban az elmúlt kilenc évben minden korosztály megtalálhatta a számítását az óvodástól az iskolásokon át a felnőttekig és szeniorokig.

– Az elsődleges feladatunk a tánc adta örömök megélése, emellett egészségfejlesztő és készségfejlesztő hatását is ismerjük a mozgásformának – nyilatkozta Vidovenyecz Andrea. – Az egyesületben tízfajta táncstílussal lehet megismerkedni, lehetőség van versenyeken részt venni, illetve a szabadidős szakágban a lányok duóban és szólóban is indulhatnak, emellett csapatban úgynevezett formációban.
Már népes a csapat. A Fallaway TE kilenc éve működik Szegeden. Fotó: FTE
Már népes a csapat. A Fallaway TE kilenc éve működik Szegeden. Fotó: FTE
A Fallaway TE kiemelkedő eredményei között számos bajnoki címet tud felmutatni egyéniben és csapatban is, nemzetközi viszonylatban pedig arany és gyémánt fokozatú minősítéseket értek el Romániában és Szerbiában. A Szőke Tisza 2018 táncversenyen pedig jutott arany- (junior standard és társasági tánc) és ezüstérem (latin-amerikai táncok) a klub párjainak, míg a páros latin kűr kategóriában Tóth-Pósa Levente és Hajdú Henrietta első helyen zárt, a gyermekcsoport pedig élete első formációs viadalán harmadik lett.

– A klub fő profilja, hogy a gyerekek megtanuljanak odafigyelni magukra, szervezetük szükségleteire. Képesek legyenek jól érezni magukat a bőrükben. Sok stressz éri őket az iskolában, de akár a magánéletben is. Testi szinten sem mindegy, ki hogyan éli a mindennapjait, mennyit mozog, mit eszik, és hogyan készül fel a nagybetűs élet elvárásaira. Erre, valamint a felnőttek klasszikus táncoktatására, a szeniorok egészségmegőrző óráira szolgál a szőregi életmód- és táncklub, illetve a Petőfi-telepi Művelődési Házban és a szegedi Agórában, valamint hamarosan Szőregen is a hölgyeknek tartott dance fitnesz óra – mondta végül Vidovenyecz Andrea, aki elárulta: nincs életkori kötöttség, bárki bármikor keresheti őt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályán az utánpótlás: dobogós birkózók és kick-boxosok

Pályán az utánpótlás: dobogós birkózók és kick-boxosok
Birkózás, cselgáncs, jégkorong, kézilabda, röplabda és kick-box. Tovább olvasom