Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Országjáráson a szegedi úszók

A Toyota-Tmax SZUE úszói a válogatott edzőtábora, majd a székesfehérvári felmérő verseny után Szegeden folytatják a felkészülést, aztán irány Hódmezővásárhely. Gellért Gábor vezetőedző elégedett tanítványaival.
A felnőtt és az ifjúsági magyar úszóválogatott két héten keresztül a balatonfűzfői edzőtáborban készült. Az edzők nem kímélték a versenyzőket, a napi 20 kilométeres penzum alaposan kivette belőlük az energiát.

– A tábor végén elutaztunk Székesfehérvárra, ahol részt vettünk az alapozás utáni felmérő viadalon – tájékoztatta lapunkat Gellért Gábor, a szegedi úszók vezetőedzője.

– Sajnos Olasz Anna nem állt rajtkőre, még Balatonfűzfőn megsérült a válla, ha nagyon muszáj lett volna indulnia, vállalta volna a versenyzést, de nem akartunk kockáztatni. Az ifjúsági olimpiai negyedik Ambrus Diána viszont magabiztosan utasította maga mögé 200 méter pillangón a mezőnyt, míg Lábdy Alexandra 100 méter háton és 50 méter gyorson is másodikként csapott a célba. A kisebbek is kitettek magukért, Sibalin Dávid, Novoszáth Tamás és Novoszáth Melinda 400 méter vegyesen is egyéni csúcsot úszott, utóbbi ráadásul 1500 méter gyorson is élete legjobbját érte el.

Sokat utaznak: Gellért Gábor, Olasz Anna és Ambrus Diána.  Fotó: Veréb Simon
Sokat utaznak: Gellért Gábor, Olasz Anna és Ambrus Diána.
Fotó: Veréb Simon

A szegediek ezen a héten már a régi környezetükben, az újszegedi sportuszodában rótták a hosszokat.

– Mindennap 17–18 kilométert teljesítettek a gyerekek, az első vizes edzést reggel 5.30 és 7.45 között tudták le, a másodikat 14.45 és 17 óra között, majd az ezt követő egyórás erőfejlesztés úgymond desszertként lett számukra felszolgálva... Mindenki szépen dolgozik, azt a nézetet vallom, csak a befektetett munka hozhatja meg a gyümölcsét – mondta a tréner.

A Toyota-Tmax SZUE úszói legközelebb a február 26–27-én Hódmezővásárhelyen rendezendő Tavaszváró- kupán adnak számot tudásukról, míg a hosszabb távon indulók ugyanebben az időpontban a szombathelyi Savaria-kupán versenyeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HPQ: keserű dági túra

Egy győzelem és egy vereség után a HPQ-Szeged férfi röplabdacsapata a Dág ellen elveszítette… Tovább olvasom