Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Osztályváltáson gondolkodik Mórocz Zsolt

A labdarúgó NB III Alföld csoportjában a nyolcadik helyen álló Tisza Volán SC hátránya ugyan hét pont a listavezető Kecskemét második gárdájával szemben, a szegediek rutinos játékosa, Mórocz Zsolt nem tartja lehetetlennek a feljutást.
Mórocz Zsolt (Udvari Szabolcs mellett) a rutint képviseli a fiatalokból álló Tisza Volán SC-ben. A 29 éves futballista immár a nagyon sokadik felkészülésén vesz részt.

– Két hete kezdtük a melót, ami számomra örömteli, egészen jól bírom – magyarázta az Orosháza, a Szeged LC és a Makó FC egykori védője. – Pedig minden egyes edzésen „belénk teszi" azt a 8-9 kilométert edzőnk, dr. Buchholcz Gábor. A hétvégétől aztán már jönnek a felkészülési meccsek, mondanom sem kell, azokat azért jobban várom.

Nagyot téved az, aki azt gondolja, a korkülönbségből fakadóan léteznek a szegedi együttesnél generációs problémák. Zsolt kategorikusan cáfol:

– Remekül érzem magam ebben a közösségben, közel a harminchoz is kimondottan élvezek edzésre járni. Udvari Szabival együtt tisztelnek a fiatalok, hallgatnak ránk. Amennyire csak tudom, biztatom, bátorítom őket, ugyanis azt vallom, önbizalom nélkül is lehet ezt a játékot űzni, de nem érdemes. Bár hét pont a hátrányunk az éllovassal szemben, nem tartom behozhatatlannak. Tisztában vagyok vele, nem mindenki akarja a városban az NB II-t, de a szakmai stábbal egyetemben mi, játékosok igen, és tudjuk, a szurkolókra is számíthatunk. Mindenesetre megpróbáljuk, és ha mégsem sikerül, akkor a következő évadban ismét nekifeszülünk.

Mórocz (balról) biztos pontja a Tisza Volán csapatának. Fotó: Miskolczi Róbert
Mórocz (balról) biztos pontja a Tisza Volán csapatának.
Fotó: Miskolczi Róbert

A stabil másodosztályú Makóból másfél évvel ezelőtt igazolt Mórocz a Tisza Volán SC-be. Amíg a zöld-sárgákkal a Fradi, a Nyíregyháza, a Kecskemét, a Szolnok ellen futballozott, addig most csak az Izsák, az Érd, vagy éppen a Kiskunfélegyháza a vetélytárs.

– Egy pillanatig nem merült fel bennem, hogy esetleg megbántam az osztályváltást, ugyanis Szegedhez köt minden: a munkám, a tanulás, és természetesen a sorban az első helyen álló családom – mondta a két és fél éves Fanni, valamint a három hónapos Hanna édesapja. – Különben is, lehet hogy a Makóval fél év múlva egymás ellen játszunk – az NB II-ben...

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. sustalover 2009. február 02. 05:41
  „Kedves szegedi hozzászóló!

  Ne úgy kezd már Te is a mondatokat,h ha!
  Nézz szét,h ki játszik a fradival,szolnokkal,stb,és ki a jászapátival
  Nem kell irigykedni,amikor megvolt a csapatotok,meg kelett volna becsülni!
  Ja és, a makoi fizetésekröl akkor irjál,ha tudsz is valamit,és megnyugtatlak,h Sadáéknak nem hiányzik már a káosz ami ott van,nem ifisták már,h meg lehessen hülyiteni öket dumával,mint ahogy szegeden mindig is tették!
  Hajrá mako!”
 • 21. +F50 2009. január 31. 08:21
  „Kedves makói hozzászólók!

  Ha Szegeden megtörténne a feljutás akkor a Ti csapaptotokból nem lenne semmi!Az összes szegedi visszaigazolna.Unalmas nekik napi 60 Km-t utazni.Ráadásul a pénzüket sem kapják meg időben.Csak erről senki nem tud.Helyetekben én is tartanék Szeged feljutásától.De be fog következni!És búcsúzhattok!
  Viszlát Makó!
  HAJRÁ SZEGED!!!”
 • 20. ultra 2009. január 28. 16:07
  „iwiw-en terjed:

  Pereskedik a PICK SZEGED főszponzora a szegedi focipályák miatt, a városvezetőség pedig támogatja!

  http://szegedma.hu/hir/2009/01/egy-sportpalyaert-az-allammal-varossal-es-a-szvse-vel-pereskedik-a-szeviep/”
 • 19. ultra 2009. január 28. 12:59
  „Mi túró folyik itt?

  Kell foci szegedre és makóra is!
  Bár amikor a nagy FTC ott járt makón azért több nézőre számítottam mint kb. 3000 ember!

  Ha szegedre jött volna a zöld sas akkor min. 10.000 néző tolongott volna a lelátón!
  De szép is volt a KISPEST HONVÉD elleni kupameccs, emlékszem, szerda, 15 óra, munkanap, esős idő, kint volt 2500 szurkoló min.

  Emlékszem PICK SZEGED, hétvége, bl meccs, szombat vagy vasárnap, du. meleg csarnokban 2000 néző?!!!

  Tudják ezt a városvezetők is, félnek is ettől!

  HAJRÁ FOCI!!!
  HAJRÁ CSONGRÁD MEGYE!”
 • 18. csakaszeged 2009. január 28. 10:07
  „Sustalover!

  Ez jó, IQ király vagyok, ez tetszik! :)
  És nem alacsonyodsz le a szintemre?! Elég vicces vagy barátom. Az első hozzászólásodban milyen hangot ütöttél meg te? Voltam már nem egy meccsen makón, sőt a virágbrogatós, meccsen is ottvoltam, én is. Makón amikor a szeged játszik hagyományossan az ultrák is pályára lépnek. :) És ha Vásárhely jut fel én azon sem szomorkodom, hidd el. Szeged Vásárhely lassan 20 éves barátság joban rosszban. Akkor majd a Vásárhelyi testvéreinkkel megyünk falvatokba virágotborogatni. :) Abban az egyben bízom, hogy ha legközelebb megyek hozzátok végre én nyerem a birkát :)”
 • 17. focibarát 2009. január 28. 08:13
  „Kedves Gaben!
  Két kiegészítés a gondolataidhoz.
  1., Mi szurkolók civil keretek között egy éve dolgozunk a szegedi labdarúgásért így sok minden tapasztaltunk. A város sport életét beleértve a potenciális szponzorok sportágak iránti orientálását és befolyásolását Botka, Ujhelyi, és Pisztui Úrak határozzák meg. Ingatlan ügyek és véleményem szerint rosszul értelmezett sport sovinizmus okán a labdarúgó sportben ők ellen érdekeltek.
  Tudjuk, hogy a város vezetés jó indulata nélkül a labdarúgás fejlődése elképzelhetetlen ezért folyamatosan keressük Botka Úrral a párbeszédet biztosak vagyunk benne, hogy sport szakmai kérdéseinkre előbb-utobb nemcsak politikai válaszokat, elutasításokat kapunk.
  2., Decemberben megalakítottuk a Kék-Fekete Diszkoszvető Szponzori Kört, a labdarúgása kedvelői is jelentős mértékben járulunk hozzá a szegedi labdarúgás finanszírozásához.
  Mórocz Zsoltról a cikk viszont nem a fentiekről szól hanem egy remek sport emberről és 18-20 éves szegedi fiatalokból álló nagyon tehetséges csapatról és a szurkolók azon reményéről, hogy ez a csapat nem szűnik meg és nekünk Szegedieknek okoz a jövőben sok-sok örömöt.
  HAJRÁ SZEGED!”
 • 16. Vállfás 2009. január 27. 23:42
  „Suskalovernek:
  TAlán te is visszaolvashatnál, hogy miket és milyen hangnemben írkáltál..
  A másik, hogy én is ott voltam a "virágládadobálós" meccsen, valahogy úgy érzem neked az fájt a legjobban, hogy nyertünk.:))) Előtted/tetek is adott volt a lehetőség, hogy átgyertek "virágládátborigatni", de nem rémlik, hogy olyan fene sokan voltatok...
  A többiről meg fogalmad sincs, hogy mi folyik itt. Adná az ég, hogy legyen egy olyan városvezetésetek mint nekünk. Sőt odadjuk mi őket. Örökbe.
  CSAK A SZEGED! HAJRÁ KÉKFEKETÉK!”
 • 15. Gaben07 2009. január 27. 21:46
  „Ha az önkormányzattól vártok segítséget soha nem lesz Szegeden foci, keressetek valami pénzes palit vagy dobjátok össze azt 20-30 milliót kezdő tőkének.”
 • 14. sustalover 2009. január 27. 18:29
  „Csakaszeged!

  Jó lenne ha normális hangot ütnél meg,bár úgy látom nehéz lesz,nem vagy egy IQ király,de én nem alacsonyodok le a szintedre!
  Éldegéljél a kis Ha val kezdödö mondataid közt,és gyere át egy mako meccsre,majd meglátod,h milyen hagymazabáló vagyok!
  Hajrá Makó,jusson fel a Hmvhely!”
 • 13. Indian 2009. január 27. 16:50
  „Igazán kár hogy egy makói így olt itt mindenkit.
  Szerintem Zsolti sokat tett itt Makón is a sikerekért.Az utolsó meccseket meg kár számon kérni rajta,hiszen ő nem profi játékos,természetes hogy fejben már nem volt itt,megállapodva a Szegeddel!
  Hajrá Zsolti,nem mindenki gondolkodik így rólad mint ez a hozzászóló!”
 • 12. becsület 2009. január 27. 16:11
  „Nb2?Hahaha!
  bba lesz a Vásárhelynek is beleszólása!Mindjárt az első fordulóban inváziót tartunk,és gurítunk 4 gólt a Volánnak!”
 • 11. csakaszeged 2009. január 27. 14:33
  „Tisztelt sustalover!

  Nekünk igen is sokat jelent Proszi! És hidd el, ha szegeden lenne másodosztály a keretetekben szereplő szegediek örömmel jönnének vissza, hogy újra kék-fekete mezben fozichassanak. Szóval megértem én, hogy ellene vagytok annak, hogy szegeden foci legyen, még 11 botlábút se találnátok aki nálatok rúgná a bört... Gyuri és Proszi feljentési ügyéről meg mit sem tudsz, nem kapotak több mint 2 hónapja fizut, majd megemlítették a szerb gecinek, hogy mi van erre kitette őket, és ők ekkor tettek panaszt. Mit is tudsz te ezekről te hagymazabáló?! Turján pedig szerintem az utobbi évtized egyik legnagyobb alakja, aki ha vissazjön Magyarországra alig várja, hogy kék feketében focizzon újra. Az nem a Volán lesz, de ez már egy másik történet.”
 • 10. sustalover 2009. január 27. 14:16
  „Tisztelt focibarát!

  Semmi problémám a szegedi focival én is sajnálom,h a legközelebbi nb 2-es csapat Bcsaba,és Szeged helyett mondjuk Baktalórántházára kell utazni(400 km),jó kis makó-szeged derbik voltak.Én már az elsö hozzászólásomban is jeleztem,h én nem értem Mórocz miröl beszél?Higgyétek el,h már az utolsö meccsein nevettek a szurkolók,és nem örömükben...A fiatalokkal is ugy beszélt,h nem türt nyomdafestéket!!!
  Ja és ne felejtsétek el amikor cserbenhagyott benneteket Turjánnal együtt,feljelentette a klubot jó pár éve,izig-vérig szegedi tényleg...
  Úgy utálta itt makón mindenki,bulit csináltak mikor elhúzott,Szélpál meg irja a nyalizós cikkeit ez bosszantott fel csak,most épp nem a fiáról,hanem a másik kedvencéröl!
  Sok sikert!”
 • 9. focibarát 2009. január 27. 13:06
  „Kedves Makóiak!
  1., Mi nagyon szeretjük Mórocz Zsoltit és a csapatunkat ezzel Nektek nem kell törődni.
  2., Azzal viszont törődnötök kell, hogy Makó város vezetése nem hagyta cserben a legnépszerűbb sportágat mint a szegedi az elmúlt években, ennek kellene örülnötök.
  Mi szegedi szurkolók szintén nagyon szeretjük a sportágat és mindent megteszünk, hogy Szegedn újra legyen minőségi labdarúgás, ami véleményem szerint Makónak is jót fog tenni.
  HAJRÁ SZEGED! GYERÜNK KÉK-FEKETÉK!”
 • 8. ultra 2009. január 27. 12:57
  „lovernak!

  A városvezetőség nem akar focit, nem akarja eltartani, de közben eltart egy kézi, kosárcsapatot amire közösen se megy ki 1000-1200 néző hétről hétre!

  Most éppen velük vitatkozunk, tudod a szokásos, nem álltak le beszélgetni a dolgokról, bebuktak rendesen!”
 • 7. sustalover 2009. január 27. 12:48
  „Válasz az Ultrának:
  Megnéztem a Makó keretét, van benne jó pár szegedi játékos, akik munka után átjárnak edzeni és hétvégén Makó mezben küzdenek a csapatért. El kellene gondolkodni, hogy miért van ez! És tenni kellene valamit végre, nem csak a szátokat jártatni!!
  De előtte szégyelljétek magatokat, hogy egy ekkora város nem tud eltartani egy másodosztályú csapatot. És utána jöhettek virágládát dobálni Makóra mint legutóbb, részegen. Viszont jó lenne, ha odaadnátok megint a csapatot egy ismeretlen szerb befektetőnek, aki ígér 4millió eurót, és egyből visszajön az a jó pár minőségi játékos ( Kulacsi, Maróti, Makra, Bali, Laczkó ), aki elmenekült innen.
  Gratulálok, büszkék lehettek magatokra. Jó kis összefogás.
  És most már nyugodtan lehet futtatni Zsoltikát, aki a meccs után vacsorakor mindig ugy kell fel az asztaltól, hogy a szájában volt még a falat.”
 • 6. ultra 2009. január 27. 09:51
  „Proszi!!!

  Sikerülni fog az NB2, ha nem idén akkor jövőre!!!

  EGYÜTT A SZEGEDI LABDARÚGÁSÉRT!”
 • 5. csakaszeged 2009. január 27. 09:47
  „Proszi!
  Ne törödj akik itt is a szegedi foci ellen vannak! Csak így tovább. Mi bízunk a 2. osztályban, remélem összejön még az idén, ha nem akkor sem csüggedünk!
  CSAK A SZEGED!”
 • 4. ultra 2009. január 27. 09:47
  „Makói legények inkább "saját" csapatot neveljetek ki!
  Élősködtök a szegediekből, nézzétek meg a kereteteket!
  Lesz még foci szegeden egyszer!

  HAJRÁ SZEGED!”
 • 3. kovinorbi 2009. január 27. 08:28
  „Csak előre!
  Ne törődjetek a negatív emberekkel!
  Hajrá Szeged!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sevilla: együtt táborozni jó

A közös, sevillai válogatott edzőtábor mellett a Démász-Szeged kenusai, valamint Janics Natasa is… Tovább olvasom