Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Öten távoznak a Picktől

A Pick Szeged kézilabdacsapatának szurkolói fórumán Pistrui László elmondta, hogy Bajusz, Matics és Mezei a klub fiatalításának áldozatául esik. Továbbá a hírek szerint Berta szerződésének plusz egy évét nem hosszabbítják meg, Ilyés pedig a bajnokság végén távozik. A döntés hátteréről Lele Ambrus ügyvezető elnököt kérdeztük.
Mezei richárd azidény végén elköszön a szurkolóktól. Fotó: Schmidt Andrea
– Ha nem titok, akkor elárulná az új koncepciót?

– Mivel már korábban is beszéltünk róla, ezért semmi sem indokolja, hogy ne ismételjem meg: fiatalítani akarunk. A vezetés azzal is tisztában van, hogy az idősebb játékosok néhány mérkőzésen jó teljesítményt nyújtanának, ahhoz sem fér kétség, hogy kitűnően megoldanák a reájuk osztott feladatot, de nekünk hosszú távra kell gondolnunk, hiszen továbbra is szeretnénk a Bajnokok Ligájában is részt venni, s természetesen a Magyar Kupából sem akarunk a következő évben a nyolcaddöntőből kiesni.

– Hallhatnánk azoknak a játékosoknak a nevét, akiknek nem ajánlanak július elsejétől szerződést?

– Bajusz Sándorral nyolc hónapos kontraktust kötöttünk, amikor Daniel Andjelkovics megsérült, s irányító nélkül maradt a csapat. Úgy gondoljuk, tőle telhetően a maximumot nyújtotta. Remélem, hogy még a hátralévő mérkőzéseken is nagy segítség lesz a játéka, mint ahogyan Debrecenben is tapasztalhattuk. Vladan Matics nagyon lelkes, küzdőképes, a kora miatt azonban már nem tud megújulni. Mezei Richárdnak csak köszönettel tartoztunk eddig is, hiszen rengeteg elfoglaltsága mellett mindig szakított időt arra, hogy a csapatot összetartsa, készüljön a nagy csatákra, s irányítson egy sportigazgatóságot. De be kellett látnunk, hogy ezt nem lehet a végtelenségig csinálni.

– Úgy tudom, Berta Róbert neve is közszájon forog, mint akire nem számít a jövőben a Pick Szeged. A szélsővel mi a helyzet?

– Berta Róberttel az elmúlt évben egy plusz egyéves szerződést kötöttünk. Mivel úgy állapodtunk meg, hogy a szándékunkat február tizenötödikéig közöljük, ezért éppen tegnap mondtam el, hogy mi nem ragaszkodunk a plusz egy év letöltéséhez. Magyarul azt jelenti, hogy a saját nevelésű, s a klub mellett végig kitartó jobbszélső játékos szabadon eligazolhat. Azt is tudjuk, hogy szintén ezen a poszton játszó Bendó Csaba három évvel idősebb, de összességében jobb a teljesítménye. Robinak voltak jó mérkőzései, de összességében nem tud olyan játékot nyújtani, amilyenre nekünk szükségünk lenne.

– Van még egy nyitott kérdés: mi lesz a spanyol Zaragoza Darien Logronónak kölcsön adott Ognjen Backoviccal?
– Mint ismert, a szlovén válogatottal tavaly kétéves szerződést kötöttünk. Úgy láttuk azonban, hogy nem felel meg az elvárásunknak, ezért kölcsönadtuk egy esztendőre a spanyol Logronónak. De a spanyolokkal abban állapodtunk meg, amennyiben júniusban is úgy gondolják, hogy igényt tartanának a játékára, akkor mi hozzájárulunk – némi fizetség ellenében – az átigazolásához.

– Úgy tűnik, az Ilyés Ferenc-ügy egyelőre nyugvóponton van. Foglalkoznak még az itt tartásával?

– Ilyés Ferenc bejelentette távozási szándékát. Mi ezt tudomásul vettük, s azt várjuk tőle, hogy június harmincadikáig a legjobb tudása szerint játsszon.

– Beszéltünk a távozókról. Kíváncsi lennék, milyen erősítési terven dolgoznak?

– Nevekkel egyelőre nem szolgálhatok. Mindössze annyit mondhatok, hogy egy balátlövő megszerzésén van a fő hangsúly, s ha marad még pénzünk, akkor más posztok megerősítésén is dolgozunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karsai vk-bronza

Az ausztriai Klagenfurtban a világ legjobb tizenhat férfi tekésének részvételével világkupaversenyt… Tovább olvasom