Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Pályarekonstrukció zajlott Baktóban

Baktóban felújították a 2000-ben balesetveszélyesnek nyilvánított focipályát, ahová jövő tavasszal költözhetnek vissza a labdarúgók.
Aki mostanában a baktói Acél, Füge, Balatoni és Bronz utca alkotta négyszögben jár, és az egykori focipálya helyét látja, meglepődve tapasztalja: a terület szépen rendezett, homokkal feltöltött és elsimított. A helyi lakók egy része reménykedve dörzsölte a tenyerét: olcsón építési telekhez lehet jutni, a másik fele viszont aggódott: mi lesz a békéjével, illetve a labdarúgók által használt területtel? Mindenki megnyugtatására közöljük: a pálya a labdarúgásé marad, és ha minden a tervek szerint halad, jövő tavasszal már itt játszhatja hazai mérkőzéseit a Komlósi Trans-Baktó.

– A pálya mellett lévő Baktó-Szilléri főgyűjtőcsatorna miatt jó néhány éven keresztül teljesen ellepte a területet a víz. Az általa meghúzott talajra nem figyeltek kellőképpen, ezért azon karvastagságnyi repedések keletkeztek. Ezért aztán a labdarúgócsapatok, így a Komlósi-Baktó is kénytelen volt a városi sportigazgatóság által felajánlott albérletbe, a szegedi Felső Tisza-parti stadion edzőpályájára költözni. 2003-ban megkezdődött a rekonstrukció, zsilipet építettek, körbecsatornázták, ám kiderült: újabb vízerek jelentkeztek. A csatornázók keresték az általuk kitermelt föld helyét, és ekkor jött az ötlet: a pályát feltöltötték, és fűvetésre alkalmas területként kell visszaadniuk. jelenleg itt tartunk, és lassan elkezdődhet a fűvel való beszórása – kronologizálta a baktói eseményeket Gila Ferenc helyi önkormányzati képviselő.

A Komlósi-Baktó névadó szponzora, Komlósi József tudja: még sok mindent tenniük kell, hogy a csapat visszaköltözhessen, de a legfontosabb lépés megtörtént.

– Jelen pillanatban például nincs megfelelő lehetőség az öltözésre, ezért pályázatot adtunk be az építésére. Most a pályán 35-40 cm-es rétegben homok van, alatta pedig az agyagos föld vastagsága néhol eléri a 80-100 cm-t is. Jó ötlet volt a csatornázásból származó földet ide telepíteni, hiszen ez csökkentette a kivitelező költségeit. Kétezer tavaszán még játszottunk a pályán, azóta viszont albérletben vagyunk. Még egy év, és mehetünk vissza. Később több mindent is szeretnénk: egy edzőpályát kialakítani, mert a terület adott, majd szerződést kötni a VSI-vel, végül tartósan bérbe venni – tervezett előre Komlósi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick K. O. a Nyíregyházának

Az ősszel nagyon gyenge teljesítménnyel, csak 22–18-ra nyert a Pick Szeged Nyíregyházán.… Tovább olvasom