Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Papesz csillagos ötösével: Szeged Beton-FTC 11-8

Hatalmas csatában, pazar játékkal 11-8-ra győzött a Szeged Beton csapata az FTC ellen az újszegedi sportuszodában. Molnár Tamás vezérletével a szegediek revansot vettek fővárosi ellenfelükön.
Vodafone férfi vízilabda OB I. 15. forduló
Szeged, újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Székely Balázs, Molnár Péter.

Szeged Beton - FTC 11-8 (2-2, 4-1, 3-3, 2-2)

Szeged Beton: BAKSA - Juhász 2, VINDISCH 1, Komlósi, MOLNÁR 5, LEHMANN 1, Török 1. Csere: Busila 1, Ágner, Varga, Kayes. Edző: Kásás Zoltán.

FTC: Jászberényi - BALATONI 3, Dunca, TÓTH M., STEINMETZ Á. 1, Czigány 1, Weszelovszky 2. Csere: Máthé, Mátyás, Bús, Babay 1, Tóth B., Georgescu. Edző: Godova Gábor.

Kipontozódott: Busila (30. perc), Balatoni cserével végleg (30. perc)

Emberelőny: 9/3 ill. 9/4.

Ötméteres: 3/2 ill. -.

Kásás Zoltán: A félidőben, 6-3-nál még korai volt örülni, 9-6-nál is még féltem, főleg az előző mérkőzések képe alapján. A 3. negyed elején így is egy perc alatt 2 gólt kaptunk. Ennek ellenére a csapatnak volt tartása, sokkal jöbban védekeztünk, mint az Eger ellen, jók voltak a blokkok és a visszalépések.

4. negyed (2-2)

8. perc:
Előnyben a Fradi, Babay így se tud gólt lőni Baksának. Felállva tapsol a közönség, 11-8-ra győzött a Beton!

7. perc: Nem tudtuk kihasználni a fórt, Somogyi lövése elakad a blokkban. Elnézzük neki, az ellentámadásnál simán szereli Babayt.

6. perc: Szűk 3 perc vissza, Balatoni szépít előnyből. 11-8. Balatonit második közbeszólásáért már cserével végleg kiállítják.

5. perc: Komlósi lövése kijön a kapusról, mindenki úszik visszafele, egyedül Varga vetődik a labda után. Jól is tette, jár az ötméteres érte.  Molnár ezt is bevágja. Alig merünk rágondolni, de ez a meccs már megvan! 11-7.

Molnár megállíthatatlan volt. Ismét. Fotó: Schmidt Andrea
Molnár megállíthatatlan volt. Ismét.
Fotó: Schmidt Andrea

4. perc: Török blokkol jól, Steinmetz lövése messze elkerüli a kaput. Ismét Molnár a mi megmentőnk, közelről lövi szét Jászberényi kapuját. 10-7.

3. perc: Paprikás a hangulat, Molnár Papesz mehet ki pihenni. Annyira nem örül neki. Az emberelőnyt megúsztuk, de a támadást nem. Czigány távolról talál be. Ismét szól a Harcoljatok! 9-7.

2. perc: Baksa ismét parádésan véd, az utóbbi percekben lehetetlen neki gólt lőni.

1. perc: Vindisch 4/4, ami a labdaelhozatalt illeti. Pontos labda Molnárhoz, de nagyon fogják a szegedi centert.

3. negyed (3-3)

8. perc:
Kontrát fújnak a bírók, de a Fradinál is. Előnyben a Beton, nagyon kell a gól! Kettős fórban Juhász lövi ki a bal alsó sarkot. Hatalmas ovációt és tapsot kap a Beton. A negyed végén 9-6.

7. perc: Babay még társul csapattársához. Molnár él is a lehetőséggel. Harmadik góljánál jár a szegedi center. 8-6. Georgescu távolról, Baksa véd. Marad a labda a Fradinál. Ismét páros kiállítás. Steinmetztől veszik el a labdát, jöhet a SZeged.

6. perc: Tóth Márton lövését megúsztuk. Lehmannt és Balatonit küldik ki a bírók.

Revansot vett a Szeged Beton KÉPGALÉRIA

5. perc: Weszelovszky rontja el az örömünket, ismét egyre a zöldek. A nézők közül többen kiabálják, hogy "Harcoljatok!"! Kell is!

4. perc: Somogyi meglepetésszerűen suhint egyet, de a felső kapufáról éppen Jászberényi mellé pattan a labda. Most a Fradi gólgyártása is elakadt. Vindisch parádés gólt lő 8 méterről. Ilyet még! 7-5.

3. perc: Ilyenkor örülünk, hogy egy Baksa Laci van a szegedi kapuban. Balatoni úszik meg, de telibe lövi a szegedi kapust.

2. perc: Juhász labdája elakad Jászberényiben, nincs gól a fórból. Marad nálunk a labda, Vindisch átadása után Somogyi lő, de közbeszól a bírói síp. Weszelovszky hozza fel egy gólra a Fradit. 6-5.

1. perc: Vindischnek jó hátszele volt, ismét egy fél testhosszal veri az ellenfelet, most épp Balatonit. Török utolsó másodpercekben ereszt el egy iszonyatos erejű lövést, de elpattog a kapu előtt. Nem sok hiányzott pedig. Balatoni lövése már csak a hálóban áll meg. 6-4.

2. negyed (4-1)

8. perc:
Busila suhint, de Jászberényi éppen ujjheggyel beleér. Marad a labda a Szegednél. Lehmann növeli tovább az előnyt, már 6-3.

7. perc: Ismét egy szegedi kapufa, Weszelovszky lövését fogja Baksa. Ismét mi jöhetünk.

6. perc: Ágner védekezik jól, emberhátrányban Molnár szerez labdát. Bár csak a támadás is ilyen hatékony lenne! Bár amíg vezetünk nem lehetünk telhetetlenek.

Juhász Zsolt öröme jogos: 2 pazar gólja is kellett a Betonnak a mai győzelemhez. Fotó: Schmidt Andrea
Juhász Zsolt öröme jogos: 2 pazar gólja is kellett a Betonnak a mai győzelemhez.
Fotó: Schmidt Andrea

5. perc: Molnár parádézik ismét, újra visszaáll a kétgólos hazai vezetés. 5-3.

4. perc: Lehmann kezéről csúszik le a labda, ismét jöhetnek a zöldek. Baksa vetődése zavarhatta meg Steinmetzet, aki előnyben a kapufára húzza a labdát. Nem jut lövésig a szegedi roham, Balatoni viszont könnyedén talál be. 4-3.

3. perc: Kettőből nem tud betalálni a Fradi, de a hazaiaknak sincs több szerencséjük. Török volt helyzetben.

2. perc: Juhász ötméterese után vezet a Beton. Tóth Márton ellen fújnak kontrát, Lehmann él is lehetőséggel. Kettővel megy a Szeged. 4-2.

1. perc: Vindisch simán veri Tóth Mártont, szól a taps a szegedi játékosnak. Reméljük rövidesen szegedi gólnak is fog szólni. Ismét kapufát ér a hazai bomba, az ellentámadásban Baksa szerez labdát.

1. negyed (2-2)

8. perc: Vindisch kiváló átadása után Molnár csavar a kapuba. 2-2. Még felhozza  a labdát az FTC, de 2-2-vel zárul az első negyed.

7. perc: Megtört a jég, Busila fórból egyenlít. 1-1. Babay vesz sajnos példát a szegediről, ő is előnyből talál be. Ismét a Fradinál az előny. 1-2.

6. perc: Ilyen csak a mesélben van! Juhász erőből pattint, de Jászberényi könyöke alatt elakad. Meglepődve vette tudomásul ő is, hogy nincs gól.

Vindisch Ferenc is megtalálta lövőkezét. Fotó: Schmidt Andrea
Vindisch Ferenc is megtalálta lövőkezét.
Fotó: Schmidt Andrea

5. perc: Lehmann pattint középről, de a kapufa külső felét éri. Ez hihetetlen! Előnyben az FTC, Lehmann védekezik jól.Ezt megúsztuk gól nélkül.

4. perc: Steinmetznek most szerencséje volt, hatalmas erejű lövése a kapufára pattan, onnan meg Baksa mögé a kapuba. Vezet az FTC. 0-1.

3. perc: Steinmetz lövése Baksáról jön ki, marad a labda a Fradinál. Vindisch lopja le az átadást, indulhat a Szeged. Molnár Papesz távolról, ez is kimegy a felső kapufáról.

2. perc: Vindisch bombája röpül be a szélről, Jászberényin csattan a lövés. baksa jön ki jól a kapuból, még nincs gól a találkozón. Lehmann harcol ki ötméterest, de Török a felső kapufát lövi telibe.

1. perc: Vindisch hozza el a labdát, a hazaiak kezdhetik meg a támadást. Már szól a Hajrá Szeged az uszodában. Molnár küzd Mátyással a nyakában, de a Fradi hozhatja játékba a labdát. Nincs gól, ismét a Beton támad.

Korábban

– Az Egertől elszenvedett balszerencsés vereségünk miatt számunkra különösen nagy a tét – nyilatkozta a Beton klasszisa, Molnár Tamás (képünkön). – De a Fradira kivetítve is igaz ez, ugyanis a fővárosiaknak még az összes fontos meccsük hátravan. Vetélytársunk hiába áll a tabellán előttünk, ha végigmennék a posztokon, azt gondolom, semmivel sem erősebb nálunk az FTC. Hazai medencében muszáj nyernünk!

– Mindkét együttesnek 50-50 százalék az esélye a győzelemre – fogalmazott a pestiek legrutinosabb pólósa, Steinmetz Barna. – A Beton mellett a hazai medence szól, mi viszont az otthoni bajnokin nyújtott meggyőző játékkal elért magabiztos sikerünkre alapozhatunk. Jó véleménnyel vagyok a Szegedről, de az is igaz, elég rapszodikus gárda, teljesítményében benne van a hullámvölgy.

Olimpiai bajnokok csatája az uszodában. Fotó: DM/DV
Olimpiai bajnokok csatája az uszodában.
Fotó: DM/DV

A meccs különleges csemegéje lesz az olimpiai aranyakat, vb-t, Európa-bajnokságokat együtt nyert két klasszis, Molnár és Steinmetz párharca.

– Barna nagyon jó védő, nem alattomos, nem durva, az elegáns típus képviselője, nehéz ellene boldogulni, amit csinál, azt nagyon jól csinálja – dicsérte ellenfelét a Beton centere.

– Kisgyerekkorunk óta nyüstöljük egymást Papesszal, mindig az aktuális forma döntött közöttünk. A Szegednek az Eger elleni meccsét videóról láttuk, Tomi fantasztikus volt, de nemcsak azon a találkozón, az egész évadban remekel. Muszáj lesz valahogy semlegesíteni – jegyezte meg Steinmetz.

A szegedieknél jó hír, hogy hosszú kihagyás után Somogyi Balázs játékra jelentkezett, bár még nem tökéletes a sérült keze, de elképzelhető, pár percet már játszik a Fradi ellen.

Olvasóink írták

 • 5. zehn 2010. március 06. 20:31
  „Hát ez az!!!!”
 • 4. zehn 2010. március 06. 17:24
  „Mostmár épp ideje lesz elkapni a fradit!”
 • 3. Yucca 2010. március 06. 14:31
  „"- Barna nagyon jó védő, nem alattomos, nem durva, az elegáns típus képviselője, nehéz ellene boldogulni, amit csinál, azt nagyon jól csinálja." --- Ez bizony így igaz, és külön dícséret, hogy ezt a világon mindenütt elismerik. Reméljük, Papesz felül fogja múlni! Hajrá Szeged, mindent bele!!!!!”
 • 2. csizmadialaszlo 2010. március 06. 10:01
  „Hajrá Szeged!”
 • 1. zoli100 2010. március 06. 09:53
  „Mindent bele,van mit törleszteni!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntetlenre mentett az Universitas Szeged

Nagy csatában a végén 10-10-es döntetlent ért el az Universitas Szeged női vízilabdacsapata a Honvéd… Tovább olvasom