Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Papírforma: PVSK-Szeged Beton 9-13

A papírformának megfelelően - a sok hiba ellenére - simán, 13-9-re győzött a Szeged Beton csapata a PVSK ellen a bajnokság 18. fordulójában.
PVSK - Szeged Beton 9-13 (1-3, 1-2, 5-4, 2-4)

Vodafone férfi vízilabda OB I 18. forduló

Pécs, Abay Sportuszoda, 200 néző. Vezette: Madarasi Attila, Vojvoda István.

PVSK: Diakonov - Bóbis 2, Zoufal 2, Hegedűs 2, Heinrich 1, Vári, Hangody 2. Csere: Lukács, Hermann, Müller, Krizsán, Lázár, De Blasio. Edző: Ambrus Tamás.

SZEGED: Baksa - Juhász, Török 1, Varga, Komlósi 2, Somogyi, Kayes 2.  Csere: Ágner 1, Vindisch, Kuncz, Molnár 5, Lehmann 1. Edző: Kásás Zoltán.

Emberelőny: 11/6 ill. 6/1.

Ötméteres: 1/1 ill. 2/2.

Kipontozódott: Varga (18. perc), Vári (24. perc)

Kásás Zoltán: A 3 pontnak örülhetünk, azt hiszem ez nem forgott veszélyben, de rengeteg hibával játszottunk. Tiszta helyzetek maradtak ki, az üres emberek nem kapták meg a labdát. A Honvéd elleni mérkőzésre ezeket le kell redukálnunk.

4. negyed (2-4)

8. perc:
Ágner ellen ítélnek egy kérdéses ötméterest, Hegedűs nem sokat gondolkodik. 9-13. Kayes használja ki a fórt, második gólját szerzi. Hegedűs még elenged egy lövést, de Baksa védi. Ez a vége, négy góllal nyert a Szeged Beton. 9-13.

7. perc: Diakonov jön ki jól a kupból. A pécsi rohamot Hangody fejezi be, most góllal. 8-12.

6. perc: Ágner se akar kimaradni a jóból, neki is megvan a gólja. Somogyi szerez labdát, jöhet a Beton. 7-12.

5. perc: Hangody enged el egy bombát, de Baksa résen volt. Somogyi tisztán, de az ejtése csak a felső kapufát éri. Hangody úszik meg, de így se bír Baksával. Ez is kapufa.

4. perc: Heinrich lemarad a labdáról, Baksa hozhatja játékba azt. Előnyben a Szeged, Kásás Zoltán kér időt. Szépen jár körbe a labda, de Molnár lövése elakad a blokkban.

3. perc: Diakonov vitte víz alá a labdát, ötméterest kap a Beton. Molnárnak ez is bentvan. 7-11.

2. perc: Ismét Molnár, négynél jár a szegedi kiválóság. 7-10.

1. perc: Török most visszavág Krizsánnak, jöhet a Szeged. Molnár távolról, de a kapufáról kijön a labda. Zoufal lövése is hasonló sorsra jut.
Lehmann Krizsánnal sé Diakonovval küzd a labdáért, a kapus nyert.

3. negyed (5-4)

8. perc:
Hegedús oson be a védők közé, ismét kettőre jön fel a Pécs. Még akár meleg is lehet a vége. 7-9. Várit pontozzák ki a bírók, de Szeged nem tud élni a lehetőséggel. Az utolsó negyed előtt marad a kétgólos vendég vezetés.

7. perc: Kayes ellen ítélnek a bírók, ötméterest kap a Pécs. Ambrus Tamás még most is dühöng valamin. Bóbis lövését érezte Baksa, de egy fél pillanattal lemaradt. Kettőre jön fel a PVSK. 6-8. Somogyi tesz rendet, ő is feliratkozik a gólszerzők közé. 6-9.

6. perc: Kipipálva a pécsi támadás, de a Betoné se jut el a lövésig. Hangody iramodik meg a szélen, ezzel 5-8.

5. perc: Bóbis lövése meglepte Baksát. 4-8. Juhász középről, de a blokkról kimegy a labda. Elveszik a labdát a Pécstől, ismét a Szeged jöhet. Busila bombáját Diakonov védi.

4. perc: Molnár harmadik gólját vágja be, négy góllal vezet a Beton. 3-7.
Lehmannak is megvan az első gól. 3-8.

3. perc: Hangody távolról, de Baksa ezt is fogja.

2. perc: Bóbis igyekszik, de Baksa jól védi a sarkot. Előnyben a Szeged, Kásás Zoltán kér időt. Juhász átadása után Komlósi jön ki derékig, ilyen magasságból nagy gólt lehet lőni. Nagy is lett. 3-6.

1. perc: Krizsán veri meg Törököt, a hazaik kezdhetik a második játékrészt. Úgy látszik vérszemet is kaptak, Zoufal talál be Baksa kapujába. 3-5.

2. negyed (1-2)

8. perc:
Ismét előnyben a Szeged, de Komlósi labdája is lejön a kapufáról. Ezért kár volt. A félidőben marad a 2-5.

7. perc: Vindisch beadása eljut Kayesig, de nincs gól a támadásból. Baksának se tudnak gólt dobni a pécsiek.

6. perc: Ismét fórban a Szeged. Kayes labdája a felső kapufát éri, de elég szerencsétlenül jön le róla. Bóbis lövését védi Baksa.

5. perc: Várinál fújnak kontrát, indulhat a Szeged. Szép összjáték! Török átadását Kayes húzza a kapuba. 2-5.

4. perc: Fórban a Pécs, Ambrus Tamás kér időt. Ez meleg volt! Vári emelkedik ki a vízből, de csak a kapufát lövi szét teljes erőből. Diakonov is védi a szegedi lövést.

3. perc: Molnár ismét előnyből eredményes, visszaáll a kétgólos szegedi vezetést. Áll a játék, Baksa szemét nézi az orvos. Nincs komoly baj, folytatódhat a játék. 2-4. Molnár viszi fel egyedül a labdát, de az ejtést Diakonov kihalássza. Nem volt rossz elgondolás.

2. perc: Heinrich lopja el a labdát, ismét gól nélkül zárul a támadás. Vári ellen fújnak a bírók, ismét a Szeged jöhet. Majd a Pécs. Talán úszóverseny? Már Ambrus Tamás idegei se bírják. Heinrich csak begyötör egy találatot. 2-3.

1. perc: Ismét Török hozza el a labdát, de elveszik a bírók a játékszert a Szegedtől. Heinrich lövi telibe Baksát, nagy küzdelem a labdáért, de Busila szedi össze.

1. negyed (1-3)

8. perc: Molnár nem sokat gondolkodott, gyorsan kettőre növeli a Beton előnyét. 1-3. Gól nélkül fejezi be a támadást a Pécs, lejárt az idő. A szegediek még felviszik a labdát, de vége a negyednek, két góllal vezetnek a vendégek. 1-3.

7. perc: Páros kiállítás után Hegedűs vágja Baksába a labdát. Kimarad a szegedi támadás, közben Bóbis úszik meg, de Molnár jól védekezik. Ismét a Szeged jöhet, méghozzá fórban.

6. perc: Vári lövése előnyben marad ki, annyira nem haragszunk érte.
Lehmann centerben küzd a labdáért, de végül Diakonov nyer.

5. perc: Most megvan a fór, Török volt kegyetlen. Vezet a Szeged. 1-2.

4. perc: Hangody labdája elkerüli a kaput, előnyben támadhat a Beton. De nem tud élni a lehetőséggel.

3. perc: Komlósi középen, de elakad a blokkban a lövés. Előnyben a Pécs, Zoufal használja ki. Vezetnek a hazaiak. 1-0. Komlósi most javít, jól kinézte magának a bal sarkot. 1-1.

2. perc: Kayes szedi össze a labdát, de erő nem volt a lövésében. Egy emberrel a karján viszonylag nehéz is lőni. Heinrich lövését Baksa könnyedén védi.

1. perc: Török simán hozza el a labdát, a Beton kezdheti a támadást. Nem jut messzire a Szeged, Komlósitól szedik el a labdát. A hazaiak se szerencsésebbek, Kayes és Komlósi védekezett jól.

Korábban

A rájátszás szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata a harmadik vagy a negyedik helyen zárja az alapszakaszt. Egyelőre a Fradi foglalja el a képzeletbeli dobogó legalsó fokát, a Beton a negyedik helyen áll.

A helyzet azonban könnyen változhat: az egy meccsel többet játszott zöld-fehérek ugyanis a címvédő Vasassal csapnak össze, nem kis meglepetés lenne, ha Weszelovszkyék pontot szereznének. A Szegednek viszont kötelező mind a hármat begyűjtenie a Pécs otthonában, ha ez bekövetkezik, az előzést jelentene számára.

– Felkészülésünket nagyban segítette, hogy egész héten a nálunk vendégeskedett Csehovval gyakorolhattunk – jelentette ki Kásás Zoltán, a Szeged edzője. – Ennek nagyon örültem, annak viszont egyáltalán nem, hogy sérülések és betegségek miatt messze nem lehettünk egységesek.

A mesteredző arra célzott, hogy Molnár Tamásnak a bordája, Vindischnek a könyöke, Juhász Zsoltnak a válla nincs, illetve nem volt rendben, Busila pedig gyomorrontás miatt hagyott ki edzéseket, kétkapus gyakorlásokat.

– Akármilyen összeállításban is kell játszanunk, az nem befolyásolja célunkat: mindhárom pontot el kell hoznunk Pécsről – zárta rövidre az esélylatolgatást Kásás.

Olvasóink írták

  • 3. zehn 2010. március 28. 08:45
    „Meglesz a harmadik hely az alapszakaszban! Hajrá Beton!”
  • 2. Zotya100 2010. március 27. 20:45
    „Örülök a 3 pontnak, -- végre megelőztük a Fradit! Csak így tovább a Honvéd ellen is!”
  • 1. csizmadialaszlo 2010. március 27. 14:31
    „Hajrá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volán-iksz a Vasas ellen

Döntetlent játszott a Tisza Volán az NB III-ban, ötöt rúgott a Csongrád és a Balástya II., hetet a… Tovább olvasom