Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Pastor: együtt kell kimászni a gödörből

Pastor: együtt kell kimászni a gödörbőlPastor a pálya szélén.
31-23-as vereséget szenvedett a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén az észak-macedón Vardar Szkopje otthonában. Juan Carlos Pastor vezetőedzővel még Szkopjéban beszélgettünk.
– Mi volt a legnagyobb gond a Vardar elleni első meccsen?
– Egyértelmű, hogy a védekezés. Gyengén teljesítettünk. És ha nem jól védekezünk, akkor nincsenek egyszerű góljaink. A második félidőben volt egy jó időszakunk, ott fel is jöttünk egy gólra, ekkor tudtunk gyors támadásokat vezetni. Ha nincs védekezés, akkor nincs biztonság, ami kell a csapatnak. És sokat hibáztunk elöl, ezért lett ekkora különbség.

– Miért roppant össze a csapat a hajrára? Hiszen előtte az 51. percig szoros volt a meccs.
– Semmi kontroll nem volt a csapatnál, ebben az időszakban többször is emberhátrányban játszottunk. Egyéni megoldásokat kerestünk, siettünk, amit nem kellett volna. Ezért esett teljesen szét a csapat.

– Reménytelen a helyzet?
– Nagyon nehéz, de nem reménytelen. Keresni kell a lehetőséget, ebben az idényben is megmutattuk, hogy jó csapatok ellen is tudtunk vezetni 5-6 góllal. Sokkal jobban kell játszanunk. Nincs lehetetlen!

– Sok helyen játszott már a MOL-PICK Szeged, azonban ilyen félelmetes hangulattal még nem találkozott a csapat. Ez mennyire volt hatással a játékosokra?
– Tudtuk, hogy hova jövünk, és mi fogad majd bennünket. A különbség az volt, hogy sokkal keményebben védekezett a Vardar, mint mi. Tudtuk, hogy ez lesz az utolsó meccse a Szkopjénak, nem adják fel a harcot, keményen játszanak majd. A szegedi hangulat is fantasztikus, nálunk sem egyszerű játszani. Mindent megteszünk azért, hogy javítsunk.

– Ha most kezdődne a meccs, csinálna valamit másként?
– Valójában keresnénk a jobb védekezést. Próbálkoztunk a meccs közepén is ezzel, de nem hozott eredményt. Sajnos az is döntő volt, hogy Bánhidi Bence gyorsan összeszedett két-két percet, így őt nem tudtuk használni.

– A szegedi szurkolók természetesen szomorúak, csalódottak, mégis rengeteg olyan üzenet jelenik meg, ami a csapatért szól. Ez erőd ad?
– Sokat köszönhetünk a szurkolóinknak. Ha nyerünk, az az ő sikerük is, mert velünk vannak, mellettünk állnak. Ebben a helyzetben is fontos, mert most a BL-ben mélypontra kerültünk, aminek nem volt jele. Csakis együtt tudunk kijönni ebből, a szegedi közönség pedig fantasztikus, mindig erőt ad.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre jobban megy: Nádas Bence új hajóban egyesezik, közben négyest tesztel

Egyre jobban megy: Nádas Bence új hajóban egyesezik, közben négyest tesztel
Új hajó, születésnap, egyes és négyes tesztek - nem unatkozik a dunavarsányi edzőtáborban Hüvös… Tovább olvasom