Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Perger Zsolt: Megbántam, hogy eligazoltam Szegedről

Nem igazán szeret a svéd Djurgordenben a 2004-ben a Pick Szegedből 2004-ben eligazoló Perger Zsolt. A volt válogatott kapus lapunk érdeklődésére kijelentette, megbánta, hogy egyáltalán eltávozott Szegedről.
Fotó: Gyenes Kálmán
– Ha információim nem csalnak, akkor már a kérdésemre a választ Svédországból kellene megadnia. Valami közbejött?

– Semmi különös. Csak húzom, halasztom a visszautazásomat, mert őszintén szólva nem igazán érzem jól magam a Djurgorden csapatában. Egy héttel eltoltam a visszautazásomat. Közben pedig megbíztam a játékos-ügynökömet, hogy próbáljon meg új csapatot szerezni. Most néhány napig várok.

– Milyen csapatban szeretné folytatni?

– Legszívesebben magyar klubban játszanék. Azonban tudom, hogy most, bajnokság közben egy kapusnak nagyon nehéz csapatot találni. Nem is ringatom magam ilyen álomba. Most a környékbeli országokban is szívesen védenék. Ha a Pick Szeged hívna, szíves örömest mennék. Belátom, akkor követtem el a legnagyobb hibát, amikor visszaigazoltam Veszprémbe.

– A hangjából azt érzem, hogy nagyon el van keseredve, annyira rossz a Djurgorden kapujában állni?

– Nem tetszik a svéd stílusú kézilabda. Rohannak, mint az őrültek. A játék szépségéből vajmi keveset mutatnak. Szinte ismeretlen a felállt fal elleni játék, így a taktikai tárház is nagyon szűkös.

– Mennyire van kibékülve a svéd éghajlattal?
– Nem tetszik. A hőmérséklettel nincs bajom. Annál inkább nem tudom megszokni a sötétséget. Azzal vigasztalnak, hogy májustól annyi fény lesz, hogy megunom.

– Bemutatná olvasóinknak a Djurgordent?

– Régi első osztályú klub, amely a középmezőnyhöz tartozott korábban. Most azonban csúfosan szerepelünk. Az őszi idényben mindössze két győzelemmel rendelkezünk. Sajnos a szerencse is elpártolt tőlünk, hiszen a riválisokkal szemben 1-2 góllal alulmaradtunk. A tizennégy csapatos bajnokságban az utolsó előtti helyen állunk. Egyébként rajtam kívül horvát, cseh és görög nemzetiségű idegenlégiósuk van. Ami még érdekes, valamennyien menni akarnak.

– A klubvezetés hogyan értékeli a teljesítményét?

– Elégedettek velem. Nem engem hibáztatnak, hogy ilyen gyengén szerepelünk. A nagy rohanásban elfáradnak a játékostársak, s mindig akkor kezdődik a baj.

– Nincs súlyproblémája? Mennyire van edzésben?

– Hetente négy labdás edzésünk van. De mi idegenlégiósok kiharcoltuk, hogy délelőttönként külön tréningeket tartsunk. Egyébként ott többet kell utazni a bajnokság idején, mint Magyarországon. Ezért kevesebb is a foglalkozás, azonban nekem nincs súlyproblémám, s igyekszem magamat formában tartani.

– Látta a Pick Szeged–Veszprém rangadót?

– Interneten láttam. Számomra nem volt meglepő a szegedi győzelem. Perez nem játszott, s ez szerintem döntőnek bizonyult. Egyébként a Pick BL-szereplésében az volt a pech, hogy a Ciudad Realt kapta. Szerintem nem sok csapat tudja megállítani a spanyolokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zapletán egyre érettebb játékos

Igen népes mezőnyben óriási csatában mindössze egyetlen fával maradt le a dobogóról a… Tovább olvasom