Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Perunicsics Szegeden edz

Nenad Perunicsics szorgalmasan látogatja a Pick Szeged edzéseit. Bár új spanyol csapatánál, az Algecirasnál a tréningek csak két hét múlva kezdődnek, a világhírű kézilabdás nem akarja felkészületlenül elkezdeni a munkát.
– Talán már egyetlen szegedi kézilabdabarát sem lepődik meg, hogy részt vesz a Pick edzésén, hiszen eddig is, ha csak tehette, meglátogatta régi csapatát. Miért kapcsolódott be az edzésmunkába?
– Új csapatomnál, a spanyol első osztályú Algecirasnál csak augusztus 6-án kezdődik meg a felkészülési munka az új bajnokságra – magyarázta a háromszoros BL-győztes kézilabdás, majd így folytatta: – Nem szeretném, ha ott izomlázzal kezdeném a pályafutásomat. Meg különben is örökre szívembe zártam a Pick Szegedet, s a volt játékostársaimat. Matics edző pedig nagyon kedvesen megengedte, hogy edzhessek. Jó környezetben mindig szívesebben, nagyobb kedvvel és lendülettel dolgozik az ember.

– Esetleg nem merült fel, hogy visszatérjen a Pickbe?

– Ha hívnak, egészen biztosan igent mondtam volna. Mivel azonban erről szó sem volt, ezért fel sem merült bennem, még óhajként sem.

– A Barcelonában egy évet szerepelt. Miért váltak el az útjaik?

– Amikor a Magdeburgban és a Kielben játszottam, háromszor is hívott a Barcelona. Akkor mindig kikosaraztam a katalán klubot. Most, amikor negyedszer is megkerestek, arra gondoltam, kipróbálom magam. Nyugodt körülmények voltak. Jól éreztem magam Barcelonában, de a fiatalítás áldozata lettem. Annak azonban örülök, hogy a gyengébb szereplés ellenére is sikerült a Spanyol Kupát megnyernünk.

– Hogyan találtak egymásra az Asobal alsó régiójához tartozó Algecirassal?

– Az Algeciras vezetése megunta a pofozógép szerepét, s elhatározta, hogy erős középcsapatot verbuvál. Velem együtt öten kerültünk hozzájuk. Ott játszik az ex Barca-edző fia, a balszélső Valero Rivera, a volt Dunaferr-átlövő Djukics, a Belgrádi Partizánból a 21 éves irányító, Petar Nenadics, valamint Stjinovics kapus. Remélem, én is hozzá tudok járulni az elképzelések valóra váltásában.

– Milyen élményeket szerzett a közelmúltban Kretzschmar búcsúmeccsén?

– Feledhetetlen volt, hiszen volt csapattársam és barátom búcsúzására tízezren voltak kíváncsiak Magdeburgban.

– Meddig marad Szegeden?

– Először úgy volt, hogy egész héten itt leszek, de végül a kötelesség már szerda este visszahív Belgrádba. Ígérem, nem ez lesz az utolsó szegedi látogatásom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hozta a kötelezőt a Loki

A labdarúgó Borsodi Liga nyitányán a legnagyobb bravúr az Újpesthez fűződik, amely kétgólos… Tovább olvasom