Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Perunicsicset a Barca csábítja?

Nenad Perunicsics lapunknak megerősítette, lehet, hogy az új bajnokságban már nem a Pick Szegedben játszik. Sorsa állítólag hamarosan eldől. A háromszoros BL-győztes kézilabdás egyébként engedélyt kapott jelenlegi klubjának elnökségétől, hogy a hét végén volt katari csapatában játsszon.
Mezei (balról a második) marad egy évig a Pickben, Perunicsics pedig lehet, hogy távozik. Fotó: Segesvári Csaba
– Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, akinek tetszett a pécsi Magyar Kupán nyújtott teljesítménye. Most megúszta sérülés nélkül? – kezdtük a beszélgetést a világhírű játékossal.

– Nagyon köszönöm az elismerést. Nem csupán nekem, hanem az egész csapatnak jól ment a játék. Egyébként ezt a mérkőzést sem úsztam meg sérülés nélkül, de ezzel most nem törődtem. A lovaglóizmomban ismét kiújult a sérülés, de sokkal enyhébben, mint korábban.

– Egész évi teljesítménye miatt többször is bírálat érte. Hogyan értékeli önmagát?

– Szerintem aki ezt mondja, az rosszindulatú. Az utolsó 5-6 mérkőzésen nem hiszem, hogy bárki is úgy vélekedett, nem voltam hasznára a csapatnak. Mivel egységesen gondolkodtunk, teljesítettünk, azért partiban voltunk a bajnoki első helyért, s megnyertük a Magyar Kupát. Ebben pedig nekem is részem volt. Én is hozzátettem a tudásomat.

– Az a hír járja Szegeden, hogy a Barcelonával tárgyal. Igaz ez, vagy kacsa?

– Részemről az nem titok, hogy tárgyalok egy külföldi csapattal, de a nevét egyelőre nem mondhatom meg, hiszen még nem egyeztünk meg véglegesen, de jó úton járunk.

– Annyit sem árul el, hogy az előbb megnevezett csapatról van szó?

– Nem, már csak babonából sem. Ha már ennyire kíváncsi, akkor annyit mondok, olyan ország klubjával tárgyalok, ahol már játszottam.

– Vegyük csak sorba, játszott Szerbiában, Spanyolországban, Németországban, Katarban és Magyarországon. Ez utóbbi kilőve, tehát marad négy ország. Melyik a négy közül?

– Pár napig várjon, szerintem a hét végén már kiderül. Az sem biztos, hogy elmegyek.

– Tudja, az emberek beszélnek erről is meg arról is. Állítólag nem volt jóban a Pick új edzőjével, Zoran Kurtessel. Nem ezért akar eligazolni?

– Ezt a vádat határozottan visszautasítom. Nekem semmi bajom nincs az új trénerrel.

– Ha távozik, akkor milyen emléke marad Szegedről?

– Kellemes! Nagyon jól éreztem itt az egész családdal magamat. Megkönnyítette a beilleszkedésemet az, hogy barátaimmal játszhattam. Nagyon boldog vagyok, hogy játékommal hozzájárultam ahhoz, hogy tizenhárom év után Magyar Kupát nyert a város csapata.

– A szurkolókról hogyan vélekedik?

– Feledhetetlen az a hangulat, amelyet a szegedi közönség teremt. A Pick Szeged örülhet, hogy ilyen lelkes szurkolótáborral rendelkezik.

– Mit tervez a nyári szünetre?

– Először úgy volt, hogy már a hét végén elutazunk Korfura, de közbejött egy meghívás. Ugyanis a katari klubom kért fel, segítsem a csapatot az ottani rájátszásban. Nagyon köszönöm a Pick Szeged vezetésének, hogy engedélyezte a játékomat. Csak azt kérték tőlem, ne sérülten jöjjek vissza.


Mezei Richárd: újabb egy év

Mezei Richárd egy hónappal ezelőtt azt nyilatkozta lapunknak, még nem döntött arról, folytatja-e a játékot? Először beszél még az új edzővel, Zoran Kurtessel is. S meglátja, hogyan bírja a sorozatterhelést a megműtött dereka. Tegnap azonban döntött a Pick Szeged csapatkapitánya, s megegyezett Pistrui László elnökségi taggal, hogy még egy évig vállalja a játékot. Döntésébe egészen biztosan óriási szerepet játszott a Magyar Kupa-győzelem is.
– Az egészségem rendben van, nem érzem a műtétem nyomát. Az új edző is számít a játékomra, hiszen beszéltem Zoran Kurtessel, elmondtam neki a munkámból fakadó leterheltségemet, s így is azt kérte, hogy játsszak még. Végül, de nem utolsó sorban a vezetőség is szerette volna, ha folytatom. Ezek figyelembe vételével határoztam arról, hogy még egy esztendőt vállalok. Így szeptemberben már a huszadik bajnoki évemet kezdem meg az NB I-ben. Ebből tizenöt a Pick Szegedhez kötődik – mondta a játékos, aki azt is elárulta, hogy Skaliczki László szövetségi kapitány szintén nagyon kapacitálta, hogy vállalja a válogatottságot is. De ő nemet mondott, hiszen sportigazgatói munkája miatt csak napi egy edzést tud vállalni. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűrész Emőke a Szeviépé

Kétéves szerződést kötött a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata a válogatott… Tovább olvasom