Sport

2009.02.12. 12:17

Phelps videóüzenetet küldött kínai rajongóinak

Az amerikaiak úszóklasszisa, Michael Phelps videóüzenetet küldött kínai rajongóinak, amelyben azt ígérte, hamarosan újra büszkék lehetnek rá.

Mint ismeretes, a pekingi olimpián nyolc aranyérmet szerző kiválóságról nemrégiben megjelent egy kép az egyik brit bulvárlapban, amelyen éppen marijuanát szív.

"Kedves kínai Barátaim! Mint azt tudjátok, az utóbbi időben a viselkedésem hagyott kívánnivalót maga után" - kezdte egyperces beszédét Phelps, amelyet több kínai internetes oldalon is látni lehetett. "Az elmúlt napok nagyon nehezek voltak, de az interneten rengeteg bátorítást és támogatást kaptam a kínai rajongóimtól. Tanulok a hibáimból, keményen fogok edzeni, hogy újra büszkék lehessetek rám" - folytatódik a videó.

A 23 éves úszófenomén a tavalyi pekingi olimpián beírta magát a történelemkönyvekbe, miután megdöntötte Mark Spitz 1972-ben felállított rekordját, és nyolc aranyérmet nyert a játékokon.

Ám rengeteg támadás érte amióta a News of the World című bulvárlap megjelentette róla azt a képet, amelyen éppen egy üvegpipát emel a szájához, amelyben feltehetőleg marijuna volt. A lap állítása szerint a kép még novemberben készült a Dél-Kaliforniai Egyetem egyik házibuliján.

Phelps a botrány kirobbanása után azonnal bocsánatot kért, hogy csalódást okozott a rajongóinak. A kínaiaknak küldött videójában elmondja: "a szeretetük és a megbocsátásuk" nagyon sokat segített neki.

Az amerikai klasszis nemrégiben szponzorációs alkut kötött a kínai Mazda céggel. A szerződés potos részleteit nem hozták nyilvánosságra, de egyes információk szerint 1 millió dollár körüli összegről van szó. Eddig még egy külföldinek sem fizetett ennyit egy kínai cég.

A Mazda csütörtöki közleménye szerint nagyon fontosnak tartják, hogy Phelps videóüzenetben bocsánatot kért a kínai rajongóktól. "A megbánása, és a kínai rajongóknak küldött videóüzenete megnyugtatott bennünket, hogy Phelps képes visszatérni a jó útra, és ismét elkápráztat majd minket eredményeivel" - áll a közleményben.

"Folytatjuk az együttműködésünket Phelps-szel" - zárul az iromány.

Címkék#botrány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!