Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Pick, az új lehetőségek nagy csapata

Tegnap Szegeden járt a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának új szerzeménye, a szlovén válogatott Luka Zvizej. A balszélső a várossal ismerkedett, kiválasztotta lakását, és átvehette szolgálati autóját. A kétszeres BL-győztessel a John Bull Pubban beszélgettünk.
– Miért éppen a Pick Szeged?
– Nem éreztem jól magam Spanyolországban. A Teka Cantabria nem éppen acélos csapattá alakult, az egykori világhírű együttes teljesen a csőd szélére sodródott. Ez az eredményen is meglátszott, hiszen kiestünk a bajnokságból. Idény közben néhány szegedi játékossal beszélgettem telefonon, hogy esetleg szükség lehet-e rám a Picknél. Mivel kedvező hírek érkeztek hozzám, ekkor kezdtem el a vezetőkkel tárgyalni.

– Kik voltak a súgók?

– Legyen az én titkom. A szerb játékosok nagy részét ismerem. Egy biztos, hogy a most tolmácsolásban segítő Bajusz Sándor nem volt a segítőm.

– Csak kézilabdás volt? Vagy más sportágba is belekóstolt?

– Mivel Celjében születtem, így nem volt kérdés, hogy én is ezt a sportágat válasszam. Kilencévesen kezdtem el játszani, egy év után már olyan iskolába jártam, amelyben a kézi játszotta a főszerepet. Ezután végig jártam a ranglétrát, már fiatalon válogatott lettem. Éppen kadettként értem el az első nagy sikeremet, 1998-ban bekerültem az Eb All Star-csapatába.

– Fiatalon külföldre került. Spanyolországban szép időket töltött el.

– A kezdet tényleg jóra sikerült. Huszonhárom évesen a Tekában játszottam, harmadik lettem a spanyol bajnokság góllövőlistáján. Ezután két év következett a világ egyik legjobb csapatában, a Barcelonában.

– A Pick Szeged saját nevelésű játékosával, Nagy Lászlóval közösen játszottak.

– Igen! Csodás időszak volt ez. Sikert sikerre halmoztunk, megnyertük a Bajnokok Ligáját, a spanyol bajnokságot, és még sok-sok kupát.

– Mégis váltott. Miért?

– Kedvező ajánlatot kaptam a volt csapatomtól, a Tekától. Végül megbántam, hogy ehhez a gárdához igazoltam, hiszen nagyon gyenge volt a keretünk. Szerencsére a szerződésemet, amely 1+1 évre szólt, úgy kötöttük meg, hogy ha jobb ajánlatot kapok, akkor elmehetek.

– Akkor jókor jött a szegedi keresés?

– Nagyon! Örülök az újabb kihívásnak, annak, hogy Európában is jegyzett csapathoz igazoltam. Jó lesz újból a BL-ben szerepelni, ez sem volt utolsó szempont, amikor aláírtam a szerződésemet.

– Mennyire ismeri a csapatot?

– Amikor a Barcával a Pickkel játszottunk, alaposan kielemeztük a játékukat, több meccset is láttam videón. Szerencsére a csapat tagjai közül többet is ismerek, így gondolom, könnyebben megy majd a beilleszkedés.

– Apropó BL. Egy szlovén gárda, a Velenje is a Szeged ellenfele lesz. Mit kell tudni róluk?

– Új edző vette át a csapatot, de a keret megmaradt. Jó csapat, különösen hazai pályán veszélyesek. Nagy csatát vívtak nevelőegyesületemmel a bajnoki aranyért, végül a Celje ült azonban trónra.

– Akkor Szlovéniában is hasonlóan két gárda vív öldöklő küzdelmet az aranyért, mint nálunk a Pick és a Veszprém?

– Nem! Hazám bajnokságában négy csapat küzd az aranyért. Igaz, azért a Lasko Pivovarno Celje legtöbbször győztesen kerül ki, mint idén is.

– Most egyedül érkezett Szegedre. Van családja?

– Egyelőre nincs, de foglalt vagyok!

– Mit vár Szegedtől?

– Jó és eredményes játékot. Nagyon várom már a bemutatkozást, úgy érzem, hogy minden fronton nagy dolgokra lehetünk képesek. A bajnokság és a hazai kupa mellett a BL-ben is nagyot alkothatunk. Kedvező csoportba kerültünk, de nem szabad elbízni magunkat, ebbe a hibába nem eshetünk. A Velenjével vívunk majd nagy harcot a csoportelsőségért, biztos, hogy jó kis partik lesznek ezek. A következő körben pedig bármi megtörténhet, én nagyon remélem, hogy ott is eredményesen szerepelünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Starcopy: biztató jövőkép

Amit elvártak, azt teljesítették. Azaz bennmaradt a hazai férfi röplabda-bajnokság legmagasabb… Tovább olvasom