Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Pick: hat napig távol Szegedtől

Pénteken útra kelt a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, hogy előbb vasárnap Celjében, majd szerdán Veszprémben megvívja BL- és bajnoki küzdelmét. Így az újszegedi sportcsarnokban csak csütörtökön láthatjuk ismét Puljezevicséket.
A szokásosnál is hosszabban búcsúzkodtak a szegedi férfi kézilabdacsapat játékosai szeretteiktől, barátnőiktől, hiszen legközelebb csak jövő szerdán késő este találkoznak. A Tisza Volán Zrt. buszflottájának legszebb járművére tizenhárom játékos és a szokásos kiszolgálószemélyzet szállt fel.

– Én csak szombaton este érkezem Celjébe, mert Sutkának vírusos betegsége van, s nem akarjuk, hogy a többiek elkapják – magyarázta Lele Ambrus ügyvezető elnök, hogy miért nem tart a csapattal.

Vadkerti Attila búcsúzik gyermekétől és feleségétől.
Fotó: Frank Yvette

Két véglettel is találkoztunk az elindulás előtt. Az egyik Pióker Sándor gyúró, aki már négy órával a start előtt ott volt az újszegedi sportcsarnokban. A derék izomgyógyász azzal magyarázta korai munkakezdését, hogy nagyon gondosan be kell pakolni, hiszen ilyen fontos rangadók előtt semmi sem maradhat otthon. El is mondta, hogy három garnitúra mérkőzésmezt (fehéret, pirosat is kéket) pakolt be. Mindenkinek egy-egy labdát, húsz törülközőt, s természetesen a gyúráshoz szükséges kencék sem maradtak ki a poggyászból.

Andjelkovics buszra száll.
Fotó: Karnok Csaba

– A focit egészen biztosan nem hagyom otthon, mert többen is rákérdeztek már, hogy benne van-e a tartóban – mondta a masszőr, aki természetesen az alapvető gyógyszereket is bekészítette.

Déli tizenkét órát jelölt meg indulási időpontnak Dobozi Iván szakosztályvezető, de ebből nem lett semmi, mert kiderült, hogy bár a határon nem kell már az útlevél, de a BL-mérkőzésen ez a passzus igazolásul szolgál. Ezt a dokumentumot pedig Krivokapics Milorad otthon felejtette. Negyedóra alatt azonban lihegve meghozta.

– Így Inárcson csak tíz percet állunk, mert fél hatra kibéreltük edzésre a nagykanizsai sportcsarnokot – jelentette ki határozottan a szakosztályvezető.

Indul a csapat a nagy túrára.
Fotó: Karnok Csaba

A hatnapos program

Nézzük a Pick Szeged programját: ma reggel kilenc órakor reggeli Nagyakanizsán, majd indulás Celjébe. Ebéd, pihenő után edzés a mérkőzés időpontjában. Ezt követően videózás. A vasárnap 17.15-kor kezdődő mérkőzés után bankett, majd éjfélkor takarodó. Hétfőn reggeli a celjei szállodában, majd visszaindulás Magyarországra. A Pick-vezetés külön kérése, hogy a kétéjszakás szállás helyszínét titokban tartsuk, hogy a játékosok zavartalanul készülhessenek a veszprémi nagy rangadóra. Természetesen hétfőn és kedden délután is edzést tart Vladan Matics. Szerdán, a csendes pihenő után pedig utazás Veszprémbe, a mérkőzés helyszínére (kezdés: 18 óra), amelyet a Sport1 élőben közvetít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombaton 17 órakor Győrben lép pályára a Szeviép

A Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata az Uniqa bajnokságban holnap 17 órakor Győrben lép pályára. Tovább olvasom