Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Pick siker Tatabányán: 29-27

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata őrületes meccsen 2 góllal nyert Tatabányán.

Tatabánya-Pick Szeged 27-29 (17-17)
bajnoki férfi kézilabda mérkőzés

60. perc: El. Nincs több gól, két góllal nyerünk 27-29.

59. perc: Halász hozza vissza a hazai reményeket, Kos töri be a kapujukat. Eldőlt? 27-29.

57. perc: a legjobbkor, a végére kapja össze magát Katzirz. Urban találata után a reklamáló szegedi trénert, Vladan Maticsot figyelmeztetik sárgalappal 26-28.

56. perc: Ghionea találata nyugtató, Kos is a pályán 25-27.

54. perc: olvad az előny. Zubait állítják ki 2 percre Diaz felöklelése után, majd Halász mattolja Marjanacot 25-26.

50. perc: még mindig két góllal vezetünk. Rebegjünk hálát Marjanacnak, aki nagszerű reflex-szel büntetőt hárít.

48. perc: végre Katzirz is elkapja a fonalat, Osmajics második kiállítása nem hiányzik 24-26.

47. perc: újra vezetünk! Zubai tarthatatlan beállóban és Ghionea is bizonyítja klasszisát. A szélső gyors két góljával 24-25.

44. perc: megint őrült módon potyognak a gólok. Kiss, Zubai, Halász és Krivokapics a sorrend. Nem jutunk előre. Andjelkovics válla nem bírja, cserét kér. Liszkai néhány percet tölt csak el a kapuban, jön vissza Marjanac 24-22.

41. perc: mágváltoztak a szerepek: most mi kapaszkodunk. Zubai és Krivokapics némítja a közönséget, már csak egy gól a távolság, amikor Diaz visszahúz bennünket a mocsárba 22-20.

37. perc: Halász Máté nem nosztalgiázik a Szegeden eltöltött éveken, kíméletlenül beveri 21-18. 

36. perc: újabb hazai találat után végre mi is örülhetünk. Ghionea büntetőből a nyolcadik gólját szerzi 20-18.

35. perc: még nem dobtunk gólt a második félidőben. Székely István viszont a másodikat szerzi. Ezúttal büntetőből 19-17.

34. perc: nem indul jól a játékrész. Székely révén átveszi a vezetést a hazai csapat. Andjelkovics először a pályán 18-17.

Szélsői remek játékával hiába szerzett négygólos előnyt a Pick az első félidő közepére, az átlövők gyengébb teljesítménye és a védekezés szellősége miatt a második játékrészben kezdődhet minden előlről.

30. perc: nem marad az előnyből. Tomas Urban tesz róla. Ez a félidei eredmény 17-17. 

29. perc: Ghionea hetesből szerzett találatára kettővek válaszol Diaz. Egy gólra a Tatabánya. időt kér vladan Matics 16-17. 

27. perc: Katzirzot és Osmajicsot is kizavarják a játékvezetők, a lehetőséget Kiss Ádám használja ki 14-16.

25. perc: megint beindulnak a felek: Szabó góljával kapaszkodnak a hazaiak, majd Lele és Nagy gólváltása következik. A ráadás Ghionea újabb nagyszerű alakítása. Időt kér a Tatabánya 13-16. 

24. perc: Osmajicsnak nagyon nem megy: már a negyedik kísérletét tolja ki az egykori szegedi kedvenc, Szente Gábor. Diaz hosszó hazai gólcsendet tör meg 11-14.

22. perc: az iram nem hagyott alább, a gólok már kevésbé potyognak. Marjanac egyre inkább elkapja a fonalat. A kapus parádés védése után Krivokapics bombáz 10-14.

19. perc: a nézők csak úgy kapkodják a fejüket, rengeteg a gól. Zubai találata után Kocsis eredményes, majd Krivokapics is megszerzi az első találatát. Nagy és Ghionea gólváltása is belefér ebbe a szűk három percbe 10-13.

16. perc: a szélsőink egyelőre szárnyalnak, Ghionea már a negyedik gólját szerzi. Gólok itt is, ott is, Székely büntetőjével tapad a Tatabánya 8-10.

12. perc: Herbert nem sokat tétlenkedik a Kos-tól kapott labdát beállóból vágja be, az egykori szegedi, Halász Máté gyorsan válaszol. Zubai is szeretne hozzátenni a meccshez, akárcsak Zvizej, a szélső labdalopás után száguld a kapuig 5-8.

9. perc: Lele Ákos tereli jó útra ismét a szegedieket. Védekezésben Herbert és Kos a pályán 4-5.

7. perc: Ivo Diaz a régi, Nagy Tamást pedig nem tudjuk fogni, gyorsan elillan az előny 4-4.

6. perc: Ghionea nagyon beindul, sorozatban háromszor veszi be az ellen kapuját, miközben csak egyet kapunk, Nagy Tamás örülhet 4-2.

2. perc: Székely révén a hazaiak szereznek vezetést, de Zubai gyorsan egyenlít 1-1.

1. perc: A Pick kezdi a találkozót. A kapuban Marjanac, előtte Ghionea, Krivokapics, Lele, Zubai, Osmajics és Zvizej.

17.55: a hivatalos jegyzőkönyven Andjelkovics, Katzirz és Kos neve is szerepel, így teljes csapattal léphet pályára a Szeged a bányászvárosban.

17.50: megszépült sportcsarnok fogadta a csapatokat. Új lelátó is épült a létesítményben és az öltözőket is felújították.

Lele Ákos az elmúlt szezonban még a Tatabányában szerepelt, kölcsönjátékosként. Most viszont a vendég alakulatot erősíti. Így mindkét gárdát jól ismeri. - Szegedi győzelmet és jó játékot várok magamtól - mondta. - Tudom, alaposan megerősödött a Tatabánya. Szerintem, az idei év egyik meglepetés csapata is lehet.

A hét közben legyőztük a Mezőkövesdet, ez önbizalmat adhat. Nehéz az ilyen meccseken szerepelni, hiszen sok szállal kötődöm Tatabányához. Jól is éreztem itt magam. A legjobb barátom, Halász Máté is a Carbonexben kézizik - mondta el a fiatal játékos.

- Mi először játszunk hazai pályán, ami persze sokat számíthat, de nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen egy teljesen új csapattal szerepelünk az idei idényben. Azt ígérhetem, nem adjuk könnyen a bőrünket. Titokban, egy bányásznapi meglepetésben gondolkodunk. Iváncsik Ádám sérülése miatt nem léphet pályára, Kanyó Bence térdét pedig éppen a napokban műtötték - árulta el Marosi László, a tatabányai klub elnöke. 

Teljes a csapat, Danijel Andjelkovics, Katzirz Dávid és Igor Kos is játszhat ma Tatabányán, a helyi Bányász elleni bajnoki mérkőzésen. Ez a legfontosabb hír a kétszeres magyar bajnok Pick Szeged háza tájáról, hiszen a három válogatott játékos az első, Mezőkövesd (37–28) elleni összecsapást kihagyta. „Rendben vannak, vállalják a játékot!" – fogalmazott tömören dr. Szabó István, a Pick csapatorvosa.

El is kél a három kézilabdás, hiszen a Bányász a nyáron alaposan megerősödött, elég csak megemlíteni az új szerzemények közül annak az Ivo Diaznak a nevét, aki sokszor tört borost még veszprémi játékosként a szegediek orra alá. Mivel Tatabányán éppen ezen a napon lesz bányásznap, így nem elképzelhetetlen, hogy az egykor sok csatát megélt sportcsarnok dugig telik.

Luka Zvizej vezér lehet Tatabányán. Fotó: Karnok Csaba
Luka Zvizej vezér lehet Tatabányán.
Fotó: Karnok Csaba

A hazai csapatban két egykori szegedi, Szente Gábor kapus és Halász Máté szerepel. Szegedi oldalon Liszkai Szilveszter, Lele Ákos és Vancsics János erősítette egykor a Tatabánya csapatát. Hét közben a Bányász leigazolta a szlovák válogatott kapust, Michal Melust, igaz, több játékosa is sérült. Az első fordulóban az MKB Veszprémtől úgy kapott ki a Pick ellenfele 34–24-re (Halász 7 gólt szerzett), hogy a félidőben a bajnok csak 14–11-re vezetett.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. barkasz 2009. szeptember 07. 14:03
  „Buksi valamennyit konyitok a sporthoz...De minden tiszteletem a fiataloké.de azok mellé kell egy rutinos játékos a posztján.Lásd Pip is irta Zubaival azt csinálnak a falba a védök amit akarnak.Nem bántani akarom de sajnos ez igy van.”
 • 29. Pip 2009. szeptember 06. 21:37
  „Átlövő játékunk azért gyenge, mert már nincs egy Mezei a falban, aki zárni is tud nekik. A nélkül meg nehéz. Vujin sem lőne 11-et egy jó beálló nélkül...”
 • 28. TUTI 2009. szeptember 06. 21:21
  „HAJRA PICK SZEGED! MAGYAROK! KEZISEK!”
 • 27. Yucca 2009. szeptember 06. 21:05
  „Buksi, tanulj már meg helyesen írni, mert annyi és olyan szemetszúró hibád van, hogy az fáj, és gondolom nemcsak nekem!”
 • 26. Yossarian 2009. szeptember 06. 20:00
  „az Andjelkovicstól már rég meg kellett volna szabadulni. továbbá nincs átövője sem a csapatnak. akik vannak semmit sem érnek. szóvak szar a helyzet rendesen.
  de fejétől bűzlik a hal.
  a klub menedzsmnetje egyszerűen alkamatlan a feladata elvégzésére.”
 • 25. Buksi 2009. szeptember 06. 17:48
  „Látod kreativ vannak itt olyan irkafirkák akik mindentudók, de a lényeget nem értik !!

  Mit gondoltok Deni miért sérül le mindig ? Mert vigyázza magát !

  Egyezzek azzal a gondolattal, hogy az MKB sem "magyar csapat". Igy a Kiel sem német, a Barca sem spanyol.... de nem ez a lényeg ! Ha hozzod az eredményt pénzt keresel, ha nem pénzt visszel. Tény, hogy a PICKbe nincs lóvé!! De miért is nincs!!?? Nincs EU-s pályázat amit az Elvtárs elsimítt és valaki ezért visszaosztja a csapatnak amit további "baktériumok" felszívják !!

  Tény az is, hogy van egy bajnoksági szinten elsö 3 ban végző csapatunk és én ezt elfogadom de utálom a nagy transzparenseket, bejelentéseket.... Közben pedig nem tudunk egy feleslegessé vált Nenadicot ( a beharangozott PeterPánt) elpattintani vagy egy-két valójában minőséges átlővőt hozzánk csáítani !

  Ezért mondom, adjuk el a játékos állományunkat ( legalább akiért most még tudunk kapni valamennyi lóvét!) hozzunk vissza vagy szerződtessünk 3-5 fiatal és értékes játékost és kezdjünk újból csapatot építeni...

  Xene és barkasztól pedig csak annyit kérdeznék, hogy mennyi ideig játszotak kézit ?
  Én 11 évig intenzíven eztt ettem és ez feljogosít, hogy néha építőjeleggel kritizáljak !”
 • 24. Mustang 2009. szeptember 06. 16:36
  „miért sérült másfél éve a Pick Szeged?
  Andjelkovics nem játszik már lassan egy éve...”
 • 23. xene@freemail.hu 2009. szeptember 06. 15:55
  „KREATÍV, BUKSI: Akkor a Veszpréme elleni rangadóra ki se gyertek, mert az ellenfél csapatában szinte nincs is magyar játékos! Egyébként meg kíváncsi lennék, ki járna ki, ha csak magyar játékosokkal a 3. helyért küzdenénk. Megjegyzem, ha ez a keret csak 2 góllal képes a Tatabánya ellen nyerni, akkor a tiszta magyar csapatod örülhetne, ha nem a kieső helyen végezne....”
 • 22. barkasz 2009. szeptember 06. 14:29
  „De jó,hogy mindenki ilyen kurva okos!!Akinek nem tetszenek a meccsek az maradjon a seggén otthon vagy menjen a tiszapartra ráérö idejében szemetet szedni.Ha valaki jól játszik azért baszogatjék,hogy miért nem játszik jobban,ha valakinek éppen nem megy,azt egyböl zavarják el.Nektek semmi nem jó?Kedves kreatív és buksi miért nem száltok be egy kis lóvéval és akkor meglehetne mutatni?!!”
 • 21. kreatív 2009. szeptember 06. 13:46
  „Buksi:
  Hát ez egy gyenge csapat úgy, ahogy van !
  Ez a PICK az idén nem fog semmi emlékezetesset alakítani, de talán ezt a szurkolók belátják és NEM LÁTOGATNAK KI a mérkőzésekre !

  A gondolat jó Buksikám! NÉZŐ-BOJKOTT!!! Addig, míg idegen-dominancia van!
  Magyar játékosokkal, magyar edzővel a harmadik helyért!!! Legyen ez a cél!!! A mostani időszakban az önkormányzati támogatás megvonása, terembérleti díj fizetésére kötelezettség, SZURKOLÓI-BOJKOTT!!!”
 • 20. kreatív 2009. szeptember 06. 13:27
  „No, nézzük! Határozott vélemény formálódott tavasszal: - a szerbek egy része , edzőstől együtt távozik a csapatból, ....mert ha nem, megszűnik az önkormányzati támogatás!!!
  Mi lett a vége! Visszakönyörögték magukat, edzőstől, megható színjátékkal, szponzori háttérrel! Rendben, ha ez így van, minden maradjon, ahogy volt, ....de VÁROSI, ÖNKORMÁNYZATI, KÖZPONTI TÁMOGATÁS NÉLKÜL!”
 • 19. Pip 2009. szeptember 06. 13:06
  „Denit elküldeni?:D Azért tartunk itt, mert sérült, és nélküle ennyit érünk... Luka szerződése meg nem jár le, kár lenne elküldeni, ahogy a Makit és Valit is. Rájuk kell építeni. Osma aki felesleges.”
 • 18. xene@freemail.hu 2009. szeptember 06. 11:22
  „Az ilyen elkényeztetett kommentelőket egy állatkertbe zárnám és mutogatnám a látogatóknak. Ha nem tetszik az eredmény és a csapat, nem kell nézni! Ilyen egyszerű! Kapcsolj rögbire vagy amire akarsz....
  És a Pick nemcsak Krivóból áll, van még 10-15 másik csapattársa, aki szintén lőhetne 11 gólt minden meccsen...”
 • 17. Buksi 2009. szeptember 06. 09:47
  „Hát ez egy gyenguccccc csapat úgy ahogy van !
  Krivó most hol van a 11 ? Mondtam én, könnyű egy M.kövesdnek benyomni 11-et! Majd meglátjuk mi lesz a Dunaferrel, K.métel az MKB-t nem is említve? Pericsnek képtelen gólt lőnni !
  Gyorsan el kell adni Denit, Lukát, Makit, Valit! Még kapunk egy kis lóvét értük, mert jövöre ha szabadúszók lesznek úgyis eligazolnak !
  Ez a PICK az idéne nem fog semmi emlékezetesset alakítani, de talán ezt a szurkolók belátják és NEM LÁTOGATNAK KI a mérkőzésekre !”
 • 16. jmon 2009. szeptember 06. 09:43
  „Akkor új csarnok Szegeden és BL elődöntő a Pickkel, lesz vagy nem lesz, "drága" pistrui úr????????? Vagy ez már nem téma a szevi holdingban??????”
 • 15. pinkfloyd60 2009. szeptember 06. 07:20
  „Hello! Sajnos az előkészületi meccseken tapasztalt játék maradt,sok golt kapunk.Nekünk most már nem a Veszprémmel kell foglalkozni,hanem a Dunaferrel,velük fogunk nagyot küzdeni a 2-3 helyért!!!Viszajött a 90-es évek eleje amikor a Veszprém 10-12 pontal nyerte a bajnokságokat!”
 • 14. Elendur 2009. szeptember 06. 05:38
  „Pistur-Szeged, hajrá..... :(”
 • 13. Pip 2009. szeptember 05. 21:54
  „Laluska nem játszott jól, kár ragozni...”
 • 12. gacsi 2009. szeptember 05. 21:50
  „A második félidőben még a gólig is eljutott? A végén még őt is honosítani fogják a spanyolok! Valószínű, hogyha nemzetközi szintről beszélünk, nem egyre gondolunk, továbbá ehhez a játékhoz mekkora bérigénye lehet?”
 • 11. love 2009. szeptember 05. 21:20
  „gacsi!
  Te azt sem vetted észre, h volt 5 gólpasza és a védekezése is jó volt Lalának.
  A második félidőben pedig gólt is dobott és végig játszott.
  És a végén a Koper megszorongatta a Vp-t. Nagyon élvezhető második félidő volt.
  A picket meg holnap a szeged tv-ben leadják 16:10-től, ha vki szeretné megnézni.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zácsik is pályára lép Hódmezővásárhelyen

Minden bizonnyal pályára lép az FTC-RightPhone színeiben Zácsik Szandra a zöld-fehér együttes… Tovább olvasom