Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Pick Szeged-Nordhorn 31-26

Kézilabda - A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata öt góllal ugyan nyert a német Nordhorn ellen a KEK-negyeddöntő visszavágóján, de búcsúzott a sorozattól. Matics az idény végéig marad.

Pick Szeged-Nordhorn 31-26 (15-13)
Férfi kézilabda KEK-negyeddöntő, második mérkőzés, Szeged, 5000 néző. Vezeti: Stolarov, Licis (lettek).

Pick Szeged: Puljezevics - Ghionea 9/2, Krivokapics 1, Andjelkovics 4, Zubai 1, Petrea 5, Zvizej 6. Csere: Marjanac (kapus), Herbert 1, Osmajics 1, Laluska 2, Katzirz, Nenadics 1, Vancsics. Edző: Vladan Matics.

Nordhorn: Gentzel - Verjans 2, Weinhold 3, Karlsson, Myrhol 2, Stojkovics 8/6, Sprem 2. Csere: Katsigiannis (kapus), Mickal, Szűcs 6, Hansen, Prybecki 3. Edző: Ola Lindgren.

Kiállítások: 8 illetve 14 perc.

Hétméteres: 4/3 illetve 6/6.

Továbbjutott a a Nordhorn 60-56-tal.

A mérkőzés után Vladan Matics kirohant a szurkolókhoz és szinte egyesével mindenkit magához ölelt. Szomorú búcsú, felkavaró pillanat. A közönség állva tapsolja a trénert, akinek ezek a búcsúpillanatai.

Az elnökség döntött, a trénernek elfogadta a lemondását, de az idény végéig ő marad az edző. Matics a Magyar Kupában és Budapest Bank férfi kézilabdaligában is a győzelemre hajt, szeretne szépen búcsúzni.

Pick Szeged-Nordhorn - KÉPGALÉRIA

Matics: A szurkolókért is hajtok

– Nagyon meghatódtam – kezdte a beszélgetést Matics –, nem tudtam megszólalni, hatalmas gombóc volt a torkomban. Olyat kaptam a szurkolóktól, amit sohasem feledek. Csodás dolog volt megtapasztalni azt a szeretetet, amit felém árasztottak. Hat évet játszottam a Pickben, két évet edzősködtem, és ez a köszöntés azt bizonyítja, hogy tettem valamit a szegedi kézilabdáért. Nagyon szerettem volna a csapatommal megnyerni a KEK-et, a város megérdemelte volna. El kell viszont ismerni, a Nordhorn jobb volt. Láttam róluk több felvételt is, tudtam, hogy nehéz dolgunk lesz. A németek megérdemelten jutottak tovább. Köszönöm a vezetőknek, hogy kiálltak mellettem, és a hátralévő két hónapban irányíthatom a Picket. Ígérem, minden erőmmel azon leszek, hogy a magyar kupában és a bajnokságban is sikerüljön megvernünk a nagyon erős Veszprémet. Egy biztos: két-három játékossal személyesen leülök beszélgetni. A héten a frissítés, a fizikai felkészítés játssza majd a főszerepet. Két hetünk van felkészülni az mk-fináléra. Semleges helyszínen csatázunk majd. Szeretnénk visszahozni a serleget Szegedre. Most egy cél motivál: szépen búcsúzni szeretett Tisza-parti közönségemtől.

60. perc:
Ghionea kilencig jut, a Pick Szeged búcsúzik a KEK-től 31-26.

59. perc: tovább nő a különbség, Zvizej tesz róla 30-26.

57. perc: most van élet a csapatban, Petrea is góléhes, de már későn 29-26.

56. perc: Herbert gólja bámulatos, Matics időt kér. Valószínűleg most utoljára ad tanácsot a csapatnak, a kiesés miatt vélhetően távoznia kell a Pick edzőjének 28-26.

54. perc: Zvizej hasítja a levegőt 27-26.

53. perc: Myrhol beállóból, Ghionea szélről növeli góljai számát 26-26.

52. perc: Weinhold-Ghionea gólpárbaj 25-25.

49. perc: legalább vezetünk Ghionea góljával, de csak ideiglenesen. Szűcs Csaba megint 24-24.

46. perc: a sumós testalkatú Prybecki őrületbe kerget bennünket, Szűcsnek is minden bejön 23-23.

46. perc: megint kettővel vezetünk. Előbb büntetőből Ghionea, majd akcióból Nenadics 23-21.

44. perc: Stojkovics előbb büntetőből, majd akcióból 21-21.

42. perc: Sprem ront a hangulatunkon 21-19.

41. perc: feltámadtunk, Andjelkovics a Messiás 21-18.

40. perc: Andjelkovics a kisrepülő, 20-18.


40. perc: vészesen fogy az idő, Laluska góljával minimális az előny 19-18.

38. perc: Zvizej nem adja fel, a mackós Stojkovics sem 18-18.

37. perc: Stojakovics az ötödik hétméteresét is bevágja 17-17.

35. perc: Petrea a negyedik gólját lövi, hosszan támadnak a németek, őket nem hajtja a tatár. Szűcs Csaba lő hálószaggató gólt 17-16.

34. perc: Szűcs Csaba higgadt 16-15.

Andjelkovics támadásban és védekezésben is jeleskedett. Fotó: Schmidt Andrea
Andjelkovics támadásban és védekezésben is jeleskedett.
Fotó: Schmidt Andrea

Matics marad az idény végéig

A KEK-visszavágó után a Pick elnöksége rögtönzött összejövetelt tartott az újszegedi sportcsarnokban. Ekkor döntött a vezetőség, hogy Vladan Matics, Szeged legeredményesebb kézilabdaedzője az idény végéig marad a csapatnál.
– Kisebb vita alakult ki köztünk – számolt be az összejövetel részleteiről Ujhelyi István, a Pick társadalmi elnöke –, de utána egységesen döntöttünk, hogy Matics maradjon. Két héttel az mk-döntő előtt nincs értelme az edzőváltásnak, olyan trénert pedig ebben a helyzetben és időben nem találnánk, akivel hosszabb távra tervezhetnénk. Az is biztos, hogy nekünk, vezetőknek is el kell beszélgetnünk több játékossal. Profi fizetést kapnak, de többen nem profi játékot nyújtottak az elmúlt időszakban. A mai gazdasági helyzetben a csapat vezetői mindent megtesznek a zavartalan működésért, így a sportolóktól is elvárható, hogy ők is mindent megtegyenek azért, hogy profi módon kézilabdázzanak.

 
32. perc:
Stojkovicsot nem zavarja a fütty, büntetőből ismét beveszi Puljezevics kapuját 16-14.

31. perc: Ghionea nem felejtett el kézilabdázni a szünetben 16-13.

A Szeged becsülettel teszi a dolgát, két góllal vezet is német ellenfele ellen, akár meg is dícsérhetnénk a Matics-csapatot, ha nem ismernénk az odavágón történteket. Ennek tudatában már kevés ez a produkció.

30. perc: nagyon kellett Zvizej okos gólja 15-13.

29. perc: Verjans tesz róla, hogy ne tudjunk meglépni 14-13.

27. perc: megint kettővel megyünk, Osmajics a tettes. Puljezevics véd és őrjöng. Régen láttuk tőle. Több se kell az ezerfejűnek, Matics időt kér 14-12.

26. perc: az exveszprémi Myrhol egyenlít, Petrea nem hagyja annyiban a dolgot 13-12.

24. perc: Weinhold akasztja meg a Szeged lendületét. Laluska, majd Ghionea löketét fogja Gentzel 12-11.

23. perc: fontos és látványos találat: Petrea páros lábbal felugorva jegyzi, Zvizej kínaiból tesz hozzá még egyet, időt kér a Nordhorn 12-10.

22. perc: Szűcs Csaba nem szívbajos, mint ahogyan Ghionea sem az büntetőből 10-10.

20. perc: a friss horvát világbajnoki ezüstérmes Sprem találatára, Zubai felel 9-9.

19. perc: elszórakoztuk az emeberelőnyt, Krivokapics ellépi, így szabálytalan a gólja. Verjans góljával először vezetnek a vendégek, de Andjelkovics rögtön egyenlít 8-8.

Ez nem Krivokapics meccse volt.
Ez nem Krivokapics meccse volt.
Fotó: Schmidt Andrea

17. perc: piócaként tapadnak a németek, most Weinhold szívja a vérünket. Stojkovicsot zavarják ki két percre, Zvizej a térdéhez kap, de folytatja a szélső 7-7.

15. perc: A kapuban Marjanac, elől Andjelkovics varázsol. Zubai gólját nem adják meg. Leért a beállós lába. Hát. 7-6.

13. perc: Petrea második szándékból nagy gólt ragaszt a felső sarokba, Pryzbecki egyenlít 6-6. 

12. perc: megállt a tudomány. Szűcs Csaba is beköszön 5-5.

10. perc: Pryzbecki mintha nem is küszködne szívritmuszavarral, Zvizej büntetőt, Krivokapics átlövést hibáz 5-4.

9. perc: egészen valószerűtlen, kicsavarodott testhelyzetből is meglepi Gentzelt Ghionea 5-3.

8. perc: Laluska, mint a tank. Mindent eltakarít az útjából 4-3.

6. perc: harmadszor egyenlít a hétméteres vonal mögül Stojkovics 3-3.

5. perc: Krivokapics átlövéséhez egy adag mázli is kell, de mégiscsak hazai pályán vagyunk 3-2. 

4. perc: megvan az első akciógól, Ghionea repül a szélen, Stojkovics büntetőből egyenlít 2-2.

3. perc: hétméteresből egyenlítenek a vendégek, Stojkovicsnak a kapufa is segít 1-1.

1. perc: büntetőhöz jut a Szeged. Zvizej bedobja 1-0.

A Pick kezdi az összecsapást.

Amikor még reménykedtünk
Amikor még reménykedtünk
Fotó: Schmidt Andrea

17.30 óra: megkezdődött a bemutatás, érkeznek a németek, a közönség tombol, pedig a kedvenceik még a másik sarokban sorakoznak. Szűcs Csabát nagy tapssal fogadják. No, most jönnek a pickesek. Szétrobban az aréna. Most a füldugó sem segítene. A két csapatkapitány, Herbert Gábor és Karlsson zászlót cserélnek. Pattanásig feszülnek az idegek.

17.20 óra: a kezdés előtt 10 perccel dugig megtelt az aréna. A közönségen nem fog múlni, hogy sikerüljön a bravúr. A szegedi játékosok is elszántnak tűnnek: a továbbjutásért, az edzőjükért és a becsületükért harcolnak ma.

17.15 óra: Igazi nemzetközi együttes a Nordhorn: a német játékosok mellett svéd, norvég, szerb, horvát, cseh, lengyel és Szűcs Csaba személyében szlovákiai magyar klasszist is foglalkoztatnak. Ezúttal sem lesz túl hosszú a németek kispadja, de akadnak olyanok, akik játékra jelentkeztek az odavágót kihagyók közül: Katsigiannis lesz a cserekapus. Mickal, Hansen és a szívritmuszavarral küszködő Piotr Pryzbecki is kerettag.

17 óra: már a küzdőtéren melegítenek a csapatok, lassan szállingózik a nép a sportcsarnokba. A hazaiaknál a sérült Vadkerti és az ezúttal kimaradó Stamate nincs ott a keretben. A fiatal szélső, Vancsics János ugyanakkor élvezi Vladan Matics bizalmát.

Nincs könnyű helyzetben a Szeged, hiszen a KEK-negyeddöntő első mérkőzésén 34–25-re nyert a Nordhorn a Pick ellen A Bundesligában nyolcadik helyen álló együttes az odavágón mindössze egyetlen cserejátékossal kiállva is lemosta a pályáról a magyarkupa-győztest.

Nordhornban alaposan megégtek a Pick sztárjai
Nordhornban alaposan megégtek a Pick sztárjai - a visszavágón javíthatnak

A Nordhorn tegnap megérkezett Szegedre – Dortmundból késve indult a repülőjük –, fél hatkor az újszegedi sportcsarnokban tréningezett az EHF-kupa győztese. Ola Lindgren csapata – nyártól a Rhein-Neckar Löwen edzője lesz – listáján viszont szerepel a 36 éves átlövő, Piotr Pryzbecki neve is. Hogy játszik-e a szívritmuszavarral küszködő játékos, az csak ma derül ki.

A klubvezetés a németországi vereség után úgy döntött, hogy a szurkolók ingyen nézhetik meg a meccset, így telt ház lesz az összecsapáson.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. rozator 2009. április 06. 08:30
  „gardista!Nézzél Andersent! Az való neked!”
 • 26. hazaipalya 2009. április 06. 05:44
  „azt tudom hogy a PIckesek intelligensebbek .”
 • 25. zehn 2009. április 05. 17:29
  „gardista33! Természetesen a szivem a Pick Szegedé! Már akkor is nekik szurkoltam amikor még Tisza Volán volt. DE!! A Veszprém ellenfél, nem ellenség. Ha nemzetközi meccset játszik, mint magyar csapatnak szorítok nekik is. Minden más esetben nem. Persze nem teszik,hogy folyamatosan elviszik legjobbjainkat./Sándor,Oszlánczy, Bartók, Buday, Mezei,Eklemovics,Illyés./ Sajnos megtehetik de a játékosok is kérdőre vonhatók, miért nem ragaszkodnak jobban Szegedhez.A pénz számít.Ha nekik ez többet jelent, mit lehet tenni? Nem vagyok szemellenzős elvakult drukker. Látni kell a hibákat, különben még elhisszük, hogy világverők vagyunk. Sajnos ez nem így van.Ha szidom a Veszprémet, attól a Szeged nem lesz jobb! A dunántúli csapat jobb anyagi kondíciokkal rendelkezik és - bár minden elismerésem a szegedi vezetőknek, edzőknek - jobb menedzsmentel, edzővel, játékosokkal. Az eredmények ezt tükrözik, ezzel nem lehet vitatkozni.Érzelmi alapon lehet hőzöngeni de ez nem vezet sehova. Veszprémben minden a kézlabdának van alárendelve.Nincs is más jelentősebb sportáguk ezen kívül. Sajnos országos szinen is többen sponzorálják őket.”
 • 24. gardista33 2009. április 05. 11:10
  „igaz még igy is megvertük öket a kupadöntöben :) sirtak is utana hetekig meg nyafogtak .”
 • 23. gardista33 2009. április 05. 11:09
  „zehn,nekem eszembe nem jutna veszprémet nézni azok utan amik történtek. Felvásárolták legjobbjainkat és utána meg aláztak minden nyilatkozatukkal .szánalmasak.igazi Pickes sose néz fotexet.”
 • 22. xene@freemail.hu 2009. április 05. 10:33
  „Puljezevic szerintem nem tehet az eredményről. A meccs elején sorra jöttek a hetesek...azt meg nagyon jól lőtték sajnos....Ha védett is, a kipattanóra nem vetődött senki...így a németeké lett a labda. Érthető, hogy miért kritizálja állandóan a társait. Gyenge védekezéssel állhat bárki a kapuban, az sem fog sokkal jobb eredményt elérni. Ott volt Myrhol és Stojkovic...a német csapattársak adogatták a labdát, majd gyorsan bepasszolták nekik azt, s már gól is volt. Pedig 2 ember is fogta őket!!!!”
 • 21. xene@freemail.hu 2009. április 05. 10:25
  „Hát KREATÍV...ha Katzirzokkal, Laluskákkal lenne tele a csapat...bele sem merek gondolni mi lett volna az eredmény, de hogy nem győzelem, az 100%. Laluska, meg Katzirz is amikor fenn volt a pályán, ugrabugrált, de kapura nem lőtt, ha meg igen...fölé. Zubait megették a beállós pozícióban..dobott 1 vagy 2 gólt. Herbertet lehet igazán dicsérni a magyarok közül. Nem mondom, hogy az idegen-légiósok is mind jók voltak...talán Krivokapic az, aki elég gyenge mostanság.
  Azt meg értsd meg...hogy nem az önkormányzat tartja el a csapatot. Ez egy vállalkozás gyakorlatilag, ami többségében Pistrui Úr tulajdona. De úgy látszik Neked lehet magyarázni...ha nem tudod felfogni ép ésszel a dolgokat.”
 • 20. joy 2009. április 05. 09:37
  „Gratuláció fiúk!
  Jók voltatok, de a Germánok sokkal jobban fölszívták magukat.
  Érthető, legtöbbük sorsa múlik a győzelmükön, hisz a csődbement csapatból valahová el lell szerződniök.
  Nekik ez az utolsó esélyük.

  Ne hallgassatok az ellendrukkerek károgására!
  Ti vagytok a legjobbak!
  Előre a Liga, és a Kupa győzelmekért!
  Rá, rá, hajRÁ!”
 • 19. favágó 2009. április 05. 09:00
  „Krivó semmit sem csinált! 10 méterekről kaptunk potya gólokat! Ennyit ér a magyar bajnokság!”
 • 18. zehn 2009. április 05. 08:47
  „Nagyon szurkoltam a fiúknak.Gratulálok a győzelemhez!Ez a csapat ennyit tud, nem többet.Ez elég a nemzetközi középmezőnyhöz, de nem elég merészebb álmok megvalósításához.Csodálkoztam a vezetők optimizmusán / tíz gólos győzelem /ami nem volt reális kilenc gólos vereség után.Egy mérsékelt tudású, jövőre másodosztályú német együttes búcsúztatott bennünket. Néztem a Veszprém meccsét is. Mit mondjak?
  Fényév különbség van a két csapat közt. Ők ezt a német gárdát oda-vissza símán verték volna.Amíg egy, a magyar bajnokságnál is gyengébb pontvadászatból igazolgatunk, semmi esély a továbbfejlődésre.Arra persze elég, hogy örökösen a Veszprém mögött kullogó langyos társaság legyünk.
  Ja! Puki helyett én is állhattam volna tegnap a kapuban, 60 perc alatt biztos eltaláltak volna egyszer-kétszer.
  Mégegyszer. A győzelem dícséretes, kár az idegenbeli zakóért.”
 • 17. tonca 2009. április 05. 07:29
  „A "Nagy tavaszi hadjárat" jelenleg a Világosi fegyverletételnél tart!
  Az idén nem nyerünk sajnos semmit. :(”
 • 16. rozator 2009. április 05. 06:55
  „Kreativ! Én vállalom a szponzorációdat! Holnaptól otthon fogsz origamizni,én állom a használt papírt!”
 • 15. Ebgondolat 2009. április 05. 02:14
  „Én örülök annak, hogy szólásszabadság van és mindenki elmomdhatja a véleményét! Igaz, nagy hátránya, hogy olyan emberkék eszmefuttatásait is el kell olvasnom, mint pl "kreatív"-ét! :-( Talán ,ha szétnézne a VILÁG más csapatainál, szinte nem talál olyat, melyben ne játszanna egy rakás külföldi (pl: NHL, NBA - usa, Premier League, Bundesliga, La Liga, Ligue 1, stb...) Úgyhogy, talán mindenkinek jobb lenne, ha az ilyan "kreatív" félék megtartanák maguknak a már-már nacionalista hangvételű véleményeiket! Nekik is jobb lenne, de főleg nekünk...!!!”
 • 14. meszi1985 2009. április 04. 22:20
  „Semmi gond! Magyar kupa SEMLEGES területen,majd ott lehet bizonyítani! Ha ott sem megy és Matics elmegy,akkor vigyen magával egy pár játékost is!! Hajrá Pick!”
 • 13. sós 2009. április 04. 21:48
  „Hajrá Pick Szeged!Majd legközelebb jobban odafigyeltek.Köszi hogy szórakoztattok több ezer nézőt!”
 • 12. pernyi 2009. április 04. 21:47
  „Kedves kreatív!

  Ha ilyen okos vagy akkor mondd már meg, hogy a jó magyar kézilabdások miért nem játszanak Magyarországon? Hiába nevelünk ki fantasztikusan tehetséges játékosokat ha leigazolnak külföldre vagy Veszprémbe...”
 • 11. haresz 2009. április 04. 21:40
  „kreatív mi közöd van hozzá másodrendű polgár (értsd:csőcselék) vagy! Nem az önkormányzat veszi az idegenlégiósokat te lüke-pék!”
 • 10. kreatív 2009. április 04. 21:13
  „Magyar csapatba, magyar játékosokat! Magyarul lehet dícsérni és szidalmazni őket!
  Két gyenge csapat sokadik rangú találkozója, az ellenfél legjobbai nélkül, a kifogyhatatlan nemzetközi kupa lehetőségeknek köszönhetően! Kell ez nekünk?!
  Az önkormányzati támogatást a tömeg -és iskolai sportra kell fordítani, nem idegenlégiósokra! Ezt az eredményt csak magyar játékosokkal is elérhettük volna!
  Mennyi egy "PICKICS"-es idegenlégiós havi keresete? ...de őszintén, ilyen teljesítményért? Mennyit keres a csoda edző? ....de őszintén !!!!
  Az ingyenes belépő miatti anyagi veszteséget milyen módon kompenzálták??? ...csak nem megint az önkormyányzat??!!. Mennyi teremdíjat fizet havanta a csapat???!!!
  Igazi profi csapat, igazi profi belépődíjakat követel! Fizessenek a megszállottak. a "PICK-ICS-FAN"-ok!!!! Hobbymat, szenvedélyes szabadidő elfoglaltságomat egyetlen fillérrel sem támogatja önkormányzatunk!!! Engem még egyszer sem engedtek be ingyen a városi uszodába!!!!”
 • 9. kuhnagnes 2009. április 04. 20:25
  „Szerintem ott hibázott mindenki,hogy előre kijelentették,hogy mit kell megnyernie a csapatnak csendben kelett volna hinni bennük és akkor nincs csalódás. MATICS remélem marad a csapatnál minden edzőnek vannak vesztes meccsei így kellene elfogadni a csapaton belül pedig lehet,hogy át kellene gondolni kivel mi a helyzet pl miért nem megy Kvironak,vagy Laluska mikor lesz már a régi,az ,hogy egy egy játékos híbázik az benne van ma nem tudom Oszmajics miért nem lőtt.Nagyon remélem,hogy nem kell új edzőt kinevezni,a bajnokság és a kupa még hátra van én HISZEK A CSAPATBAN és az EDZÖBEN is egyaránt.HAJRÁ PICK!!!!!!”
 • 8. polgár 2009. április 04. 19:48
  „4. kowalsky 2009.04.04. 18:18

  "nem véletlenül nem közvetíti senki a lefutott meccset."

  A Sport Klub közvetítette.

  "a veszprém legalább még nyerhet"

  A Pick is nyert, és a Veszprém is, de egyik sem jutott tovább.

  Más magasröptű gondolat esetleg?”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GabonaTransz: közel a nyolcadik bajnoki cím

A férfi teke szuperliga 17. fordulójában a GabonaTransz- Szeged a várakozásoknak megfelelően… Tovább olvasom