Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Pick Szeged-parádé: az ötödik meccs dönt

Parádés játékkal tízgólos győzelmet aratott (31–21), s ezzel a párharcban egyenlített (2:2) fantasztikus és sportszerű közönsége előtt a férfi kézilabda-bajnokság döntőjének negyedik mérkőzésén a Pick Szeged az MTD Veszprém ellen. A mindenről határozó, ötödik találkozónak vasárnap Veszprém ad otthont.
Hiába rángatta Andjelkovicsot Myrhol, a szegedi irányító kiválóan osztogatott. Fotó: Segesvári Csaba
– Egy biztos, az országos szövetség most odafigyel: elég sokan képviselik a testületet – állapította meg Lele Ambrus, a Pick ügyvezető elnöke. Kovács Péter edző pedig hangsúlyozta, hogy mindent megtettek azért, hogy jól felkészüljön a csapat.

Festmény az edzőnek

Az elmúlt vasárnapi keretén egyik edző sem változtatott. Kovács Péter is ugyanúgy kivárt a tizennegyedik játékos jegyzőkönyvbe írásával, mint Veszprémben. Így Herbert és Bakos várt egészen a negyvenedik percig, hogy melyiküket választja a mester. Természetesen ott volt a lelátón Bajusz Sándor, a PLER-Airport gólvágója, aki kérdésünkre határozottan a Pick Szeged győzelmét jósolta.

Nem csodálkozott senki azok után, ami vasárnap Veszprémben történt, hogy a szegedi szurkolók szinte egytől egyig kifütyülték a Veszprém játékosait, ugyanakkor óriási ovációval fogadták a hazai kedvenceket.
Nem is tudom, hogy milyen jelzőt használjak annak a pillanatnak a felidézéséhez, amikor Ujhelyi István társadalmi elnök és Lele Ambrus ügyvezető elnök egy festménnyel ajándékozta meg a távozó Kovács Péter edzőt. Kissé torokszorító ugyanis minden búcsú.

Puljezevics vrázsolt a kapuban. Fotó: Segesvári Csaba
Ilyés góljával a Pick szerzett vezetést, de már az első percben látszott, hogy nem lesz egyszerű Maticsék dolga, hiszen ott lihegett a Veszprém, s minden apró rést megtalált a szegedi védőfalon. A hazai drukkerek állandó, magas hangerejű biztatásának meglett az eredménye, hiszen Matics előbb büntetőből szerzett vezetést (5–4), majd Ilyés lőtt a kilencesről, Gál pofonjától kísérve, egy hatalmas gólt. Aztán ismét Matics következett (7–4), őt pedig Andjelkovics követte, s ezzel már négy (8–4) volt a különbség. A hazaiak pedig szinte önkivületben játszottak. Annyira precízen működött a védelmük, hogy sorozatban blokkolták a veszpémi nagyágyúk, Lazarov és Perez lövéseit. Zdravko Zovko edző 10–5-ös hazai vezetésnél időt kért. Szavainak nem lett foganatja, mert a nagyszerű szegedi gárda alig tudott hibázni. Pedig Mezeit a 21. percben, s nyolc percen belül már másodszor állították ki a játékvezetők. A két büntetést ikszre hozta a Pick. Puljezevics pedig szinte kivédte a veszprémiek szemét, bravúrjaival valósággal megbabonázta őket.

Osztályoztunk

Lapunk osztályzatai a következők, Pick Szeged: Puljezevics 5, Bendó 4, Krivokapics 5, Andjelkovics 5, Mezei 5, Ilyés 5, Matics 5, Szente 4, Bakos 4, Djurkovics 4, Lendvay 4, Vadkerti 4, Perunicsics 4, Berta 4, Kovács Péter 5. Veszprém: Sola 3, Gulyás 2, Lazarov 4, Eklemovics 3, Gál 2, Buday 3, Perez 5, Pásztor 3, Lusnyikov 2, Lapcsevics 3, Iváncsik 3, Tombor 3, Tatai 3, Myrhol 4, Zdravko Zovko 3.

Hétgólos előny


Hajnal Csaba, a vendégek nagyhatalmú vezetője is feltűnően csendes volt. Sem saját csapata gyatra játékát, sem pedig a kitűnően bíráskodó Kékesék működését nem hagyta szó nélkül. Most érzékelhettük igazán a különbséget a Veszprémben sípoló és a mostani mérkőzésen dirigáló játékvezetői duó között. A félidőben 17–10-re vezetett a Pick.
A második játékrész megkezdésekor csak egyetlen kérdés maradt nyitva: a szünetben össze tudja-e rántani csapatát a híres horvát edző, Zovko. Mezeiéket még az sem zavarta meg, hogy Matics kihagyta a büntetőjét. Az első félidőben szinte hiba nélkül vezető Kékesék egy időre megzavarodtak, hiszen egymás után küldték a kispadra a szegedi játékosokat. A mélypontot Djurkovics négyperces kiállítása jelentette, amellyel a szegedi védőspecialista összeszedte harmadik kétpercesét is. A Pick pedig tovább robogott, s a 45. percben már tízgól (23–13) volt az előnye. Egyre jobban elveszítették hitüket a vendégek. Mindössze Perez próbálta csökkenteni a hátrányt, azonban a közmondás szerint is: egy fecske nem csinál nyarat. Közben Vladan Matics kézfejére ráesett egy önfeláldozó vetődés közben Lazarov, s a szélső fájdalmas arccal ült le a kispadra, s már nem is tudott pályárta lépni.

Nem lett rekordsiker

– Vajon megdől-e a Pick 13 gólos sikere, amit 2002-ben állított fel hazai pályán, amikor a Veszprémnek már mindegy volt az eredmény, mert korábban megnyerte a bajnokságot – tette fel szinte magának a kérdést az egyik veszprémi drukker. A választ pedig hamarosan megkapta, pedig már 12 is volt a Szeged előnye. A szegedi közönség az utolsó öt percet felállva tombolta végig, majd percekig nem engedte az öltözőbe a szegedi játékosokat.

Kovács Péter: – Semmi mást nem csináltunk, mint amit megígértünk már napokkal ezelőtt: motiváltak leszünk valamennyien. Nekem a csapat óriási ajándékot adott ezzel a nagy sikerrel. Minden játékos remek teljesítményt nyújtott.

Zdravko Zovko: – Nem tudom, mi volt a csapattal. Túl hamar feladtuk a nagyon motivált Szegeddel szemben a mérkőzést. Ez pedig veszélyes, hiszen a Pick vérszemet kapott. Szerencsére van egy javítási lehetőségünk. Remélem, élünk is vele.


Pick Szeged - MKB Veszprém 31-21
MTD-döntő, 4. mérkőzés. Újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Pick Szeged: PULJEZEVICS – Bendó 1, Djurkovics, Perunicsics 1, MEZEI 5, ILYÉS 5, MATICS 6 (5). Csere: Szente (kapus), ANDJELKOVICS 1, KRIVOKAPICS 8, Lendvay, Vadkerti 2, Berta, Bakos 1. Edző: Kovács Péter.
Veszprém: Sola – Gulyás, LAZAROV 5, Eklemovics 1, Gál, PEREZ 7, Pásztor 1. Csere: Tatai (kapus), Lusnyikov, Lapcsevics, Buday 2, Myrhol 2, Tonbor, Iváncsik 2 (1). Edző: Zdravko Zovko.
Kiállítások: 16, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 2/1.
Az eredmény alakulása, 8. perc: 4–4, 19. p.: 11–5, 26. p.: 14–8, 33. p.: 19–11, 45. p.: 23–13, 59. p.: 31–19!
A párharc állása: 2:2. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szakvélemény elmarasztalta a veszprémi mérkőzés vezetőit

A zöld asztal mellett már lezajlott a két örök rivális férfi kézilabdacsapat, a Pick Szeged és a… Tovább olvasom